Jump to content
FAS Goran
Guest 10757

Gde sipate gorivo?

  

417 members have voted

  1. 1. Gde najčešće sipate gorivo?

    • NIS
      133
    • EKO
      54
    • MOL
      99
    • OMV
      39
    • LUKOIL
      34
    • ELP
      5
    • Neka druga pumpa
      49


Recommended Posts

Par puta sam video neke udese (naravno na snimcima) na pumpama, i samo se otkinula ta stanica za tocenje, nije bilo nikakve vatre... a pogotovo ne ovakvog haosa... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vrata su se zaledila, radnici nisu mogli da izađu

Svedoci eksplozije na pumpi prepričali trenutke koji su prethodili stravičnoj detonaciji

 

image.png

 

''Kada je plin krenuo da curi, sa njim je verovatno cureo i tečni azot, te su se samo posle nekoliko sekundi zaledila ulazna vrata pumpe i nisu mogla da se otvore. Kada su radnici shvatili da ne mogu da izađu, pobegli su u stražnje prostorije.'' Ovim rečima svedoci jučerašnje eksplozije pumpe u blizini graničnog prelaza Šepak u Zvorniku, prilikom koje je nestradala jedna osoba, a sedmoro je povređeno, opisali su trenutke koji su prethodili strahovitom prasku. Sve je počelo, kažu, kada je automobil slučajno udario u tanker za točenje plina.

 

''Jedan čovek je došao na benzinsku pumpu da naspe gorivo ili da nešto kupi, te je izašao iz svog automobila. Kada se vratio do vozila, auto se pokrenuo, prešao je preko trotoara i udario u cev od plina'', ispričao je za naš list Alija Alić posle eksplozije. Zatim se, kaže, od udara oštetila cev i plin je počeo da curi.

''Za samo nekoliko trenutaka pumpa se nije videla od plina koji je cureo. Neki vozači su se zaustavljali i vraćali unazad, a neki su čak prolazili kroz taj plin. Sigurno je skoro 40 minuta cureo plin pre eksplozije'', kaže Alić. Svedoci kažu da saobraćaj za to vreme nije bio prekinut, da su se ljudi opušteno kretali pored i oko pumpe i da je tragedija mogla biti sprečena da je odreagovano na vreme, da je saobraćaj zaustavljen i da je ljudima rečeno da se sklone od objekta.

 

U jednom trenutku čuo se zvuk turiranja, a onda je došlo do eksplozije toliko jake da su se, prema svedočenju meštana, tresle kuće i u okolnim selima. Šta bi se dogodilo sa radnicima pumpe da su ostali unutar objekta, niko ne sme ni da razmišlja, jer je beniznska stanica doslovno sravljena sa zemljom. Prema saopštenju iz PU Zvornik, dojavu su dobili tek u 10.40, kada je sve bilo kasno, kada je došlo do eksplozije. Ruševine su zatrpale čoveka koji bolno dozivao upomoć, a niko od prisutnih nije smeo da priđe.

 

''Prišli smo jedan momak, policajac i ja, izvukli smo ga iz automobila i ubacili u policijsko vozilo i odvezlo'', kazao je jedan od svedoka novinarima. Društvene mreže juče su preplavili snimci i fotografije sa lica mesta. Okrvavljeni ljudi, srča, ruševine, oštećenje na okolnim kućama, veliki broj policajaca, vatrogasaca i lekara i svedoka koji su nemo posmatrali nesvakidašnju scenu, mogli su se videti na zabeleženim kadrovima. U eksploziji je nastradao Zoran Avramović (49) iz Jarebica kod Loznice, a na desetine njih je povređeno. Po Avramovića je bilo kobno to što je, videvši dimnu zavesu, zaustavio svoj automobil i izašao na ulicu da vidi šta se desilo. Nesrećni čovek je inače radio u Slovačkoj, a u rodni kraj je došao kako bi sa svojima proveo praznike.

 

Kako smo u međuvremenu saznali, u jučerašnjem incidentu je ispušteno oko 25.000 litara plina! Međutim, tačne uzroke nesreće rasvetliće istraga koja je u toku. Za sada ostaje nejasno kako niko od prisutnih nije našao za shodno da obavesti policiju o tome šta se dešava na pumpi od prvog trenutka kada je oko 25.000 litara plina počelo da izlazi iz rezervoara. Takođe, postavlja se pitanje kako niko nije pomislio da bar zaustavi saobraćaj tokom tih 40 minuta, a vozila zadrži na bezbednoj udaljenosti.

 

Inspektorat: Pumpa je ispunjavala sve uslove za rad

Inspektorat Republike Srpske rekao je da je više republičkih inspekcija kontrolisalo benzinsku pumpu ''Nešković'' i da je utvrđeno da je ispunjavala sve uslove za rad i u radu nisu pronađeni propusti. Oni su dodali da u vezi sa nesrećom koja se dogodila juče, nadležno tužilaštvo vodi postupak u koji su uključeni svi potrebni organi po nalogu tužioca. ''Nakon što su se stekli uslovi za rad, republički inspektor za zaštitu od požara izvršiće pregled kako bi se proverilo da li je od trenutka ranije izvršene redovne kontrole, eventualno došlo do nekih promena'', poručili su iz ove institucije.

 

preuzeto sa - blic.rs

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nema tečnog azota, već svaki komprimovani gas, prilikom širenja uzima energiju iz okoline koja mu je oduzeta prilikom komprimovanja.

Uzmite i malu bocu, za punjenje upaljača i ispraznite na neku površinu, zalediće se

 

Послато уз помоћ ТT

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finalno izvlačenje nagradne igre "Sipaj 15l i vozi fiat 500" NIS i Gasprom
https://www.sanamanaputu.rs/cestitamo-srecnim-dobitnicima-drugog-kruga-sa-nama-na-putu-do-jos-2-automobila07ef6a3ead7624447e46cbe6df414d65.jpg

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedno obaveštenje :
Ako krenete u Zapadnu Evropu, pa zbog manje gužve odaberete prelaz Bački Breg-Herzegsanto, već u Odžacima(pola puta ns-sombor ) na MOL pumpi možete da kupite mađarsku vinjetu.

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel ima vinjeta na Molovim pumpama usput od NS do granice?

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Krajem prosle godine su na postojecih 5 pumpi dodali jos 10 (ukupno 15) na kojima se moze kupiti madjarska vinjeta.

Plan im je da dupliraju tu cifru.

Koliko se secam, dodali su i juznije gradove: Nis, Jagodinu, Kragujevac...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Extra, kupim gorivo, kupim odmah i vinjetu i piči u Peštu na aerodrom...

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

To sam i predpostavljao, ali je lepa pažnja što ima i ako se ide alternativnim pravcima tipa Rastina–Bačsentđerđ i Bački Breg-Herzegsanto...

Poslato sa POT-LX1 pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dizel:Gasprom G-Drive i bolji je od dizela sa mola.
Plin:Mol me totalno razocarao,210km presao na molu dopunio bocu 18l stalo.Ista deonica ista voznja na eko pumpi 13.5l i lukoil slicno kao eko.Definitivno mol zaobilazim u sirokom luku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novost na NIS pumpama!

Prvi put u Srbiji!

 

DRIVE.GO mobilna aplikacija pruža mogućnost plaćanja goriva na točionom mestu, brzo, jednostavno i sigurno, bez potrebe odlaska na kasu.

 

Ova inovacija je posebno značajna u trenutnim okolnostima kao dodatna mera, koja ima za cilj da doprinese zaštiti i očuvanju zdravlja, kako zaposlenih tako i potrošača, tako što neće dolaziti do socijalnog kontakta prilikom plaćanja.

 

Aplikacija je jednostavna za korišćenje, a kupovina traje onoliko koliko traje točenje goriva.

 

Uz DRIVE.GO omogućeno je sakupljanje bonus poena prilikom svake kupovine uz karticu lojalnosti „Sa nama na putu”.

 

 

 

Screenshot_20200406_173420_com.android.chrome.thumb.jpg.0efcbbf72b656858b6255234eca48b62.jpgScreenshot_20200406_173336_com.android.vending.thumb.jpg.fd6234f51aab9d6790d68066a50f1065.jpg

 U prilogu spisak pumpi koje ovako rade.

 

 

 

 

 

https://cloud.tapatalk.com/s/5e8b4d231fe96/Spisak%20BS%20Drive%20Go%20%28lat%29.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...