Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Fiat 500 / Fiat 500e

Recommended Posts

Novi Fiat 500 Collezione na modnoj pisti u Milanu

 

Fiat_500-Collezione_39.jpg

 

Predstavljanje novog modela Fiat 500 Collezione, specijalne serije Fiata inspirisane jesenim tonovima, sa novim i neočekivanim kombinacijama boja i materijala, održano je sinoć u robnoj kući Rinascente u Milanu. Kako bi lansirao novu modnu zvezdu, Fiat je odlučio da se udruži sa još jednim vodećim imenom u svetu stila i mode - L'Uomo Vogue - sa kojim deli iste vrednosti po pitanju elegancije i pažnje za detalje. Tokom više od pola veka, ova dva italijanska brenda pružila su ogroman doprinos svetu stila i dizajna, postavljajući nove trendove i izvozeći italijansku izuzetnost širom sveta, postavši međunarodno priznatne ikone u tom procesu. Oba brenda su pratila, odražavala i ponekad uticala na potrošačke navike i životne stilove u Italiji i širom sveta, i pre svega, izvezli su duh Italije po celoj planeti.

 

Fiat_500-Collezione_31.jpg

 

Događaju su prisustvovali Luka Napolitano, direktor brendova Fiat i Abarth za region EMEA, i Emanuel Farneti, glavni urednik časopisa L'Uomo Vogue i Vogue Italia. Oni su napravili fascinantan doprinos diskusiji o vrednostima koje dele brend Fiat i  L'Uomo Vogue. Luka Napolitano je ponovo naglasio taj koncept: ''Priča modela Fiat 500 je prava priča o uspehu. To je auto koji je tokom 60 godina preneo delić Italije na ulice širom sveta, postavši najglobalniji Fiat automobil od svih. A model 500 zaslužuje sliku na naslovnoj strani magazina, pretvarajući je u magnet koji privlači druge ikone stila i dizajna. Zbog toga smo odlučili da se udružimo sa L'Uomo Vogue, sa kojim delimo zajedničke vrednosti, kako bismo predstavili novu 500 kolekciju'', rekao je.

 

Fiat_500-Collezione_36.jpg

 

To je više od jednostavne metafore, jer su se brend Fiat i L'Uomo Vogue udružili kako bi napravili reklamu za puštanje automobila na tržište. U tom snimku, časopis se pojavljuje u kadru prikazujući lice modela na naslovnoj. Njegove oči i lice počinju da se kreću kao da pogledom prati nešto: novi Fiat 500 Collezione ulazi u sobu i od tog ulaska se stranice časopisa same okreću na rubriku o stilu. Kultni objekti na toj strani postaju stvarni, i privučeni modelom 500 ulaze u automobil. Kada se časopis ponovo zatvori, Fiat 500 Collezione je preuzeo naslovnu stranu, postajući prava zvezda magazina baš kao super model koji i jeste. ''L'Uomo Vogue je već 50 godina ambasador italijanskog stila u svetu'', rekao je Emanuel Farneti, urednik časopisa L'Uomo Vogue. ''Zbog toga nam je bilo zadovoljstvo da se udružimo sa italijanskom ikonom kao što je Fiat 500, na još revolucionarniji način. Po prvi put, stranice modnog časopisa postaju stvarnost, počevši od naslovne. Ova iznenađujuća i zabavna ideja naglašava zajedničku viziju dva stara italijanska brenda, koji govore jezikom današnjice.''

 

Fiat 500 Collezione

Dizajniran od strane Centro Stile Fiat, novi 500 Collezione nasleđuje specijalnu seriju osmišljenu za prolećnu sezonu, prateći modne sezone sa novom inspiracijom koja će sigurno očarati sve koji žele da se istaknu stilom, kao i ljubitelje prefinjenog izgleda i vanvremenog stila. Ova moderna, povezana klijentela uživa u svemu što urbana kultura i društvo mogu da ponude. Dostupan je u hečbek verziji sa staklenim krovom u standardnoj varijanti, kao i u kabriolet verziji sa mekim sivim krovom, i sa ponosom nosi jedinstvene, originalne boje, kao što je ''Brunello'' u dve nijanse, sa kontrastom boja Opera Maroon i Carrara Grey. I enterijer i eksterijer su ukrašeni detaljima boje bakra, od instrument table preko ukrasnih linija, do aluminijumskih felni od 16-inča, i ekskluzivnih sadržaja, izvrsnog enterijera sa pin-stripe tkaninom, a kao završni detalj elegancije ovog automobila, tu je hromirani logo ''Collezione'' ispisan kurzivom na poklopcu prtljažnika.

 

Fiat_500-Collezione_33.jpg

 

Fascinantna, očaravajuća recipročna razmena između svetova mode i automobila kulminira modnom revijom. Modeli koji će nositi odeću i aksesoar koji definiše trendove ove jeseni biće na modnoj pisti, dok će se na ekranima videti Fiat 500 Collezione kako predstavlja svoju zavodljivu dinamičnost na ulicama modne četvrti u Milanu. Nema bolje lokacije za ovu saradnju od Rinascente, tradicionalnog emblema demokratskog pristupa stilu. Ta vrednost predstavlja jedno zajedništvo između te italijanske prodavnice i modela FIAT 500, ''velikog malog automobila'', koji je preokrenuo koncept mobilnosti i učinio ga dostupnim još 1957. kao prvi koji je ponudio pristupačan komfor, i potom se razvio, tokom života od više od 60 godina, sa nepogrešivim stilom, uvek veran svom identitetu, a pritom uvek inovativan, inspirišući entuzijazam i popularnost gde god da ode.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500 By Repetto

 

fiat-500-by-repetto 1.jpg

 

Još jedna specijalna edicija Fiata 500, ovoga puta nastala u saradnji sa francuskim brendom za proizvodnju obuće Repetto. Fiat 500 by Repetto dolazi u Bordeaux Opera boji, posebnim logom na C Stubu, alu točkovima, Bordeaux Opera detaljima i Poltrona Frau kožom u unutrašnjosti, kao i panoramskim krovom, klimom, navigacijom, multifukcionalnim volanom...

 

fiat-500-by-repetto 11.jpg

 

Svaki kupac dobija i poseban poklon u vidu cipela, priveska za ključeve i mirisa, sve za znakom francuske kompanije.

 

fiat-500-by-repetto 111.jpg

 

U ponudi su benzinski četvorocilindraš 1.2 sa 51 kW/69KS (sa manuelnim ili automatskim menjačem) kao i dvocilindrični benzinski motor TwinAir sa 63 kW/85KS. Cene se u zavisnosti od motora i menjača kreću od 18.490 do 20.390 evra.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zvanično najavljen novi Fiat 500e

 

fiat 500 2020.jpg

 

Znalo se ali sada je i zvanično potvrđeno da će potpuno novi Fiat 500e biti na novoj i sopstvenoj platformi. Italijanska fabrika radi na razvoju namenske BEV (Battery Electric Vehicle) platforme koju će koristiti novi 500e. Nakon odlaska Marchionnea, koji je bio otvoreni protivnik elektrifikacije vozila, kompanija ipak menja svoj kurs, a kako je izjavio Pietro Gorlier prvi operativac EMEA, predviđene velike investicije (više od pet milijardi evra samo u Italiji) biće usmerene i u razvoj hibridnih i električnih tehnologija za pogon vozila. Glavna konkretna vest je da će Fiat razviti namensku platformu za mala vozila kao što je budući 500e.

Nova generacija električnog mališana, neće biti samo puki naslednik aktuelnog električnog 500e koji se, uz velike gubitke, prodaje u SAD, nego bi trebao stići na mnogo veći broj tržišta, konačno uključujući i Evropu. Novi 500e neće biti konverzija klasičnog modela sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, neko iz osnove razvijeno električno vozilo. Takođe, za razliku od aktuelnog 500e koji se proizvodi u Meksiku, novi model će se proizvoditi u Evropi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500e by Harman

 

187897-harman 1.jpg

 

I Harman je prisutan na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, i to koncept vozilom na bazi Fiata 500e. U pitanju je električni gradski automobil koji je ovom prilikom ostao i bez krova i bez zadnjih sedišta.

 

harman 111.jpg

 

Ovaj dvosed dolazi sa zaštitom iza glava vozača i suvozača, dvobojnim eksterijerom, novim točkovima, crnim kožnim sedištima, autonomnim sistemom vožnje, biometrijskim sistemom za prepoznavanje lica vozača (kako bi mogao da se pokrene automobil, podesi sedište i muzika...), kao i sistemom za nagledanje eventualne pospanosti vozača.

 

harman 11.jpg

 

Iz vozila takođe možete da obavite svoj nedeljni šoping (dok čekate u saobraćajnoj gužvi), a možete da se postarate i da je u vašem domu dovoljno toplo pre nego što stignete kući. Tu je i više kamera i radar (deo Camera Monitoring Sistema) za nadgledanje stanja iza vozila i za unapređenje bezbednosnoih sistama kao što su nadgledanje mrtvog ugla, asistencije kod promene trake i upozorenja na potencijalni sudar otpozadi. Na kraju, vozilo je dobio i moćan 3D audio sistem kako bi vozač i suvozač mogli da uživaju u svojoj omiljenoj muzici.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

MS DESIGN Monte Carlo Cup.

Limitirana serija poznatog Austrijskog proizvođača, od samo 100 proizvedenih jedinica.Model sa serijskim brojem 025,crveni, sa slika dole ispod, krstari ulicama Beograda.

 

9ed45227ba90435930bf7bbac9ceeb83.jpg13ccd0d40ddbce036a8e74f90b29f4b2.jpg

bdab5dd76bb81ad8d814d269840c4638.jpg7f578ca4a16fd5c40313f600808ac01c.jpg04dbb2533d1f4fcf40e4ccb09e485400.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako krstari kada nema tablice?

Plavci naprosto obožavaju takve.

Share this post


Link to post
Share on other sites

AAuE7mAjCGYK-1W9ju-EOMoDDvjJ57M5MI372NNt RedlineReviews video: Fiat 500 Turbo

 

Nova početna verzija Fiata 500 za USA.

Nema više pod haubom atmosferac 1.4 16v sa 100 konja, nego 1.4 16v Turbo, ali sa 135 konja tj. 25 KS manje nego u Abarth verziji. Kako bi svi znali da je sada turbo motor tu, pozadi ima veeeeeliki natpis ''Turbo'' koji realno treba odmah skinuti koliko ružno izgleda. Do 100 km/h stiže za niskih 8 sekundi, menjač je ili manuelac sa 5 brzina, ili automatik sa 6 stepeni prenosa. Sada su alu felne 16-ce standard (ranije bile 15-ce), kod Abarth-a idu 17-ce, branici kao i uopšte čitav prednji deo je urađen po ugledu na Abarth verziju. Unutra je najslabija tačka ono što je mnogim modelima najjača karika - infotainment sistem. Na njemu se nepogrešivo vidi koliko dugo je ovaj model na tržištu. Ali, vidi se i po nedostatku svih onih sistema koji danas polako postaju standard, poput upozorenja za mrtvi ugao, adaptivnog tempomata, sistema koji upozorava na sudar...sve što ima su parking senzori i zadnju kameru. :) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abarth 595 esseesse

 

Abarth_esseesse.jpg

 

Ima turbo benzinac sa 180KS, Akrapovič izduvni sistem, 17-inčne Supersport alu točkove u Racing White boji, Brembo kočnice, crvena kočiona klešta, Abarth trake, "70th anniversary" logo. U paketu su i 7.0-inčni Uconnect HD sistem, Abarth Telemetry, Apple CarPlay i Android Auto, ''Sabelt 70'' sportska sedišta. Premijera uskoro na sajmu u Ženevi...

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Električni Fiat 500 na sajmu u Ženevi 2020.

 

fiat 500 2020.jpg

 

Kompanija FCA je i zvanično potvrdila da će električni Fiat 500e imati premijeru na sledećem sajmu automobila u Ženevi, u martu 2020. godine. Fiat 500e će se prodavati zajedno sa postojećim modelom 500 koji će i dalje imati SUS motore, ali će u narednom periodu proći kroz vizuelno i tehničko doterivanje. Po sadašnjim informacijama, budući Fiat 500e će biti napravljen na platformi za električna vozila, a biće deo Fiatovih planova za elektrifikaciju manjih gradskih vozila. Ovakav automobil će zadržati karakterističan i prepoznatljiv izgled, ali će ispod kože biti radikalno drugačiji. Za sada nije poznato da li će Fiat 500e imati zadnji pogon, a ostaje i pitanje cene. Italijani navode i da će do kraja ove godine ponuditi i mild hybrid verziju Fiata 500.

Takođe, u Fiatu pripremaju i manji karavan nazvan 500 Giardiniera, ali za sada nije poznato da li će se i ovaj model pojaviti na sledećem sajmu u Ženevi. U svakom slučaju, budući 500 Giardiniera će odlikovati karakterističan izgled i najprostraniji enterijer u klasi, a biće dostupan i u električnoj i mild hybrid verziji.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...