Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Fiat 500 / Fiat 500e

Recommended Posts

Giannini 350 GP Anniversario

 

giannini-350gp.jpg

 

Vozilo se između ostalog ističe wide body paketom od ugljeničnih vlakana, setom 19-inčnih alu točkova, modifikovanim oslanjanjem, Brembo kočnicama, sportskim izduvnim sistemom, kao i 1,75 litarskim turbo motorom iz Alfa Romea 4C (pojačanim na 350KS). Biće napravljeno najviše 100 primeraka, po ceni od 150.000 evra po komadu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovaj 500 Giannini iz pretposlednjeg posta ima autenticni zabarski smek.

Pun gas na 1:53, 2:07, 2:17, a stop svetla sijaju kao besna :D .

Bas na forumu pravih tutorial za popravku ili zamenu automata nozne kocnice :stuart: .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da stos bude bolji, stopke rade na 2:25 ;) . Ma zezam se ja malo, odlicno izgleda i zvuci, a verujem i da ide kao mecava sa 350 KS.

Btw, jedan od retkih Fiata u poslednjoj deceniji koji mi ostavlja sjajan utisak i posle toliko vremena.

A tek kada se jos neko malo ovako dizajnerski poigra i nasvira ga...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Abarth 595 by Vilner

 

vilner%20595%201.jpg

 

Bugarski Vilner se pozabavio i doterivanjem malog italiajnskog sportskog modela Abarth 595 i rezultat njihovog rada možete pogledati u video prilogu. Kao i obično, naglasak je pre svega bio na uređenju unutrašnjosti, pa tako ovde između ostalog imamo crnu kožu i crnu alkantaru, patosnice sa trakom u bojama italijanske zastave, crvene sigurosne pojaseve, kao i bočne naslone za ruku sa italijanskom zastavom.

 

vilner%20595%2011.jpg

 

Takođe, i spoljašnjost je dobila trkačku trake u bojama italijanske zastave, kao i zadnji deo krova sa šemom crveno-bele karirane zastave.

 

vilner%20595%20111.jpg

 

Na kraju, tu je i novi set dvobojnih petokrakih alu točkova.

 

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Srebrna kovanica u slavu modela FIAT 500

 

2017_RI_5E_Fiat_500_FdC_D.JPG

 

Državna kovnica Italije (Istituto Poligrafico e Zecca dello Stato) izdala je novu kovanicu ograničene serije koji proslavlja istorijat poznatog modela FIAT 500 na šezdesetogodišnjicu ovog modela. Novčić, koga je predstavilo Ministarstvo privrede i finansija Italije vredi 5 evra, i dizajnirala ga je vrhunski bakrorezac Klaudija Momoni (Claudia Momoni). Ukupno će 4.000 kovanica biće iskovano, ali oni neće biti pušteni u opticaj što će ih učiniti pravim blagom za kolekcionare.

 

2017_RI_5E_Fiat_500_FdC_R.JPG

 

Lice kovanice prikazuje model FIAT 500 iz 1957. kao i današnji model, okružene rečima ''Republika Italija''. Poleđina pokazuje karakteristični profil klasičnog modela 500 sa datumima 1957. i 2017. - godinu kada je FIAT 500 proizveden i godinu u kojoj je skovana - kao i vrednost koja iznosi 5 evra. Ovo pravo minijaturno umetničko delo koje proslavlja ostvarenje velikom sna mobilnosti i slobode - takođe nosi inicijal ''R'', što označava da je skovan u Rimu, uz ime bakroresca pored logotipa modela FIAT 500 u stilu originalnih reklamnih postera. Ova kovanica samo je još jedan deo dugog niza proslava povodom šezdesetog rođendana modela FIAT 500, i stiže nakon još jednog važnog institucionalnog događaja, pokretanja proslavne poštanske markice od strane Pošta Italije.

Svetski značaj modela 500 i njegova reputacija pravog simbola dizajna takođe je prepoznat kada je uvršćen u stalnu postavu Muzeja moderne umetnosti u Njujorku. Tokom svoje šezdesetogodišnje istorije, FIAT 500 unapredio je svakodnevni život miliona ljudi. Njegova proizvodnja bila je važan deo posleratnog oporavka Italije i taj automobil je postavio naciju na četiri točka, pre nego što je počeo da se izvozi širom sveta. Danas, 80% svih modela 500 prodati su izvan Italije i on je jedan od najprodavanijih modela u Evropi, prvi u osam zemalja i među prvih šest u tri zemlje. Kovanica može da se otkupi putem prodajnih kanala Istituto del Poligrafico e della Zecca za 40 evra.

 

potpis.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500 Giannini 350 GP4 4x4

 

Ima 350KS, 4x4 pogon, wide body kit, nove točkove, modifikovano oslanjanje, jače kočnice, sportski izduvni sistem...

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Romeo Ferraris Cinquone Qatar

 

174601-romeo 111.jpg

 

Milanska kompanija Romeo Ferraris predstavlja najnoviju kreaciju namenjenu (pre)bogatim klijentima iz regiona Persijskog zaliva.

 

174599-romeo 1.jpg

 

Fiat 500 i tjuneri se odlično slažu, a neke prerade viđene do sada su zaista bile ekstremne. Ali ni jedna nije bila ni blizu ovoj. Nažalost, tu ne mislimo na snagu pogonskog 1.4 turbo motora, koja je podignuta na 248KS (i 330 Nm), već na nivo luksuza.

 

174602-romeo 1111.jpg

 

Bela igračka je tako dobila izuzetno luksuzan enterijer. Najfinija bela koža, zlatna dekoracija i persijaneri za noge putnika samo su neki od detalja. Pritom je automobil dobio zaštitni kavez, a zadnja sedišta su izbačena.

 

174600-romeo 11.jpg

 

Zvuči nespojivo, ali budući vlasnik s automobilom dobija dve kacige, ali i par čaša za šampanjac na prednjoj armaturi.

 

174603-romeo 11111.jpg

 

Recimo i da ovaj model od 0 do 100 km/h stiže za 5.5 sekundi i postiže maksimalnih 240 km/h.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gedora :D

 

500 Riva je ubedljivo najlepsi. Cak je i fabrika sa Abarthom uspela da napavi blagu seljaniju.

Ne ide toliko gluposti na tako malo prostora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fiat 500 Mirror

 

174659-fiat 500 m.jpg

 

U evropskoj ponudi Fiata se nalazi i specijalna Mirror edicija celokupne 500 game, od osnovnog 500, preko 500X pa do modela 500L.

 

fiat 500 m 11.jpg

 

Fiat 500 Mirror (dostupan i u Cabrio izdanju) dolazi sa standardnim Uconnect infotainment sistemom sa 7.0-inčnim ekranom osetljivim na dodir, a tu su i Apple CarPlay, Android Auto i Mopar Connect servis. Pažnju privlače i Italia Blue boja za eksterijer, hromirani detalji (na branicima i retrovizorima), kao i standardni alu točkovi.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je onaj sto mu baguje automat nozne kocnice :) .

Pun gas na pravcu, a stopaljke sijaju kao besne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Američki FIAT 500 samo sa turbom, dizel ispada iz igre

 

FIAT 500

 

Italijanski gigant FIAT na Sajmu automobila u Čikagu (10-19. februar) predstavlja osveženu seriju 500 za 2018. godinu za američko tržište. Dok se većina proizvođača prilikom osvežavanja svojih modela pre svega koncentriše na spoljašnju šminku i dodatnu opremu, FIAT se fokusirao na ono što se nalazi ispod haube. Tako će od sada FIAT 500 i u standardnoj verziji umesto 1.4-litarskog atmosferca sa 101 KS dolaziti sa 1.4-litarskim turbobenzinacem sa 135 KS i 150 Nm.

 

FIAT 500

 

Prednji pogon ostaje i dalje jedina opcija, dok će kupci moći da biraju između petostepenog manuelnog menjača i šestostepenog automatika.

 

FIAT 500

 

Dva osnovna paketa – Pop i Lounge su takođe dobili neke novine kao standard poput 16-inčnih aluminijumskih felni, moćnije kočnice, sportsko vešanje i kameru na zadnjem delu vozila. Takođe, na FIAT 500 će se naći i oznaka "Turbo" uz mali sportski spojler, a tu je i nekoliko novih boja. FIAT je, logično, pojačao i sportsku verziju 500 Abarth koji sa istim 1.4-litarskim Tubro Multiair motorom proizvodi 160 KS uz 250 Nm uz istovetne opcije za menjače.

 

FIAT 500

 

Kupci dobijaju i dodatnu opremu poput sportskog vešanja, tri moda kontrole stabilnosti, crnih felni i crvenih čeljusti za kočnice. U kabini su sportska sedišta sa podupiračima, aluminijumske pločice na pedalama uz turbo pojačavač. Osveženi FIAT 500 će se u prodaji naći u drugom kvartalu ove godine, a cena još nije poznata. Ovo unapređenje za SAD bi trebalo da predstavlja najavu nove generacije koju bi FIAT trebalo da predstavi krajem 2019. ili najranije početkom 2020. godine. Sa njim će doći i hibridna verzija sa 48 volti, dok dizel više neće biti opcija.

 

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...