Jump to content
FAS Goran
neshaoct

Lancia Nuova Delta

Recommended Posts

...zanimljiv način za predstavljanje automobila... :thumbup:

Bez neke ''fancy'' lokacije...slika sa profesionalnom opremom, već u običnoj garaži, pored stare Corse...uz škljocanje...kao da je Incognito...kao da su slučajno naleteli na nju u garaži... :)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

lancianewdeltamartini.jpg

This image comes from the Netherlands and is of a new Lancia Delta in Martini Racing colours, the same livery as the celebrated ancestor, which dominated WRC rally championships from 1987 to 1992. This is a real photo and not a reconstruction, and we like the final result.

The rear wing is missing, but the alloy wheels are fully present, making us nostalgic for the time when the Delta name sparkled on the list of Lancia’s offering. The six world championships made Italians proud of their brand, and this image re-lives a dream.

Source | Autoblog.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

..i konačno zvanično u ponudi:

Lancia Delta Hard Black

45577-lancia%20delta%201.jpg

Lancia je na poslednjem Salonu automobila u Ženevi pažnju publike privukla i novom Hard Black serijom modela Delta, koja se sada i zvanično našla u prodaji.

Ova Delta se odlikuje Hard Black crnom bojom, hromiranim retrovizorima, hromiranim izduvnim cevima, novim alu točkovima od 18 inča, bež sedištima sa kožom i alkantarom i bogatom standardnom opremom koja uključuje i automatski dvozonski klima uređaj, Blue&Me system i elektronski Reactive Suspension System.

45578-lancia%20delta%2011.jpg

Motori su 1.8 Di TurboJet sa 200KS i 1.9 Twin Turbo sa 190KS. Prvi je benzinac sa direktnim ubrizgavanjem i turbo punječem, koji razvija 147kW/200KS pri 5000 o/min. i 320 Nm obrtnog momenta pri 1400 o/min., uparen sa Sportronic šestostepenim automatskim menjačem. Sa njim Delta od 0 do 100 km/h ubrzava za 7.4 sekunde, može do 230 km/h, troši 7.8 litara na 100 km i emituje 185 grama CO2 po kilometru.

45579-lancia%20delta%20111.jpg

S druge strane, 1.9 Twin Turbo MultiJet ima 190KS i 400 Nm pri 2000 o/min. (s tim što je 300 Nm dostupno pri 1250 o/min.), dovoljno za maksimalnu bezinu od 222 km/h i sprint do stotke za 7.9 sekundi.

Cene u Italiji startuju od 31.300 eura.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poljaci su u pitanju,stari,kroz istoriju dikazani fanovi italijanskih automobila :thumbup:

Setimo se samo svih Fiata,koji su proizvedeni tamo :yes ili bolje reci kopija Fiata :D za vreme istocnog bloka

a eto sad im Policija vozi Delte B),ostali dosledni,nema sta :thumbup:

pa jos ako su one od 190 i vise konja :w00t: ,eto njima yanimacije na drumu :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poljaci su potpuni divljaci za volanom i za kolima... Priča mi drugar koji je tamo radio par godina, oni ne voze kroz grad - oni lete! I kaže da su potpuno ludi za tjuningom i tim stvarima... ja kada sam tražio zadnji spojler za Bravu našao sam ga samo u Poljskoj od celog interneta :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Još ako je ispod haube 1750 TBi... :thumbsup:

Nešo :welcome: ,poslušaj prvi snimak,od 30-e sec pa nadalje,lepo se razume :p koji je motor u pitanju :rolleyes: i ako je na poljskom :whistle:

Znaju ljudi šta valja :thumbsup: ,a i štedi novac,pogotovo što se tiče potrošnje :yes

ipak su oni državna služba :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia%20Delta%20Edizione%20Luna.jpg

Lancia na Salonu automobila u Briselu (održava se od 14. do 23. januara) izlaže i specijalno izdanje Delte – model Delta Edizione Luna.

Ukratko, Deltu Edizione Luna odlikuju Bianco Zenith boja, aluminijumski točkovi od 16 inča, automatski dvozonski klima uređaj, navigacioni sistem, automatsko uključivanje svetala i brisača, parking senzori, cruise control, radio/CD/MP3, bluetooth, sedam vazdušnih jastuka, alkantara u enterijeru, trip kompjuter, el. podizači stakala, svetla za maglu... U paleti pogonskih agregata se nalaze motori 1.4 TB sa 120KS, 1.4 MultiAir sa 140KS, 1.8 TurboJet sa 200KS, kao i 1.6 MultiJet sa 120KS, 2.0 MultiJet sa 165KS i 1.9 Twinturbo MultiJet sa 190 konja. Cene za Deltu Edizione Luna u Belgiji počinju od 23.340 eura.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lancia Delta Model Year 2011

lancia%20delta%20MY2011.jpg

Lancia će na Salonu u Ženevi predstaviti i blago doteranu Deltu, modelske godine 2011. Najupadljiviju vizuelnu promenu u stvari predstavlja izmenjeni prednji gril, uz nekoliko novih boja i par novih detalja u enterijeru. Što se motora tiče, u ponudi biti i bazni 1.6 Multijet turbo dizel motor sa 105KS i 300 Nm obrtnog momenta pri samo 1500 o/min. (u paru sa šestostepenom manuelnom transmisijom).

Delta sa ovim motorom od 0 do 100 km/h ubrzava za 10.7 sekunde, postiže maksimalnu brzinu od 186 km/h i emituje 120 grama CO2 po kilometru.

Delta MY2011 će se u prodaji naći sredinom marta, a u Velikoj Britaniji i Irskoj od juna i to sa znakom Chryslera.

preuzeto sa - Auto Blog

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na novoj Delti mi se samo ne sviđa centralna konzola koja je samo preseljena iz Brava. Morali su to originalnije da urade. Ostalo je vrh, pogotovu bijelo crna kombinacija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko primećujem svi pljuju entereijer. :2guns: Koliko loš može da bude? Ima li neko od lančista sa foruma ovu novu Deltu da potvrdi ili oporekne?

Edited by Deda Jung

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...