Jump to content
Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Cujem danas reklamu, Kemoimpex nudu LingLong, povoljna cena i sedam godina garancija :mellow: Zar se gume ne menjaju na cetiri, pet godina?

Garancija 7 god  komercijala nešto smislila ono, ako 7 god dokazite na pregled imate 7;god garaniju....

Muvaju nešto

IMG_20260509_010454.jpg

Posted (edited)

Širi se Linglong u Zrenjaninu

Kompanija Linglong će u Zrenjaninu dodatno proširiti kapacitete i to na novih 70 hektara u okviru nove planirane investicije. O tome se, kako je kazao Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, vode razgovori i pregovori.

1. Širi se Linglong u Zrenjaninu

"Razgovori su naravno i sa državom ali i sa lokalnom samoupravom, što pokazuje da ovde postoje privredni potencijali i da domaće i strane kompanije koje posluju i raspolažu parcelama na ovom prostoru, a ima i ih ukupno 27, pokazuju da i te kako našim potencijalnim investitorima nudimo ne samo lokaciju, već i dobru saobraćajnu komunikaciju, ali i što brže rešavanje zahteva koje imaju prema lokalnoj samoupravi", poručio je Salapura.

Podsetio je da Linglong trenutno posluje na sto hektara i zapošljava više od 2.400 radnika.

"Ono što nama dodatno može da bude benefit u privlačenju stranih investicija jeste i izgradnja budućeg autoputa Beograd–Zrenjanin–Novi Sad, uz industrijsku zonu na raspolaganju potencijalnim investitorima. Već imamo određene upite kada su u pitanju industrijske zone", ukazao je on.

U Zrenjaninu je inače u toku proširenje i uređenje industrijske zone Jugoistok. Projekat proširenja podrazumeva izgradnju novih saobraćajnica i prateće infrastrukture. Industrijska zona Jugoistok 2-B, gde se trenutno izvode radovi, prostire se na površini od 87 hektara, piše eKapija.

Preuzeto sa: www.b92.net

Edited by Ivan
Sadrzaj prebacen na FLCS server

@shuxx

Posto je tema o iskustvima sa pneumaticima...

Da mi tebi tamo, u partnerima kluba, polako otvorimo poseban podforum ili temu - gde ces kao portparol pisati i postavljati vesti o LingLong kompaniji :P ?

Bataljujem onda da prosleđujem ovakve vesti..

Ja to zarad opšteg znanja.

Ispade da forsiram LL, e pa žao mi je, ali Conti se ne širi ko LL..

Što se tiče iskustva, ja sam zadovoljan sa Kleber Q3, meka, udobna. 

Nisam vozio brže i po kiši... Biće utisaka još

Sta je ovo danas sa narodom, je li do ovog vremena koje se naglo menja ili do ustajanja na levu nogu :lol: ?

Vidis da sam umesto tvog pukog linka iznad, prebacio i formatirao kompletan tekst na forum, ostavio jedno "hvala"...

Da je bilo kakav problem bilo bi odavno sugerisano/premesteno, a covek izgleda ne moze vise ni da se nasali ;) .

PS: Bar je meni uvek bilo bitno druzenje, da se pomognemo, zezamo - a kako ce zavrsiti i LingLong i Continental, iskreno me... :D

Sorry, brzinski bacih pogled samo na email.

Biće još vesti o LL B)

3 hours ago, shuxx said:

Širi se Linglong u Zrenjaninu

Kompanija Linglong će u Zrenjaninu dodatno proširiti kapacitete i to na novih 70 hektara u okviru nove planirane investicije. O tome se, kako je kazao Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina, vode razgovori i pregovori.

1. Širi se Linglong u Zrenjaninu

"Razgovori su naravno i sa državom ali i sa lokalnom samoupravom, što pokazuje da ovde postoje privredni potencijali i da domaće i strane kompanije koje posluju i raspolažu parcelama na ovom prostoru, a ima i ih ukupno 27, pokazuju da i te kako našim potencijalnim investitorima nudimo ne samo lokaciju, već i dobru saobraćajnu komunikaciju, ali i što brže rešavanje zahteva koje imaju prema lokalnoj samoupravi", poručio je Salapura.

Podsetio je da Linglong trenutno posluje na sto hektara i zapošljava više od 2.400 radnika.

"Ono što nama dodatno može da bude benefit u privlačenju stranih investicija jeste i izgradnja budućeg autoputa Beograd–Zrenjanin–Novi Sad, uz industrijsku zonu na raspolaganju potencijalnim investitorima. Već imamo određene upite kada su u pitanju industrijske zone", ukazao je on.

U Zrenjaninu je inače u toku proširenje i uređenje industrijske zone Jugoistok. Projekat proširenja podrazumeva izgradnju novih saobraćajnica i prateće infrastrukture. Industrijska zona Jugoistok 2-B, gde se trenutno izvode radovi, prostire se na površini od 87 hektara, piše eKapija.

Preuzeto sa: www.b92.net

Ma tako je, siri radni logor na najplodnijoj zemlji Evrope! Da smo narod kao sto vise nismo pa da sve to porusimo i oteramo okupatora jednom za sva vremena...

6 minutes ago, MiloshBg said:

Ma tako je, siri radni logor na najplodnijoj zemlji Evrope! Da smo narod kao sto vise nismo pa da sve to porusimo i oteramo okupatora jednom za sva vremena...

Radi 90% kineza sumnjive biografije, najplodnija zemlja a ako bi se pregledali papiri, verovatno bi se videlo da ne plaćaju  punu cenu struje, vode, eko taksi ... 

KANCER i još se širi ... a zahvatio i druge delove ove napaćene zemlje

Pre neki dan bio u ZR i kaze jedna devojcica kad god neato "ispustaju" iz Ling Longa u atmosferu, dobije neku alergiju. Nisam.je tacno razumeo sta, ali kaze da se oseti u vazduhu. E sad, dal tripuje il moze neko iz ZR da potvrdi.....

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Generalno, fabrika guma, kakvu god tehnologiju za zaštitu životne sredine da koriste, ne može a da ne bude štetna. Pritom, razmišljajući kao običan čovek, da ja imam mogućnost da otvorim fabriku guma u Kini, npr i da me tamo baš i ne pitaju mnogo šta i kako radim, nisam siguran da bi se nešto posebno pridržavao ekoloških ali i bilo kojih drugih propisa. Al, to sam ja, kvaran, po prirodi, kinezi neeee, oni sve pošten svet.

E sad, jedna zanimljiva stvar. Opšte poznata činjenica, tamo streljaju za korupciju. Jel tako? 

Kako, onda, opet ima korupcije ako je tako stroga kazna!? Pa to je jedno visokokoruptivno društvo, u kom, da nema te kazne, oni bi bilo tri puta gori nego mi. A da stvar bude još zanimljivija, interesnatno, kada se bave korupcijom u drugim zemljama, tada ne budu streljani, nego budu zaštićeni od svoje države ... 

U gadno smo se kolo uhvatili braćo, ako znate šta je kozaračko, e to je to, nema sad izlaza, svako svakoga za 00 drži

to sam ja rekao odavno a neki "partneri" ih brane , obicni robotici kojima bi cip u glavi delidovao, prevezao one licne vratio, gledao kako se vrte u krug :D 

Ti isti kinezi ga i cuvaju na poziciji jer ako on ode ode i Majdampek, Lece, Ling Long, tunel pod Beogradom, autoput Karadjordje, nebrojeni losi krediti ...... Odose u zatvor zbog nadstresnice
Cuvaju ga i Francuzi jer treba platiti Rafale koji nisu ni dosli
Cuvaju ga svi koji imaju i najmanji interes u Srbiji
A sa studentima nema pregovora

Gledao neki test nikidan. Biće imam najgore gume i povijesti Contija. Eco Contact 6 je u pitanju.

Svaki test na noktima uvjerljivo zadnja. Na suhom ajde druga često ali dug zaustavni put.

Ali zato rođo otpor kotrljanja, buka, i ove ostale nebitne kategorije... E pa to ubija.

Bile su mi na C2 prilikom kupovine, vrlo mlade. 

Montirale se i kao fabricka ugradnja na dosta modela, pa ljudi kukali. Neki ovde pisali, pa kad pitas koje tacno - kako koje, pa Continental :D

A razlika izmedju EcoContact i PremiumContact (ili SportContact) serija, kao du*e i glava.

I tata bi sine :D . Ja sam u ovoj turi pazario PremiumContact, posto mi je touring guma primerenija trenutnom autu i uslovima voznje.

Btw, meni je interesantno da je neretko cena EcoContact i PremiumContact serija u istoj dimenziji (ako se prave) maltene identicna.

Tj., jasno mi je sa strane zarade proizvodjaca :) , ali i frapantno kako neko bira klizavog plastikanera naspram performansi i udobnosti Premium ili SportContact serija.

Odnosno, zarad "zelene" PR zvake, umesto gomile drugih prednosti i sigurnosti - za iste pare biras (karikiram) 0.X % manji otpor kotrljanja/manju potrosnju i nesto duzi zivotni vek pneumatika. Gde si povrsinom identicnoj povrsini sake vezan za podlogu. Pogotovo vazi za jaca i teza vozila.

Je je, cijena ista. Ne znam cijenu u proizvodnji. Moguće da čak nije tolika razlika. Čak otpor kotrljanja je baš jako dobar... Ali što to vrijedi. Na suhom je kao dobra.

I to je prva ugradnja i baš jako puno auta. Ajde sada je neko Eco 7 S. Ima i obični Eco 7.

A zimski set mi je valjda dobar. Klasični TS 870.

E, rođaci, sad bejah kod trapadžije, na dizalici Stilo..Mišelinke, zagledah valjano ali nema DOT.

Mislim da imaju 0.5 mm šare.

IMG_20260518_145955.jpg

IMG_20260518_150019.jpg

IMG_20260518_150226.jpg

Posted (edited)

DOT oznaka bude samo sa jedne strane gume.

Kako ne uslika celi bok gume, da se vidi i naziv modela gume.

To je neka guma iz praistorije, možda je i protektirana.

EDIT: Kada ponovo pogledah prvu sliku, uz uvećanje, piše dole desno "Radial XSE".

Praistorija. Protektirano. 

Edited by moron

Auto je na dizalici. Obrnuh točak. Gledah sa ove strane. Ne videh klasičan četvorocifreni dot.