Jump to content
Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Brat ima na Skodi Scout LL Sport master kupio pre 3 god.Ovo sad ide cetvrto leto,ja sam je vozio nekoliko puta nisam nasao neku zamerku.Dva puta je bilo po kisi isla je dobro nije bilo proklizavanja,tad su bile nove.Ostalo sam je vozio po suvom dobre su bas,.mislim da sad LL udara malo na kvalitet dok se probija.A zimske ima Laufen i nema gde nije izasao sa njima.

Kada sam kupio auto pre dve, tri godine, negde u ovo doba, dosao je sa LL gumama. Pozadi su bile lose napred u solidnom stanju. Sad, ja nisam neki zahtevan vozac, ned vozim agresivno azli meni su bile ok dvadesetak dana koliko sam ih vozio do zamene. A bilo je kise, snega, poledicde. Meni je neko merilo ako mogu niz Avalu ka Bubanj Potoku da vozim 110-120 na sat a sa njima sam mogao.

Ja uzeo Semperit Comfort Life 2 za letnji set ,još ih nisam ni montirao

Kod mene na lux vozilima vlada Linglong suvereno.

Screenshot_20260227_073110_Chrome.jpg images.jpeg

Edited by Ivan
Sredjene slike

7 hours ago, Dzimbo said:

Zar se nisi ti zakucao u ivičnjak prosle gosine, i to solidno pijan?

Sve pamtiš :lol: 

14 hours ago, city said:

Sad, ja nisam neki zahtevan vozac, ned vozim agresivno

Vozis toliko defanzivno, da si eskivirao i popeo se na ivicnjak :D .

Edited by Ivan

Conti distributer objavio test pneumatika, conti prvi... pa nekoliko jakih igrača, pa Barum u sredini, Viking takođe deo Continental AG

Ukratko... hvalite me usne moje

ubacili par brendova koji su manje rasprostranjeni -----Superia

Gnjavimo mi gugutke, koliko je stara, kolika je šara, a ovo je realnost kod nas.

Malopre uslikah... Ćelestonka u martu

IMG_20260302_144900.jpg

Posted (edited)

Vozio baja raspumpanu tu staru Tigrusu Winterku.

Pa cak i moje letnje su izmislile voznju po snegu za ovo :D.

Edited by Ivan

signal-2026-03-02-200121_002.thumb.jpeg.110dbaef85748cbee2a213d4cc1e751f.jpegDao sam 50.000dinara na gume za Tipa, tako da sam mu i digao vrednost

Prvi put mi se desilo u životu da nije bilo potrebno dodavati tegiće!!! ni na jednu gumu
Kada sam ispravljao felnu, majstor je stavi bez gume na balanserku i pokaze 0 gr. Stavi posle gumu i odusevi se covek, kaze pogledaj kolko je dobra guma samo 15gr na jednoj strani. A ja ono,prvi put cujem za to ,rekoh pa? Kaze dodju nove gume i traze same po 80gr. :D

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

1 hour ago, Kosta Smosta said:

205/55 R16, Montaža i balansiranje su bili 4200dinara montaža i balansiranje a, cena po komadu gume je 11382dinara

https://www.kemoimpex.com/gume/automobili/gume-za-sve-sezone-205-55-r16-94v-xl-cinturato-allseason-sf3-fp

IMG_20260302_221740.jpg

Kleber quadraxer je oko 8500 komsd, za 1000 din više, vredi uzeti Pirelli

Ne kapiram kako mi je izbacio jednu cenu, a posle drugu. Sad je 10606. Pirelli cinturato AS SF3

Ovo nije relevantno, zvao sam ih pre 2 nedelje i rekli su da će tek krajem marta da dobiju nove gume. Ovo je cena za jedan komad koji im se nalazi u Nišu.

Tada kada sam zvao nisu mi bili uvreljivi da će u martu doći i Pireli, zato sam ih uzeo kod Planeteguma. I ne zna čovek koja će cena biti tada kada stignu i krene zamena zimskih guma.

Kemoimpex ima neko sniženje. Bar na web sajtu. Nije samo Linglong, ima i drugih. 

Nekoliko brendova, sniženje oko 500 din.

Mislim, u svetu opšteg poskupljenja zbog reciklaže pneumatika, ovo je ....cool...

IMG_20260303_081833.jpg

Verovatno da rasciste malo pre nego sto im stignu nove sa svezim dot-om..

Ovde se konacno pojavljuje i Kleber Dynaxer HP5 kao midrange opcija
https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/The-BEST-Summer-Tyres-for-2026-Tested-and-Rated.htm

Deluje mi da cu njih i da pazarim na kraju..

Pogledah rezultate. 

Conti na začelju po pitanju otpora kretanja

IMG_20260303_103103.jpg

Kleber odmah iza Michelina... Bravo.... Mada, očekivao sam višlju poziciju za Michelin

@shomispc

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/2026-Netzwelt-Mid-Range-Summer-Tyre-Test.htm

Srednja klasa, a upoređeno sa contijem. Ling long drugi.

IMG_20260303_104142.jpg

Komentar da je LL loš u otporu kotrljanja, lošiji 13% od Contija, a na gornjem testu, Conti na začelju po otporu trenja.... Ali to naravno nije spomenuto u +- opisu.... Tako se to radi.....