Misha87 252 Posted January 7 3 hours ago, Vule said: I evo vratila se žena malopre sa Zlatibora, put bukvalno kao skijaška staza, doduše nije se vozilo brže od 40-60 (niko nije vozio brže, kaže svi isto idu, mile), ali sve proteklo bez problema i bez raspakivanja lanaca Moram ove moje Conti ASC2 sutra da istestiram malo detaljnije po Voždovcu, lepih uzbrdica i nizbrdica ima pa baš da vidim. +1 i od mene sto se tice Fulde. Cak imam utisak da se po kisi/snegu ponasaju jos bolje nego po suvom, u smislu ocekivanog, a i po suvom nemam apsolutno nikakvih zamerki. Po ovakvom snegu nisam ocekivao bas toliko laganu voznju. 1 1 Vule and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 7169 Posted January 8 17 hours ago, Vule said: Conti ASC2 Za svaku preporuku!!! Testiram ih od nedelje 1 Vule reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vule 963 Posted January 8 Slazem se, evo 2 godine se voze na Paseratiju, besprekorno sve Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 1028 Posted January 8 Eh konacno pravi sneg, da se javim da su se All season gume Good Year odlicno pokazale na snegu, kao sto je uglavnom i potvrdjeno na testovima! U pitanju je Vector, gen.3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9776 Posted January 8 Sve o stanju na putevima je sada ovde: https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/57043-stanje-na-putevima/&do=findComment&comment=1758071 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ortakov 1332 Posted January 8 Večeras sam testirao punto 1,2 8v sa gumama tigar za sve sezone. Iznenađujuće dobro se ponašaju po snegu. Predvidive su, tačno znaš dokle može i nema nikakvih problema! Pozitivno iznenađenje, na vozilu koje nema abs, esp ... lepa stara vremena, yugo, jedne gume za celu godinu ... ubi nostalgija Dimenzije guma 165/70 r14 Mislim da su sada stare već 4 - 5 godina, možda i koju preko. Koliko su mi bile nesigurne na vlažnom kolovozu, pa čak i suvom, toliko su me pozitivno iznenadile po snegu!? Mada, iskreno, vozio sam dosta sporo, ali, i pored toga, lepo su držale, fino se provlačim po parkinzima na relativno visokom snegu na parkinzima ... 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20909 Posted January 8 Uh, nemo moj zema @MS PKda te čuje... Ja ih jednom pohvalih, a ti si verovatno drugi. I niko više.... Pre par dana kolega kupio Ling Long zimske. Bolje i one, nego stare plastificirane a sa odličnom šarom stare zimske gume. Fino su se pokazale ovih dana. 2 Kosta Smosta and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21652 Posted January 9 Ja sam zamenio moje Nankang zimske koje su imale bar 5mm šare samo zato što postale plastične...kopale po snegu,ali u svim ostalim situacijama su klizale Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gagy.GM 78 Posted January 10 Ling Long Grip Master 4s ovih dana testirana i ide odlicno.Lepo ide po snegu ,juce danas sam nesto po gradu kupovao pa sam parkiravao i na ne ociscene delove izlazilo sam odlicno.Generalno zasad nemam primedbi. 2 shuxx and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20909 Posted January 10 LingLong 4s, ima veoma dobre rezultate u testovima, i samo je malo lošiji od Kleber quadraxer, a u mojoj 205 55 16 dimenziji je 3000 din jeftiniji od klebera. LL oko 5200 rsd, Keber 8200 din. E sad, kakav je LL za 3/5 godina... To je glavno pitanje. Mišljenja sam da je LL dobra guma i da sada idu sa nižim cenama. Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 1079 Posted January 10 Sava AS u ponedeljak ujutru po neociscenom autoputu, ovih dana po gradu, parkinzima, blokovima ni jednom nisu proklizale, cak ni na neociscenom kruznom toku kod Arene Quote Share this post Link to post Share on other sites
Gagy.GM 78 Posted January 10 40 minutes ago, shuxx said: LingLong 4s, ima veoma dobre rezultate u testovima, i samo je malo lošiji od Kleber quadraxer, a u mojoj 205 55 16 dimenziji je 3000 din jeftiniji od klebera. LL oko 5200 rsd, Keber 8200 din. E sad, kakav je LL za 3/5 godina... To je glavno pitanje. Mišljenja sam da je LL dobra guma i da sada idu sa nižim cenama. Pa u dimenziji 225/45 r17 LL je 5800din ,Kleber 10500din.U 215/45 r17 LL je 6600din Kleber 11500din.Skoro pa duplo skuplje su.Meni je fabricka 215/40 r17 izbor zalostan tipa Tigar,Riken 7500din sledeca je 14000din,ja sam malo jurio 215/45 ali bio slab izbor pa sam uzeo 225/45. 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 23827 Posted January 10 2 hours ago, shuxx said: E sad, kakav je LL za 3/5 godina... To je glavno pitanje. Mišljenja sam da je LL dobra guma i da sada idu sa nižim cenama. Za 3 godine prodaš pa opet uzmeš nove i nisi na gubitku a uvek imaš nove gume. 2 shuxx and Gagy.GM reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20909 Posted January 10 Prevelika je razlika u ceni. A testovi kažu da su ok gume. Sa ovim cenama, nema matematike da se kupe polovne. 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 912 Posted January 10 Zima je, ali da podelim info do kog sam juce dosao tokom razgovora sa kolegom sa drugog foruma.Kumho je izbacio na trziste solidne letnje gume u UHP i UUHP klasi.Ecsta Sport PS72Ecsta Sport S PS72Nazivi su malo nesrecni, mozda ni neki prodavci ne znaju da postoje S i nonS model.Vidim paralelu sa PS4 i PS4S.Bolje da su kod promenili, jer onda nema zabune.Plus postoji i EV verzija iste gume.Nego, Sport se pokazao na 2 testa 3. rangiran protiv SC7 recimo, dok je S bio prvi, ali taj test je imao cudno bodovanje. Subjektivan utisak je obezbedio pobedu, a rang na merljivim testovima oko 4. mesta.S ima tvrdje zidove i izgleda traje prilicno kratko. Tek treba da se pokaze, ali neki procenjuju i 15.000km Za nonS sam negde video da daju garanciju 30.000 milja. Tako da bi ta guma trebala da potraje.Bocno gledano podsecaju ma PS5, ozbikjna guma. Satin finis.Neki korisnici se zale da su dobili primerke van balansa, a drugi su prezadovoljni i nemaju problema.Za moj auto je guma Sport (bez S) nepunih 16k, dok je PS5 koji imam nepunih 23k.U toj klasi je i Sport Contact 7.Ima znacajne ustede za prilicno balansiranu gumu.Mozda nekom bude korisno uskoro.Sent from my SM-S931B using Tapatalk 1 1 dekirs and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5130 Posted January 10 Sava AllWeather 215/55/R17, juce vozana, no problem po bljuzgi, snegu. Bez proklizavanja. Nadam se nekom ozbiljnijem testiranju sredinom februara, ovo je bio mahom lokal i AP. Quote Share this post Link to post Share on other sites
N.N. 698 Posted January 10 On 1/6/2026 at 10:42 PM, shuxx said: Pa na par meseci može da stavi bilo koju zdravu gumu. Što bacat pare na premium. Nova LingLong ili polovna xxx Mslo pažljivije vožnje. Zime nisu više zime. Vidite da se 10 cm snega doživljava kao kolaps u Bgd. Šta li bi bilo da padne neki normalni sneg od pre 20 god... Uf... Stvar je što "naše" zimske gume su tzv. srednjoeuropske zimske gume. Osim njih imaju i nordijske koje su pandan sjevernoameričkim modelima zimskih guma? Gdje je kvaka? Pa već te zimske gume koje su kod nas su za relativno blage zime sa ne baš previše snijega. Moraju biti i dosta dobre i na mokrom asfaltu, poželjno i na suhom. Je li to jednostavno? Naravno da nije. Stoga i imamo premium gume sa pokriju sve to. Nerijetko neke gume srednje klase na snijegu mogu biti i boje od premium modela. To nije strano. Nevezano sad za gornji post. Meni je šokantno da mi i sjevernoameričko tržište osim UHP, UUHP i par izuzetaka, imamo skroz različite modele guma. To je dupli R&D. Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20909 Posted January 10 Kakve li su onda za rusko tržište, ili sa ruskog tržišta. Malopre nešto čistismo put, jer imamo brdo malo, koje lepo zeza kada napada sneg. I okupimo se nas trojica sa lopatama da očistimo neku bljuzgavicu koje ima cirka par cm, komšija sa pasatom tvrdi da može da izađe iako nije očišćeno. Pokušao 3 puta i odustao. Greota da mu tražim gajbu piva... ali po čišćenju je uspeo. Vozi 2017 god KAMA gume. Dobra šara, ali su stare, mada on tvrdi da su meke još uvek. 2 Kosta Smosta and Gagy.GM reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3261 Posted January 10 Kama je najbolja zimska guma koju sam ja vozio po ledu i snegu, istina model sto ja imam je predvidjen za nordijske krajeve. Po suvom i mokrom je najgora, pogotovo ako je temperatura iznad 0 stepeni. 3 nemanja84bg, shuxx and Gagy.GM reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2688 Posted January 11 (edited) Ne moz i jare i pare to je, meni su uvek te nordijske gume delovale kao dobre za ekstremne uslove tipa nokian i sl. E sad kontam da i po nekim uslovima ni one ne mogu pomoci tipa ako je led ispod suvog snega onog koji dolazi pred sam kraj zime. I lanci ce tu klizuckati , icice ali opet nesigurna voznja. Jednostavno kad su uslovi takvi i takvi tu nema leka , to sto moze ne znaci i da je bezbedno. Nekad sam i sa letnjim na do -4 isao i pentrao svuda sada se ne bih usudio pogotovu sto je ovo skuplji auto deblja guma a bistrija glava plus klima je izmenjena i rizicna. Bolje da odmiruje tih par nedelja nego da puknem jedno 15 soma po gumi za to isto vreme ionako ove letnje idu za zamenu za sledecu sezonu. Edited January 11 by nemanja84bg Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 3261 Posted January 11 Dobro i gume su sad sve vise ekstremnije u smislu zimske za zimu, letnje za leto, realno sadasnje all season gume su mnogo blize letnjima koje su bile dostupne pre nekoliko decenija. Ja sam imao Michelin letnje na autu pre 15 godina koje sam vozio jednako lako kao i sadasnje Hankook all season (zato sam se bas i odlucio za kupovinu tih Michelin guma), ali kad uporedim utiske o nacinu funkcionisanja i dizajn sare, puno su bliskije jedne drugima nego sto su mi Hankook letnje bliske tim letnjim Michelin. Kad smo kod Hankook Knergy 4s2 all season guma, napokon mogu da podelim neke utiske jer za 4.5 godine i skoro 20.000km nikako da ulovim ozbiljnije zimske uslove Usustini u normalnoj voznji, kad je u pitanju suv i vlazan kolovoz prilicno dobar izbor gume, bez obzira na temperaturu. Od -10 do +40, prilicno konstantne performanse. Naravno vidi se da je kompromisno resenje pa iole dinamicnija voznja na visim temperaturama brzo dovodi do pregrevanja gume i pocinju da gube grip i da se habaju ubrzano. Ali dok se vozi uopsteno kako se krece saobracaj, nije problem. Po utabanom i snegu dubine oko 10cm prilicno solidne, nije da bih savetovao za brdsko planinske uslove, ali za tu u niziji i ko vozi pretezno u gradskim uslovima razumno resenje, ovih dana nikakav problem da se vozi u granicama zakonskih dozvoljenih limita maksimalne brzine. Po ledu i smrznutom utabanom snegu bih rekao da je najociglednije kompromisno resenje, iako ne bih rekao da su kriticno lose (bolje od Wintere ), ali definitivno je najslabija tacka ovih guma. Ili me Kama za nordijske predele razmazila. Sto se tice trajnosti guma, mislim da bi knap izdrzale 30.000km, a da su legalne u zimskim uslovima. Mozda se cini malo, mada meni ni jedne gume nisu izdrzale duze Istina da ne vozi i cale, ja verujem da mojom voznjom ne bi izdrzale ni 20.000. Verujem da bi cale izgurao mozda i 40.000km, pogotovo ako neko iskalkulise dobro da ih trosi jos i leto kad su ispod 4mm, nije bas najbolji izbor za ljude koji prelaze vece kilometraze, ali mislim za one koji prelaze 5-8.000km godisnje verovatno ce gume i ostariti kad se potrosi sara. Kao nesto na sta jos treba obratiti paznju, to je da su bokovi gume malo mekani, pa treba obratiti paznju na ostecenja, a sa druge strane traze uvecan pritisak prilikom pumpanja za stabilno drzanje gume. Rado bi ih kupio ponovo ali kad sam se raspitivao tesko ih je naci u toj dimenziji (165/65 R14) kod nas, u Madjarskoj su 9000din, a za te pare kod nas ima Michelin CC2 koje su ipak po testovima bolje i za koje bih se onda pre odlucio. Ali za 6000din koliko su bile kad sam ih ja uzimao pre 4.5 godine (Michelin je tada bio mislim 8200din), mislim da su i vise nego solidna guma, pogotovo jer tada je cale hteo da kupimo po set letnjih i zimskih guma u dimenzijama 145/80 R13 (fabricki predvidjeno za auto) i to je bilo tesko naci i za ispod 3500din po gumi za najjeftinije brendove. I siguran sam da po karateristikama i zbog dimenzije sigurno ne bi pruzile toliko dobar utisak u voznji, a bile bi realno skuplja opcija, a sa kilometrazom kojom mi prelazimo (4000-7500km godisnje) bi opet ostarile pre nego sto bi potrosili saru. Tako da ako nisu dobar kompromis za vas, ali za vase roditelje sigurno jesu 2 moron and city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 1549 Posted January 11 Ja sam Michelin CC vozio 5 godina i 30.000km i prednje su dosle do zakonskog minimuma od 4-4.5mm kada sam ih zamenio tj zadnje sam stavio napred a za nazad kupio Conti AS Ja taj auto ne vozim ni zimi ni po gradu nego je iskljucivo za putovanja i cesce su te gume mene izvlacile po blatu, mokroj travi i pesku nego po snegu Jedinu manu ako je to uopste mana je akvaplaning pri vecim brzinama od 130kmh Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kosta Smosta 2837 Posted January 11 CC2 koje sam vozio na 500L, uz mudru rotaciju mogu da izdrže bez problema 50.000km. Pozadi se malte ne nisu ni trošile. Treba praviti kalkulaciju da se kupuju po 2 gume pa, za par godina opet 2, mnogo lakše za budžet a, na prednjoj (pogonskoj osovini) uvek nove i sa dobrom šarom. Tako da CC2 (3) ustvari pored najboljih performansi ispada i najjeftinija 2 minutes ago, clockwork_orange said: Ja sam Michelin CC vozio 5 godina i 30.000km i prednje su dosle do zakonskog minimuma od 4-4.5mm kada sam ih zamenio tj zadnje sam stavio napred a za nazad kupio Conti AS Ja taj auto ne vozim ni zimi ni po gradu nego je iskljucivo za putovanja i cesce su te gume mene izvlacile po blatu, mokroj travi i pesku nego po snegu Jedinu manu ako je to uopste mana je akvaplaning pri vecim brzinama od 130kmh Istina je za taj stariji model CC2 da je bio problem sa akvaplaningom ali po testovima kažu da su to prevazišli sa CC3 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 20909 Posted January 13 Naiđoh na fin sajt ima puno komentara, ocena zadovoljstva. Pogledajte za Tigar, Riken itd... Valjano zadovoljni kupci https://www.grip500.ie/ Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 1079 Posted January 18 Sava AS su bez ikakvih problema izdrzale ovo 2 ISV_01 and Vule reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites