Jump to content
Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Orium/Tigar/Riken/Radar/Taurus/Kormoran, to je sve Tigar grupacija samo drugi nazivi. Smatraj to kao Tigar Wintera. Bilo koji od ovih naziva da uzmes, verujem da nema neke razlike u kvalitetu jer je ista guma samo re-brendirana. 

vidim i ja da masa ljudi ne skida zimske, ja sam valjda stara skola, do 6 stepeni se furaju letnje, posle novembar do marta zimske, tako naucen tako radim

znam da malo vozi, al bolje da kupim kvalitetnu gumu da traje 4 do 5 godine, jer bas kad bude lose vreme ja cu da odem na put, a onda ce da se zaglavi negde ona pa ce da mi serenda...ovako nek stoji kvalitetna guma na kolima i miran sam,

ako imate jos neke predloge kazite, budzet je oko 50k za 4 gume moze i malo vise.

pozdrav,

Za th 50K bolje nek godisnje ide taxijem ta 2 km nego kolima, cenim da ces ustedeti jos i na gorivu za sve 4-5 godina :lol:

6 minutes ago, ISV_01 said:

Za th 50K bolje nek godisnje ide taxijem ta 2 km nego kolima, cenim da ces ustedeti jos i na gorivu za sve 4-5 godina :lol:

e moj ti, ako nemas zenu onda je lako da ovako pricas, ako imas onda jbg sve znas :d

Mora či baš ova dimenzija. Vidi neku približnu. Da odgovara. Pa kupi Kleber allseason. Quadraxer. Za cirka 1000 din više po gumi.

Tigar je dobra guma, ali brzo izgubi mekoću. Otvrdne. 

Mada, masovno je koriste, na svim vozilima. Jeftinim, skupim, kao zimsku, kao celogodišnju. 

3 hours ago, ortakov said:

Ovo je dokaz da ipak ima i normalnih ljudi, jednostavno, kada su loši uslovi na putu, vožnja se prilagodi uslovima na putu. 

I mahom ti naprave udes prvi.

U toj dimenzijia na IPG nema Kleber A/S .Ima Viking 11500din(nju sam imao na Puntu 195/50 r15 i bio zadovoljan bas),Matador 11600din,Barum/Sava 12500din,Fulda 13777din,Fulda/Falken 14300din.Ovde mislim koju god da uzmez za tu malu km ce da vrsi posao.

Posted (edited)

Ma generalno imas izbor kakav hoces. Moj savet, izaberi sta ti srce iste.

LiveLong univerzumnalne, Tiganjus zincke, pa Klubber kvarekser 2/3, MishelLina +klima, Savo Eskim, Yolohaha, KymDzo i najposle Nexsam N'nju. 

Edited by ISV_01

Najbolje allseason, test

https://www.tyrereviews.com/Tyre-Tests/The-Best-All-Season-Tyres-for-2025-26.htm

Ono što je meni privuklo pažnju

Kleber vs Ling long

Screenshot_2025-10-09-19-59-33-599_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-10-09-19-59-30-480_com.miui.gallery.jpg

Kinez umesto da se isprsi sa 1 mm  dubljom šarom, on uštedeo 1 mm... Bruka za LL

On 10/2/2025 at 2:37 PM, Ivan said:

Ovo ti je Pirellijev bajat model, SF2.

Tj. prethodna generacija, imala je malo "puniji" tread, mislim da joj ima bar 5 godina. Nije se nesto pokazala na testovima, a iskreno i ne znam ikoga da ju je vozio.

Pitanje je, posle svih ovih globalnih sra*a koja se desavaju, gde sada rade ovu poslednju SF3 generaciju.

Cisto licni utisak i iskustvo sa vise njihovih sezonskih modela (evo bas sam i DS5 kupio sa dodatnim zimskim "SottoZero 3" kompletom 235/40/19) - rekoh vec, bez obzira na trenutne rezultate, od premiuma bi mi uvek zadnji izbor bio Pirelli (uz Bridgestone).

Npr. letnje Pirelli su mi uvek bile "nit smrde nit mirisu", a nekako bi uvek brze starile (i performansama i vizuelno). Verde, Cinturato, Zero serija, nebitno.

U poredjenju sa premium konkurencijom, naravno.

Koji je razlog te određene averzije prema Bridgestone i Pirelli gumama?

Meni je recimo dugo godina Michelin bio zadnji, em najskuplji u prosjeku, em "najzeleniji" pa kisni rezultati patili. Pričam ovdje o turističkim gumama.

Sad mi se čini da se Conti najviše prostituira od premium brandova. Kao da to više nije to, bar po testovima.

A ja u dotu da autom dobio Conti. :D

Ja u petak namontirao glac nove Bridgestone Turanza AS 6, 225/65 R17 all season.

Cena sitnica, guma 15.526 + montaža 1.440 (po točku) = 67.864 dinara...

Imao sam na Hondi CR-V-u dve 5, a dve 8 godina stare letnje gume.

Ne osetim razllku u vožnji, u buci i ponašanju.

Zasad zadovoljan.

38 minutes ago, shuxx said:

Bokte LiveLong 76dB buke. Pa pored ovih guma ni ne trebaju ti ushi ni pokvaren lezaj u tocku ni zujanje u menjacu...ma ni sagovornik ti ne treba :lol:

54 minutes ago, ISV_01 said:

Bokte LiveLong 76dB buke. Pa pored ovih guma ni ne trebaju ti ushi ni pokvaren lezaj u tocku ni zujanje u menjacu...ma ni sagovornik ti ne treba :lol:

Dojče propaganda. ;-)

Ne padaj na nju.

Za Logana su tvrdili da ne valja.

Za Quasqaia da ne valja, nit znaku ime da mu izgovore.

57 minutes ago, ISV_01 said:

Moj drug ih ima na Audi A4 I nežali se, dobro izolovan auto...

1 hour ago, neshtry said:

Moj drug ih ima na Audi A4 I nežali se, dobro izolovan auto...

zimske ili svesezonske

ma to neki sirotan,što bi na audija stavljao LL, to samo za prosjake :rolleyes:

Pre (možda 15-ak godina) sam kupio nove letnje Fulde, bile su vrlo dobre, sem što su bile bučne ispod 12C. Preko 12C kao da ih neko na potenciometar isključi... u vezi buke, stvarno nekada smeta

3 hours ago, shuxx said:

Za Quasqaia da ne valja, nit znaku ime da mu izgovore. 

E i ti sad u*ra motku :P