Jump to content
FAS Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Ja mislim da je XL oznaka obicna prevara
Na primer u prodavnici prodaju potpuno iste kurtone samo sto jedna vrsta ima XL oznaku
Naravno da ce svi da kupe one sa XL oznakom

Evo jos jedan glas za Michelin CC prednje izgurale 4 godine ili 30.000km i pred zimu cu da ih menjam za Kleber Q3 koje su se takodje pokazale odlicno. Zadnje su kao nove iako je 4motion

Edited by clockwork_orange

A, to se racuna tek kad je A. V. Otvori... 

Sala na stranu. Pratim ovakve vesti. Nije mi jasno da nigde nije objavljen pocetak rada Linglonga

5 hours ago, danijel55 said:

Prodaju se u kemoipexu vec uveliko 

sad pogledah,i opako niske cene imaju, jeftinije od tigrovih

Ja u martu jurio 2 njihove nove allseason Greenmax jer mi je kolega dao već dve polovne pa hteo da uparim i kompletiram sve 4 iste međutim nisu imali na stanju u Kemoimpexu za 225/45 R17.  Bilo je 15-ica a nisu znali kad će im 17-ice stići. 

Cenovno  su u rangu Rikena i vode se kao niža klasa mada za normalnog vozača to verujem nije presudno. 

Ima li neko iskustva sa gumama za električna vozila? Pitanje je da li postoji razlog da se ne stave na ,,obično'' vozilo?

U dimenziji 205/60/16 sam video ponudu u Kemoimpex-u:

https://www.kemoimpex.com/gume/automobili/letnje-gume-205-60-r16-92v-revola

Gledajući oznake i cenu, stavlja me na ozbiljno razmišljanje, pa me interesuje mišljenje uvaženih članova foruma.

Hvala

Edited by kakoonobese

električari su veoma teška vozila,a imaju performanse i treba da uštede....

a kočnice um skoro i ne trebaju

Budalastine, kao sto izmisljaju plocice i diskove za takve stvari, garantujem da je sve isto. 
Nije isto, ima razlike, mada su razlike po meni negativne.

Gume za elektro auta imaju u principu tvrdje i "gušće" zbog nizeg otpora trenja kako bi imali bolji deklarisan domet i nizu potrosnju.

Negativne strane su dakle losije kocenje tj. Duzi zaustavni put i na mokrom i na suvom, neudobnija voznja.

U sustini nesto kao eco varijante gume samo jos gore :D , ko se seca miselina energy savera i slicnih :)

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

37 minutes ago, kakoonobese said:

Smatrate da nema prepreka da se stave na obicna vozila?

Slobodno stavi, nećeš imati bilo kakvih problema.

Ling long se danas otvara!

Kolega ima njihove AS I kaže da su ok (Fiat Croma)

Inače na Kipru, svaki vulkanizer i prodavnica guma imaju veliku reklamu za Ling Long, baš sam se iznenadio...

Naravno da ih ima kod nas u prodaji već par godina, pa nije u Zrenjaninu njihova jedina fabrika, koliko znam pravili su samo probne serije do sada...

Od budzet varijanti uzeo bih triangle bez razmisljanja,ali jako tesko ih je naci.

Svi imaju pohvale za njih ,kako za putnicke ,tako i za teretne.

Kod nas masa ljudi vozi na Tigarkama, i one zavrsavaju posao, tako da je svaka druga sasvim ok. 

Mene cudi da je Linglong ispod Tigrovih. Barem tako videh na IPG... 

Koristio sam Winteru, i meni je ok. Ali to su mali, slabi automobili. Koristim i All season Tigar. Zavrsava posao. Mali auto, umerene brzine. 

15 hours ago, zarekg said:

Kakve su te LingLong gume, da li ih je neko vozio?

S proleća ih stavio pozadi. Kakve su po vlažnom i snegu ne znam jer nisam još uvek nisam dočekao neki vlažan kolovoz, sneg, poledicu.