Jump to content
FAS Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

34 minutes ago, pilgrim011 said:

nahvalio je i najveći forumaški stručnjak za pneumatike

Apsolutno se slazem. Kad najpoznatiji forumski tester @Axic nesto aminuje, to je to, nema dalje.

Kolega fura Ling Long ol sizon, petu sizon, pardon sezonu, na Kromi 1.9 16V. Čovek zadovoljan... 

Posle nedelju dana voznje kleber kvadraxser 3. generacije mogu da zakljucim da
Po suvom se ponasju dobro lepo koce ne skripe pri polasku ili prelasku preko sina i pesackih prelaza, po mokrom mogu sve predhodno da ponovim i jos da po onoj kisi od pre neki dan pri oko 120kmh na autoputu  nisu pokazale da su podlozne aquaplaningu
Vrlo verovatno cu da kupim jos dve za zadnju osovinu
Ono sto ne valja je da sam pre tacno meseca dana kada sam ih kupio bile 7500 a sada su 8500

Moj drug vozi linglong AS već dve sezone na audi a4 karavan i zadovoljan je

4 hours ago, knezevic76 said:

Furaće ih barem još dve sezone jer se ne troše

Planira da ih zanavlja na leto

Inače, pošto, na žalost, menjam mesto rada za Zrenjanin, mogu da probam neki forumski popus' da rešimo, ako se stvori kritična masa!:D

4 hours ago, clockwork_orange said:

Posle nedelju dana voznje kleber kvadraxser 3.

Ne uzimaj kolezi @Axic 'leba! :D

Dve nedelje druženja sa Kvadrakserom 3 i auto kao na šinama! Po pljusku, na žalost, probao samo Mirijevo - Karaburma, ali bez ikakvih problema. Svakako udobnije i tiše od ekoloških Kontinentalki!:thumbsup:

Edited by bane1321

Pozdrav drustvo.Sta bi ste uzeli vi od sledecih guma:

Hankook icept Rs3

Fulda kristall montero 3

Kleber kristalp hp3

Laufen I fit

Edited by danijel55

On 11/2/2023 at 11:18 AM, neshtry said:

Greota mi da uništavam nove gume na ovoj temperaturi( podloge)

Ja izađem na terasu ,pa stavim zimski ili letnji komplet u zavisnosti od vremena.;)

20 hours ago, danijel55 said:

Pozdrav drustvo.Sta bi ste uzeli vi od sledecih guma:

Hankook icept Rs3

Fulda kristall montero 3

Kleber kristalp hp3

Laufen I fit

Prve tri su srednja, Laufen je niža klasa. Kleber je u vrhu stalno sa zimskim pneumaticima 

Licno bih birao bas ovim redom kojim je slozeno pitanje. Samo sto bih eventualno zamenio mesta Kleberu i Fuldi, bar u ovim zadnjim generacijama zimskih.

Treba mi pomoc, hocu da metnem AS gume na 18 tockove, 225/40/18. E sad, gledah sve zive testove i navodno je Miselin CC2 najbolja i dalje. Ne znam ova nova Conti AllSeasonContact 2 kakva je, nema jos testova, gledao sam i GY i Dunlop koju je Ivan hvalio.. 

U sustini najvise me brine preko leta kako se ponasaju te gume, verujem da su za ove nase zime skroz okej.

Sta preporucujete?

Miselin CC2

Conti allseasoncontact 2

Goodyear 4seasons gen3

Dunlop all season sport 

On 11/8/2023 at 10:45 AM, bane1321 said:

Prve tri su srednja, Laufen je niža klasa. Kleber je u vrhu stalno sa zimskim pneumaticima 

Poslao sam mu poruku sa pitamjem,pa ćemo da vidimo….

54 minutes ago, dekirs said:

Sta preporucujete?

Miselin CC2

Conti allseasoncontact 2

Goodyear 4seasons gen3

Dunlop all season sport 

Zavisi kakva ti je struktura voznje.

Ako nemas nekih tezih zimskih uslova, uvek bih birao one performansama najblize letnjim - CrossClimate i Sport AllSeason. CC su poboljsali na snegu, tamo gde je bila najtanja. 

U suprotnom, GY svoje AS modele izvodi iz zimske sare, pa su i performanse takve. 

Conti AllSeasonContact je izmedju ove dve grupe.

Sve su odlican izbor, samo vidi sta je najblize tvojim potrebama. Licno sam vozio Michelin i Dunlop AS, korektno rade to za sta su namenjene. 

Ma nemam, sluzice za voznju po gradu i voznju leti mozda na neki dalji put, osim toga 90% grad. Kapiram CC2 je sigurica.

Jedino sto me brine su losije performanse na mokrom, kazu da hoce i da iznenadi malo. Je l znas nesto o tome?

2 hours ago, dekirs said:

Sta preporucujete?

Miselin CC2

Conti allseasoncontact 2

Goodyear 4seasons gen3

Dunlop all season sport 

Pišanje po sirotinji. :clap: :lol:

Edited by Mijailović P.

4 hours ago, dekirs said:

Jedino sto me brine su losije performanse na mokrom, kazu da hoce i da iznenadi malo. Je l znas nesto o tome?

Tacno je da su u 2. generaciji poboljsali performanse na snegu, ali i malo pokvarili rezultate na mokrom.

Za prethodnu seriju CC mogu i iz licnog iskustva samo da potvrdim da se u tim uslovima vrlo lepo ponasala, cak je na testu u krugu do otkaza imala rezultate maltene u rangu letnjih.

Sa novom generacijom CC, videh da je u priblizno tvojoj 225/45/17 dimenziji zadrzala solidan rezultat sto se tice akvaplaninga. Ali da je u kocenju i handlingu na mokrom malo pala na listi u odnosu na konkurenciju. Ili su nesto zabrljali :) ili je konkurencija napredovala. Mada verujem da je za prosecnu voznju to i vise nego OK.

Ako nadjes za neke razumne pare u odnosu na ove premiume koje si naveo - baci mozda pogled i na Hankook Kinergy 4S2 (pete generacije). Vrlo lepi rezultati u pomenutoj dimenziji, pogotovo na mokrom. Na "Tyre Review" testu 2022/2023, delila je 1. mesto zajedno sa CrossClimate, dok je recimo Quadraxer na istom testu bio na 9. mestu.

csm_20201208_Hankooks_Kinergy_4S_2_all-season_tyres_prove_to_be_award-winning_once_again_541087d98f.jpg.025fd144e6fa2e1ac11c6a990986c27f.jpg

Edited by Ivan

3 hours ago, dekirs said:

Ma nemam, sluzice za voznju po gradu i voznju leti mozda na neki dalji put, osim toga 90% grad. Kapiram CC2 je sigurica.

Ma CC2 su odlične. Prošle godine sam uzeo te CC2 da zamenim na prednjim točkovima granično potrošene CC+. Po meni su CC2 bolje, doduše ni jednu verziju CC nisam isprobao po nekom snegu, samo po ovim Beogradskim bljuzgavicama i vrlo su korektne. CC2 su odlične na kočenju, pogotovu kada uspem da doziram kočnicu bez paljenja ABS-a.

Dunlop sport AS + najgrđi pljusak i kolotrazi na novosadskom AP = vožnja k'o po suvom. Što bi mladi rekli "vozi oslobođeno/dinamično" kad već pominješ kišu. Lično sam zadovoljan Dunlop-om, nisam imao ni jedno iznenađenje u bilo kakvim vremenskim uslovima (ne računam led ispod neočišćenog kolovoza i "putare je iznenadio sneg u januaru"). Na tyre review mi se čini da ima test i vele kako se više troši.@dekirs

Sent from my 3310 using Tapatalk

Ma nema greske ni sa jednom od navedenih. Za neku normalnu i prosecnu voznju pogotovo.