YUgisa 3276 Posted June 7, 2021 Obicno su sitne oznake, fazon 3-4mm visina slova, cesto su ili blizu ivice do felne ili blizu gaznog sloja na boku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25712 Posted June 7, 2021 48 minutes ago, totti said: Jak si mi ti optičar Mozda su mu svuda montirali leve gume i nema ni jednu desnu, pa nema ni oznake ? 2 2 Kosta Smosta, MS PK, Axic and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5156 Posted June 14, 2021 @djomla Koja beše cena u Unu za Sava AS All Weather kada si uzimao kod vulkanizera Uno? Ja se sećam neke cene oko 7400 beše...samo beše.... Ali ekonomski tigrovi izeli prepelice.... Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8486 Posted June 14, 2021 7470 nadjoh, tako barem piše u cenovniku uno.rs u Zemunu. Sent from my 3310 using Tapatalk @ISV_01 evo ga iz marta post. Baci pogled na planeti guma, daju % za online. Edit, na cenovniku koji si okacio su FP (ako se ne varam, zaštita za felnu) moguće da je zbog toga malo jača cena nego ranije? Sent from my 3310 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5156 Posted June 14, 2021 @djomla Vidim ja kolega moj dragi da ću se čuti neki momenat sa naškim kolegom Novosađaninom @Milutinac da popijem već jednom to piće i da montiram si gume... 1 djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8486 Posted June 14, 2021 Eto rešenja, spojiš lepo i korisno Na IPG su 7978. Sent from my 3310 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25712 Posted June 14, 2021 1 hour ago, ISV_01 said: sa naškim kolegom Novosađaninom @Milutinac da popijem već jednom to piće i da montiram si gume Milutin sutra : 4 5 MS PK, djomla, Axic and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeaseR 101 Posted June 23, 2021 Da li neko vozi na Sava Intensa UHP 2? U zadnje 2 nedelje sam primetio da se dosta cuju, pre toga se nisu cule toliko. Prvo sam mislio da je motor al sam skapirao da su gume Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9780 Posted June 23, 2021 @TeaseR Na 159-ki su te gume...bile su i prošlih godina, nisam ništa posebno drugačije primetio po pitanju buke. Proveri pritisak u gumama... 1 neshtry reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeaseR 101 Posted June 23, 2021 (edited) Proverio pre par dana, 2.3 bar 225/45/17. Moram da napomenem da pozadi nisu te gume, vec Intensa UHP ali ne verujem da to ima veze jer se do skoro nisu tako cule prednje. Edited June 23, 2021 by TeaseR Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nikola R 4 Posted June 23, 2021 (edited) Nasao sam neki slovacki test all season guma gde je testiran novi tigar all season(pod nazivom kormoran)... Kad se uporedi sa ostalim,do duse dosta skupljim gumama dosta zaostaje u svim ekperimentima na snegu i bas puno na drzanju po mokrom... Jel izasao negde neki test za sava all season? Edited June 23, 2021 by Nikola R Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6903 Posted June 23, 2021 Ja imam sve 4 uhp2 xl 225/45/18. Nisam primetio da se čuju ni po gradu ni po Ap Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5156 Posted June 23, 2021 1 hour ago, Nikola R said: Kad se uporedi sa ostalim,do duse dosta skupljim gumama dosta zaostaje u svim ekperimentima na snegu i bas puno na drzanju po mokrom Lepo receno, sa dosta skupljim gumama. Ovde sve premium segment, maltene. Sa ocenom 92% na ukupnom testu, jos je i dobar nas Tigar/Orion/Riken/Kormoran AS Prva guma posle Tigra ovde, cenovno je Hankook sa cenom skoro 3 crvene vecom po gumi... Malo li je. 2 neshtry and Nebek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Nebek 1420 Posted June 23, 2021 Po meni, Tigrice se dobro drže, zanimljivo je da u sklopu testova na snegu imaju solidnu upravljivost (preko 95) što i nije loše. O cenovnom rangu nemam šta da dodam. Tigrice, bar na našem tržištu, cenovno veoma pristupačne. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3789 Posted June 23, 2021 Ne otvarajte "Pandorinu kutiju" ! 2 2 totti, Nebek, djomla and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 21703 Posted June 24, 2021 Extra su tigrice prošle Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 25712 Posted June 24, 2021 11 hours ago, Nebek said: Po meni, Tigrice se dobro drže, zanimljivo je da u sklopu testova na snegu imaju solidnu upravljivost (preko 95) što i nije loše. Za ogromnu vecinu koja kupuje AllSeason (dominantno gradski automobili koji i ne vide snega) - najmanje bitan podatak. Ko ima iole vise snega, naravno da ce imati sezonske komplete (mada je kod nas popularan i AS u vidu teranja zimske preko cele godine ). Najbitniji parametri za takve gume su ponasanje na suvom (rekao bih i vrelom) asfaltu, kao i ponasanje na mokrom. Dovoljno je uporediti rezultate u tim kategorijama. 2 djomla and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6317 Posted June 24, 2021 Ma kako uporediti? Neki debil uglavio "kormoran" sa svim top brendovima i rezultat ispao lošiji?! Pa naravno. babe i žabe. Malo sam preterao ali valjda je jasno šta sam hteo da kažem... 1 totti reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
electronizer 65 Posted June 24, 2021 18 hours ago, TeaseR said: Da li neko vozi na Sava Intensa UHP 2? U zadnje 2 nedelje sam primetio da se dosta cuju, pre toga se nisu cule toliko. Prvo sam mislio da je motor al sam skapirao da su gume Proletos I meni su samo odjednom promenile zvuk i osetno su bucnije, mada i sam asfalt igra veliku ulogu. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 5156 Posted June 24, 2021 Asfalt mnooogo ume da utiče na bučnost...znam kada je asfalt nov ili onaj stariji sivkasti ali uglačan kao staklo, auto samo klizi, skoro se ne čuje. A ima asfalt koji je loše postavljen u smislu ima rupica ili je star, ispucao ali bez udarnih rupa, mislim da nema gume koja se ne bi čula. Glupo zvuči poređenje ali na bajku sa gumama na 8 bara se na istoj deonici sa istim gumama pre i posle asfaltiranja stvarno i oseti razlika u udobnosti (ofc) i u smanjenju buke, mogu misliti na autu kako je. 3 blingaro, electronizer and alfini0507 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TeaseR 101 Posted June 24, 2021 Kapiram al bas nesto glupo “zuje”. Nervira me Quote Share this post Link to post Share on other sites
danijel55 929 Posted July 3, 2021 Nokian snowproof ,ima li neko iskustva? Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4933 Posted July 3, 2021 On 6/25/2021 at 12:41 AM, TeaseR said: Kapiram al bas nesto glupo “zuje”. Nervira me:rtfm: Da se nisu "nazubile" iz nekog razloga? Quote Share this post Link to post Share on other sites
virke 81 Posted July 4, 2021 Neka 3 meseca koristim Primacy 4 gume pa da napisem koju Presao sam nekih 6000km sa njima i utisci su sledeci: +Udobna guma +Tiha - povecana potrosnja goriva za nekih 10ak procenata u odnosu na stare gume. Gumu poredim sa UniroyalExpert3 i Bfgoodrich winter 2. Nemam auto za jurcanje pa ne bih mogao da pisem kako drzi u krivinama i slicno. Generalno ja ne vidim neku narocitu razliku u odnosu na stare gume cak bih rekao da sam se presao sa kupovinom zbog povecane potrosnje goriva ali ajde videcemo jos. 1 Nebek reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8626 Posted July 4, 2021 Veca potrosnja nego sa zimskim!? Quote Share this post Link to post Share on other sites