Jump to content
FAS Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Winter1 je odlična guma. Verovatno najbolji proizvod iz Tigrove laboratorije. Treba samo biti oprezan po vlažnom kolovozu kada temperature iznenada odu u veliki plus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam na svog stilkonju stavio 4 Fulde Carat Progresso u dimenziji 195/65/15, dobro drze i na suvom i na mokrom. Bas sam zadovoljan sa njima.Mislim da je za te pare koliko kosta (oko 6200 komad)najbolji odnos cena-kvalitet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svim forumašima, ovo mi je prvi post i izvinjavam se za opširnost.

Fulda Carat Progresso. Imao sam te gume ceo jedan dan. Teško smeće.Pre njih na felnama su bile Toyo, extra guma. Probam Fuldu i zamalo da pola kolone da zgužvam(bio je vlažan asfalt), sreća desno bilo mesta pa tik uz ostrvo. Fini neki ljudi bili. Sutradan administrativna zabrana i četri Hitrisa. Solidna guma cele dve zime sam sa njima pregurao (doduše nije bilo snega i šara nova- zimski set čekao dublji sneg). Po kiši sa njom sam bio najbrži, dobro izbacuje vodu. Kad sam pazario Stila 1.9 JTD MW na njemu sam zatekao Pirelli P7 Cinturato skoro nove (mislim 51 nedelja 2010., auto kupljen jun 2011. 205/55 R16 V). Veoma udobna guma i sigurna guma. Odlična po mokrom, kratak zaustavni put. Ali sa njom nisam smeo da se usudim da probam po snegu jer ima tipičnu letnju (punu) šaru. Pazarim u decembru Lančine alu 15-tice i četri Continental TS 830 P, po ceni nižoj nego Trayal. 195/65 R15 T za 5492 din. sve sa montažom, novi ventili, punjenje azotom i balansiranje. Neverovatna guma po suvom, u vodi i lapavici extra se ponaša, po snegu pokazuje svoje lice. Malo proklizavanja, svuda kopa a što je najbolje ukopava pri kočenju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stavih i ja na svog stila proslo leto 195/60/R15 ... zakacio sam svaki trotoar u gradu.Nemojte stavljati taj nizi profil gume jer cete kaciti malo veci trotoar da li onom plastikom ispod motora ili onim plasticnim granicnikom napred. E sad da i ja pitam nesto.Ne znam da li ima tema za to.Ima li neko da mi preporuci gde kupiti gume, zanima me hitris ali da prodjem jeftino, koliko je to moguce, i naravno gde ih ugraditi.Imao sam naime lose iskustvo sa onom beogumom ja mislim kod juznog bulevara, ocajni su.Prvo nisu mi dobro izbalansirali gume pa trese, drugo ja mu kazem hocu da mi stoji volan pravo a ne ukrivo...naravno da je ukrivo. :rant: Tako da ako neko ima neku preporuku znacilo bi mi, jer jos furam zimske, vreme im je da odmaraju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kakve veze ima beoguma ili bilo ko ko prodaje gume sa pozicijom volana? nesto od komponenti trapa ti je crklo.

otkud znas da trese zbog guma i balansiranja, mozda su krive felne? jesi li to proveravao?

teraj na reglazu da pregledaju pa ce ti reci sta treba da zamenis, pa onda odradi reglazu i volan ce ti stajati ravno.

naravno, ako mislis da prodjes sto jeftinije, mozes i samo da premestis volan za zub-dva u stranu i stajace ravno, ali nemoj da posle par hiljada km kukas kako je onaj ko ti je pomerio volan kriv sto ti auto zdere prednje gume.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E sad da i ja pitam nesto.Ne znam da li ima tema za to.Ima li neko da mi preporuci gde kupiti gume, zanima me hitris ali da prodjem jeftino, koliko je to moguce,

Da ne ispadne reklamiranje, gore nahvaljen Semperit Speed Life u dimenziji 195/65 R15 imaš za 51 e ili u 205/55 R16 za 70e. Ja sam kod njih kupio četri zimska kontinentala po smešnoj ceni i veoma zadovoljan uslugom. U pitanju je Coning. I jeftinija je od Hitrisa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semperit Speed Life je odlična guma, kako po ADAC testovima, tako i po mom ličnom utisku (vozim je na Alfi u dimenziji 225/45 ZR17 sa pojačanim zidom - alfa je teška 1535kg). Po suvom od prvog dana ubijaju kako drže, ali su po kiši bile baš loše. Posle 30-minutnog ljuštenja na Navak-u su i po kiši ko zmaj sad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomozite kolezi ljudi, video sam neke gume kod jednog lika polovne, sa montiranjem i balansiranjem 6000 dinara, gledao sam dot pise Y09Y, jel to znaci da je guma 2009 godiste kao sto on kaze ili mogu samo da se nadam

Share this post


Link to post
Share on other sites

A ako nema pogledaj na unutrašnjoj strani gume jer su počeli da stavljaju sa unutrašnje strane kod nekih proizvodjača pre par godina.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ortaka sam jedva odvratio od polovnih guma (koje su uglavnom matore i sa šarom 5 mm) za Speed Life. I eno golfonja samo pliva, kaže drugi auto. Dok kod kolege nisam uspeo on se kune u najnoviju kinesku tehnologiju sa savremenim materijalima a i bila mu je velika razlika 1 evro. Živo me interesovalo još nečije iskustvo sa Semperitom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malopre sam video gumu mnogo dobro izgleda i ima lepu šaru. Pozadi ima isti Pirelli P7 Cinturato kao na mom Stilu, međutim bila je preskupa dok ih je imalo. Sad je ugrabio priliku i kupio dobar pneumatik za male pare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Semperit ima bas dobru saru.

Ja prosle godine uzmem dva komada ali zena izbusi jednu na neku rupu i od tada sam pokusavao da nadjem da kupim jos jednu.

Medjutim nema sanse da se nadje (zvao ih od septembra za dimenziju 205/60-15) ni kod uvoznika (coning) :thumbdown: tako da sam uzeo 3 klebera pa sad imam 3+1 semperit.

Kleber dynaxer HP2 je i bio na autu kad je stigao iz Italije tako da sad nastavljam sa njim i ne izgledaju lose.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko možda zna gde mogu da se uzmu Yokohama gume? Bio sam u Beogumi (koji su valjda neki zastupnici) i oni nemaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Michelin Pilot Sport 3 205/55 ZR16.

Kupio prošle godine nove i stavio na prednje točkove. Izuzetnno sam zadovoljan gumom i po suvom i mokrom (zimi vozim sa zimskim gumama Michelin pilot alpin 3).

Prešao sam 11000 km i dalje odlično drži, ali šara kao da je prešla min 30000km. Nazad su Pirelii P6000 kojima sam prešao oko 42000 na Stilu i Bravu zajedno i maltene imaju bolju šaru?

Ono što me interesuje, guma je kao nova imala izuzetno nisku šaru (nisam merio, ali oko 8mm). Ok, sport, pa ima smisla niža šara...Ima li neko iskustva sa ovim gumama, posebno oko dubine šare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pogledaj gde je marker. Takođe je normalno da se napred mnogo više troše, iako Michelin pravi u proseku vrlo trajne gume.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ima još do markera...Nego stvarno se ima utisak da je šara niska i kod nove gume.

A Pirelli su na Stilu i Bravu bile ISKLJUČIVO NAPRED, jer su bile bolje od drugog para Pirelli P6000 koja mi se, ruku na srce, izuzetno sviđa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

iako Michelin pravi u proseku vrlo trajne gume.

I ja imam slicno iskustvo sa Michelinom do sada. Trenutno ganjam Primacy HP i odlicno se drze sto se habanja tice. Opet je to guma iz neke vise (ili srednje-vise) klase sa lepim karakteristikama, a ne "neunistiva" %29.gif Saver-ka tako da sam izuzetno zadovoljan. Verovatno ce ici i pri sledecoj kupovini (ili njena zamena Michelin Primacy 3, koju su nedavno promovisali).

Apropo Pilot Sport-a i brzog trosenja... Za moj ukus je i dalje nenadmasan Continental, pominjao sam vec ovde ranije PremiumContact 2 (doduse nisu bas ista klasa kao Pilot Sport, pandan bi im bio Conti SportContact) - vrh guma, ali sam ih svukao poprilicno brzo tako da se bas i ne isplate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav drugari, hteo sam samo da vas zamolim za savet oko kupovine letnjih guma za mog ljubimca. Hteo bih što pre da skinem zimske Save sa pogonskih točkova i da stavim nov par letnjih guma. E sad, ne bih nešto mnogo para da se izujem za to pošto ne prelazim godišnje preko 15000km, a i valja uštedeti neku paru za letovanje, pa sam hteo da pitam za predlog u vezi izbora guma i prodavnice. Trenutno sam najbliži kupovini Sigure u AP Sportu.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

sigura kupljena u coningu na auto putu za ns iza galenike

2500din komad sa montazom 155/80/13``

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...