Jump to content
FAS Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Posle mesec dana, najzad mogu opet u kola i testiram Savu AS :D

Lak izlaz iz snega oko 20cm na parkingu, bez slajfanja, ok se ponasa na sneg + bljuzga pri manjim brzinama, pri oko 60km/h stabilna. 

 

Bar sara obecava, videcemo jos. 

 

IMG_20220111_105543.jpg IMG_20220111_105555.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čini mi se da se nikad nisam ovako sigurno vozio zimi kao sa kombinacijom BfG (napred zimske G force Winter 2 go, nazad all season 2)... Stvarno alal im pare!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posebno kad pređemo na njih sa Lassica! :P

Edited by bane1321
Mor'o sam bilo jače od mene!

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, bane1321 said:
Posebno kad pređemo na njih sa Lassica! 

dobre su letnje Lassa a zimske po snegu dobre, po mokrom ne bas
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goodyear nisam imao, ali sam 2 Savine AS vratio na reklamaciju (od 4) zbog defekta. Pisao ovde na temi, veliko odstupanje na Hunteru, tresao mi volan jako. 

Sad sve ok, šara je dobra i za lokalne vožnje sam zadovoljan (nisam ni vozio negde dalje zbog bolovanja).

Share this post


Link to post
Share on other sites

sad sam def. resio da menjam pred sledexu zimu Orium zimske .. jesu vozene 3 zime pomalo, ali ono u sneg neki sa njima da udjes izadjes, haos .. mozda i ja ne znam da manevrisem po snegu, tj zaboravilo se koliko snegova nije bilo, ali ne secam se ni na kecu da sam glavio tako, a sumnjam da su tada bile neke dobre gume na njemu

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jutros krenuo na posao, naravno neocisceno, natrcim na kombinaciju snega i leda ispod, na jednoj jacoj uzbrdici. Vidim da je tu vec bilo prilicno klizanja i sa zimskim i uzbrdo i nizbrdo, ispred mene covek sa Grande Puntom. Dosao donekle, pokusava, te lagano, te jaci gas, levo, desno i na kraju, posle 2-3 minuta odustaje. Vraca se mileci unazad i kako je manevrisao pored mene da se okrene, vidim da je Orium/Taurus/Riken/Tigar karakteristicna AllSeason sara u pitanju. Mislim se, proci cu slicno jer je prilicno uglacano, ali da bar sporCki pokusam  . Polako, Dunlopka uhvati na vr' gasa, ne pusta i lagano izadje do vrha. E sad, ko zna koliko su coveku bile stare gume, mojima je ipak prva sezona, 225 siroke... Cisto jedno laicko poredjenje iz prakse i sitan plus za Sport AllSeason.
Lepo su me provlacile i po onom dosta vecem ali i vlaznijem snegu pre mesec dana. Najveci "problem" u tim uslovima, sa ovim autom, mi je fabricki klirens od 9 cm. Ali izdrzi se tih par dana snega zarad uzivanja tokom ostatka godine.
Jutros preko Gazele - auto zvoni od cistog leda na putu :blink: , neravno kao po makadamu... Srecom se polako vozilo - ka NBG standardno guzva, a ka gradu su se trojica naslagali kod tobogana ka Sajmu i napravili guzvu do iza Arene.
Pre dva dana pricam sa kolegom , trebao da dodje do mene nesto da uzme, kaze aj da vidim kasnije, ne znam dal cu moci da izadjem iz dvorista, gume mi nisu nesto - nove Tigar AS :D

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo danas overio Mirijevo, leda kolko hocete tamo kod Sejkine i Maxija.. Sava AS nije klizala, ASR nije palio, stabilna po cistom ledu...dok peske umal da izginem koliko se klizam. 

Sto se tice hladnog asfalta, gazena dosta preko ogranicenja na AP, sve kako treba da bude kod 17"ca. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 zima,do duse voze se samo zimi sa sava eskimo hp2.I dalje jako zadovoljan.Jos je zadnja vuca u pitanju i prazan gepek.Dimeznija 205 55 R16.

Dok uz drugi auto sam dobio nokian snow proof u dimenziji 205 50 R17.Nema neke razlike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odem danas do salona AK Kompresor i primetih da im neka salonska Renault i Jeep vozila imaju zimske gume "Kleber" ( njih nude i kao komplet zimske točkove za Nissan i Renault ), dok neka testna Renault vozila ispred salona imaju "Orium" gume.

 

1.jpg 2.jpg

3.jpg 4.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test vozila su test vozila. Sluzbena vozila za svakodnevnu upotrebu i test voznje i te gume se retko kad prodaju uz test auto. Te gume se prebacuju sa auta na auto dok se ne potrose...

Nova auta se uvek isporucuju sa letnjim gumama bez obzira jel zima ili ne, sto naravno ne znaci da klijent ne moze kod njih kupiti druge gume pa i felne. E te izlozene felne i gume su za to.

 

AKK je takva firma da ce uvek uzeti najjeftiniju gumu za svoje potrebe. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kako rekoh, više salonskih vozila je imao montirane zimske gume. Videh ih na 3 renoa i na 3 jeep-a (ostatak salonskih je imao letnje). Nikada to pre nisam video  (zimske na salonskim).

Što se tiče testnih vozila ispred salona, nekako mi je "neprimereno" da na kolima čija je prodajna cena preko 30 hiljada evra budu montirane "Orium" gume.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@moron pa i za Mercedes niko nije očekivao da će kupovinom nove C klase za 30-40k € dobiti Renoov dizel motor ispod haube. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, znam da je "Renault Nissan Srbija" tokom zimske sezone ranijih godina nudio kupcima kao "benefit" zimske gume za vozila marke Renault, Nissan i Dacia. Ne znam samo šta se dešavalo ako tokom zime poručiš kola, a ona ti stignu leti, da li su ih tada isporučivali ili tek iduće jeseni. To mi je logično.

Sećam se, kada sam u decembru 2019. razmišljao da kupim Reno Kadjar, rekoše dobićete gratis i zimske gume ako prihvatite ponudu, a kada sam ih pitao za brend guma, rekoše da ne znaju i da to zavisi samo od toga šta tada bude na stanju od guma. Pitah onda barem koja je klasa guma ( dole - sredina - gore ), ali, ni to navodno nisu znali ili prosto nisu hteli da kažu. I baš su me nanervirali sa tim detaljem.

Kada sam malo kasnije poručivao Hondu, bila je još uvek zima, januar, a jedan od dogovorenih benefita je bio zimski set. Kola sam dobio u maju, a dogovoreni zimski set tek iduće jeseni. Ono što su i rekli pri ponudi - Michelin.

Gledam danas u salonu, CR-V na salonskoj poziciji koja je rezervisana za skorašnju isporuku. I na njemu zimske gume ... Continetal.

1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uz novu Daciju na poklon su bila Lasa zimske gume i gumene patosnice bese

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...