Jump to content
FAS Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

2 minutes ago, knezevic76 said:

Bilo pre par dana na RTSu u vestima i još nekoj emisiji o prelasku na letnje gume.

 

Послато са SM-A715F помоћу Тапатока

 

 

 

 

Znam, od tada me devojka podseća da mejam :sofa: TV inače ne gledam, srećom, već jako dugo.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, Nature said:

Da li bi tehnički pregled / saobraćajna pravio problem oko ovih guma?

Pojedince znam da teraju 245 gumu umesto 225 i nemaju problema.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Nature

 

I ja sam cuo za par slucajeva da su prosli tehnicki pregled sa profilom guma koji fabrika ne propisuje, ali to su mozda samo sporadicni slucajevi. S obzirom da si te gume dobio tako, nije da ih kupujes, sta ja znam, teraj, pa kad zaskripi, bilo na tehnickom, bilo ovako da ih potrosis, onda ces promeniti :D 

Edited by horvat

Share this post


Link to post
Share on other sites

@horvat Hvala. I ja sam u tom fazonu, budući da treba samo da ih zamenim, na svojim su felnama, imaju i ratkapne sa Fiat znakom,  po mom nekom viđenju stvari nisu nešto pohabane i loše za vožnju, a i neko ih je tako terao po švajcarskim vrletima već :horse::lol::rambo:

Share this post


Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, Nature said:

Sada me zanima, kada sam kupio Pandu, došla je sa većim gumama nego što ih propisuje FIAT u knjižici, sa letnjim 175/65 R14 82T. Šara im je još uvek prihvatljiva i nameravam da ih vratim za lepo vreme. Međutim, ne mogu da se otmem utisku da FIAT takav profil guma ne navodi u knjižici, čak ni za robustnije verzije Pande iz tog doba (2007. godina).

Teraj i uzivaj, ako je guma OK. Em je postojala kao opcija (Fiatov eLearn u prilogu), em ima maltene isti cak i obim kao ta 13'' koju pominjes:

 

Untitled.thumb.png.8682bfca8892d2eaca9bac28a5436ba0.png

 

PS: Napisah za FOTO+VIDEO medije, koji nam probise glavu krajem oktobra. Ne kazem da se ponegde stidljivo ne provuce ta vest, a ne daj Boze da kazu koju o voznji zimskih pneumatika leti.

 

Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Ivan Hvala! Ovo nisam znao, dakle ipak postoji kao opcija za 4x4 dizel Pandu. Ova moja je 1.2 benzinac, ali ima da izgleda kao SUV :D 

Sredinom marta sam išao tamo-vamo i autoputem i po selima kraja mog detinjstva :) , tek prešao sam nekih 576 km i 9h za volanom u jednom danu. Prosek potrošnje 5.1 L 95 oktanskog ekonomika. Poenta priče, jer neko će nekada naleteti na ovaj post Googlajući, ako razmišljate o malom autu koji je više od gradskog zvrka, Panda je sjajan izbor. Verujem da je 4x4 verzija još bolja stvar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, letnju. Nema ta guma u dimenziji koja meni treba ali hvala na preporuci. 185 65 r15. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U pravu si, nema UHP ali ima HP, a i to je dobra guma. Cifra oko 5 crvenih / guma. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Nature said:

@Ivan Hvala! Ovo nisam znao

Poenta priče, jer neko će nekada naleteti na ovaj post Googlajući, ako razmišljate o malom autu koji je više od gradskog zvrka, Panda je sjajan izbor. Verujem da je 4x4 verzija još bolja stvar.

Nema na cemu ;) .

A posto je ovo tema o izboru guma - kada ugrabis slobodnog vremena, slobodno pisi svoja misljenja i iskustva u temi o Pandi:

https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/39892-fiat-panda/

 

Ili u svom predstavljanju koje si otvorio. Sigurno ce znaciti zainteresovanim ljudima, na forumu ne moramo da pisemo samo kada se pojavi neki problem ili nedoumica ;) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nove stavljene Sava 215 50 r17 Germany dot0120 tako mi dali...

Necujne i perfektno mirne cak i "malo" preko limita a. puta

R18 su bile npr Poland

 

Pohvale za novootvoreni servis u Pozarevcu

 

 

 

 

Sent from my SM-J415FN using Tapatalk

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zavisi i sta i koliko boduju na kom testu ;) . Bas u ovoj dimenziji za Stila, kupio sam pre 6-7 godina upravo Dunlop Sport BluResponse jer je bila ili pobednik ili u samom vrhu svih testova.

 

Od ovde kod nas prisutnih u prodaji u ovoj dimenziji... Vec na prvom testu kocenja Riken (Road Performance, a verovatno i svi ostali derivati pod razlicitim imenima) su otpale zbog, kako kazu, opasno dugackog zaustavnog puta.

U iducoj iteraciji, u top 20 nisu uspele da udju Sava Intensa HP (koja je ocigledno losija od UHP verzije), Barum Bravuris 5HM, Apollo Alnac 4G, Viking Pro Tech, Nankang...

Meni licno, od premium varijanti u oko upadaju za Continental vrlo losi rezultati na mokrom (a poznato je da su tu uvek jaki). Iako su dobre na kocenju, rezultati i za Straight i za Lateral akvaplaning su losi, cak i na samom dnu u odnosu na konkurenciju. Ni na suvom nisu na nivou od ranije. Odgovor lezi mozda u njihovoj povecanoj trajnosti ;) . Tu su sada u vrhu, a uvek je bilo drugacije (kraci zivotni vek) - ocigledno su smesom i cenom zrtvovali performanse i povecali buku. Apropo price o bodovanju - nekako su opet na 2. mestu :D .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li neko zna da li i kada u Evropu dolazi Michelin Cross Climate Plus ?

Ili se možda zove Cross Climate 2 ? Pojma više nemam  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, moje pitanje se odnosilo baš na "američki" CrossClimate 2.

Čitah večeras neke tekstove o tome, koji tu gumu zovu trećom generacijom ( druga generacija po tim tekstovima je CC+ ) i koju je smatraju dosta naprednijom od CC+ (vizuelno je gotovo identična, osim po samoj sredini profila, ali, očito, nije sve samo u "šari"). Imao sam CC+ na prethodnom vozilu i bila mi je ok, ali sagledavam šta bih verovatno (tokom) ove godine kupio za 500L (pošto mi je već malo dojadila upotreba dva seta). Pa da znam da li ima smisla da čekam CC2 ili da sagledavam ponudu AS guma bez nje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naravno da nije, cak je poenta i najmanje u sari. Svi koji (smo) kupovali jos prvu generaciju, znamo pricu da je najnaprednija tehnologija upravo u sloju izpod gazeceg i njegovoj mogucnosti prilagodjavanja. "Dvojka" samo ide korak dalje.

@moron

U Severnoj Americi je bila predstavljena u julu prosle godine, kada je i krenula sa prodajom. Neke najave su bile da ce stici u Evropu do sredine 2021., pa su se onda cule price da je nece biti uopste (u sta sumnjam, bar u nekom obliku). S obzirom da je ovo ludilo od Corone sve poremetilo, videcemo...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...