Jump to content
FAS Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

On 5/16/2019 at 11:30 PM, rage_man said:

Kraljuemoji23.png

Mora mu se priznati da je uporan, ne odustaje :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/16/2019 at 9:52 PM, rage_man said:
Sta je najbolje uzeti za all season u velicini 185 65 15?
Razmisljao sam o Savi Adapto

Zavisi od kilometraze koju prelazis, stila voznje i dubine dzepa. Tu su, kao sto su neki spomenuli Sava Adapto, Lassa, Fulda i Hankook za limit do 8 glava (Kemoimpex).
Imas i BF Goodreach za 6400 (neka zlatna sredina po ceni) u BeoCar i to nije losa guma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sa prethodnim autom sam prelazio nesto vise od 5k godisnje, ne verujem da ce se i sa ovim nesto promeniti, hmm budzet je ogranicen, do 5500 din, zato mi Sava udje u uzi izbor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je izbor od Sava, Lassa, Viking (?), Apollo (to su podbrend verdenstein-a, po nekim testovima su se ok pokazale ali iskreno nemam mnogo info o njima. Po kocenju i potrosnji imaju ok rezultate).
To je budzet sa Kemoimpex i BeoCar

Na sajtu planeta guma ima i Matador (dobra iskustva sam imao sa letnjih setom na puntu) za 5400, pa mozes i nju razmotriti.

Ja bih se iskreno dvoumio izmedju Save i Matador. Lassa je isto ok guma sto sam citao, te mislim da od ove 3 neces pogresiti bilo koju da uzmes a da je iole proverena marka i po glasu i po koriscenju.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Istrosio sam se. Kacio ocene, kacio iskustva, kacio testove, davao licno iskustvo sa s3 eskimo i uhp2, boldovao kako je jedna od najtisih guma sa samo 66db, i ne vredi.

 

Lassa.

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako ne mozes da ih poedis - pridruzi im se.

 

--------------------------------------------------------------------

 

Lassa je vodeća turska kompanija koja se bavi proizvodnjom guma i gumarskih proizvoda.

 

Koreni ove firme sežu u 1974. godinu kada je Lassa osnovana od strane Sabanci Group i partnera. Nakon što postaje produžena ruka proizvodnje japanskog gumarskog giganta, kompanije Bridgestone, Lassa postaje podbrend Brise. Danas se Lassa gume proizvode po najnovijoj Brisa tehnologiji kojoj prethode opsežna istraživanja i sistematski razvoj.

 

Rastući iz dana u dan u gumarskoj industriji, Brisa izvozi svoje znanje i iskustvo kako na turske, tako i na puteve širom sveta. Najviše se prodaje po evropskim zemljama. Proizvedene u Brisi, koja ima jednu od najvećih fabrika na svetu sa svojim 350.000 kvadratnih metara površine, Lassa gume montiraju se na vozila u preko 50 zemalja. Glavne karakteristike koje čini Lassu vodećim proizvođačem guma u tom delu Evrope su odlična usluga u kombinaciji sa odličnim proizvodima. Danas Lassa drži status najbrže rastućeg i najpouzdanijeg brenda na turskom tržištu.

 

U skladu sa potrebama na domaćem i internacionalnom tržištu, Lassa u ponudi ima proizvode koji su odobreni od strane nezavisnih institucija za testiranje, a čiji je kvalitet potvrđen velikim brojem nagrada. Na polici ove kompanije nalazi se Nagrada za nacionalni kvalitet za 1993. i Nagrada za evropski kvalitet za 1996. godinu. Lassa gume dobile su potvrdu o kvalitetu i od strane nezavisnog nemačkog instituta TUV SUD.

 

Lassa svoju tehnologiju reprezentuje ne samo na putevima, već i na trkačkim stazama. Lassa trkačke gume proizvode se po specijalnoj tehnologiji u Izmitu od 2005. godine. Ove gume učestvovale su na svim trkama u Turskoj i postizale zavidne rezultate. Zato Lassa Rally tim od 2009. godine predstavlja Tursku na evropskim takmičenjima. Stručnost pokazana u razvoju trkačkih guma preusmerava se i na razvoj automobilskih guma. Na taj način Lassa dobija gume koje su trajnije i imaju bolje performanse.

 

Preuzeto sa IPG.rs

 

Šabanci grup i partneri :rofl:

--------------------------------------------------------------------

 

Sutra nastavljamo sa testovima. Ako ih ima.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja čitam "japanskog gurmanskog giganta"

Ako ih Navaro tera, onda mora da su dobre

 

4a827c740c32997693404684b31cada6.jpg

 

 

Edited by neshaoct
popravio sliku

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Axic said:

Znam da je Michelin CC prvi krenuo sa allseason

Nije bas ;), bilo je prilicno modela na trzistu pre njihovog, cak se moze reci i da su kasnili. Npr. gore pomenuta GoodYear Vector 4Seasons (prve generacije) je bila bas dugo pre toga na trzistu.

Ali je Michelin prvi izveo gumu za sve sezone iz letnje. Cak im je i cela kampanja bila bazirana na tome da to nije all-season, nego letnja guma sa 3MPSF sertifikatom (iliti narodski "3 vrha i pahulja"), tj. letnja guma koja ima mogucnost voznje i zimi. Otuda i odlicno ponasanje na mokrom, gde je na testu kruga do otkaza, bila bolja cak i od letnje. Za mene licno mnogo bitniji parametar nego to kako ce proci kroz sneg (gde svakako vrsi posao), jer zimi gro ljudi vozi po snegu koliko dok ne izadje iz neke manje ulicice. Najveci deo nase promenjene zimske klime (sa po 10 dana snega koji ionako ubrzo postaje bljuzga i voda) - imamo suv ili vlazan kolovoz. A evo godinama unazad imamo i prilicno kisna proleca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajd pogodite od koga ja kupujem gume, a ne plaća se poštarina ...?

A ima i GY vector2..

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...