Jump to content
FAS Goran
Guest 10166

Punto Sporting - saveti pre kupovine

Recommended Posts

Htedoh da napišem moje su relacije Mirijevo - Slavija, Mirijevo - Vinča, Novi Beograd najdalje, ali vidim da ti izgleda nisi iz centra Beograda, pa ti slabo znači, al znači drugima :)

To ti je negde 7 do 12 kilometara celim putem kroz grad. Leti do Ade, kod Sajma kreni stani po 20 minuta.

Leti mi troši 15 (OMV) - 15.5 (NIS) km/l (6.6 tj 6.45), sad ovih dana 11.5 km/l (8.69)...najiskrenije :) а iz iskustva realnim merenjem, na to dodaj još 10% litara, ne kilometara :)

znači leti 7.095 do 7.26 a trenutno 9.559 :D najviše što mi je trošio je 10.5 litara pri temperaturi minus 10-15 celzijusa.

To sve po gradu.

Na autoputu leti troši 5.6 litara do 100 na sat ako voziš, preko 120 se ne računa, konstantnih 140 kmh troši 8 litara, pun gas konstantno (140 do 170 zavisno od puta) troši 10 litara.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zanimaju me misljenja iskusnih,tj. onih koji su imali ili imaju ovaj model Punta....

Na sta da obratim paznju?da li je bolji model 16v?koliko trosi,kolika je registracija i kakav je motor sve u svemu?

Hvala na odgovorima.

P.S zanima me iskljucivo mk2b.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Napisano je u ovoj temi 50 odgovora pre tvog pitanja. Jesi li ih pročitao sve?

U ovoj drugoj temi je napisano do sada 289 odgovora. Jesi li ih pročitao sve?

http://www.fiat-lanc...showtopic=36826

U ovoj temi je napisano 26 odgovora do sada. Jesi li ih pročitao sve?

http://www.fiat-lanc...showtopic=44312

Zatim:

http://www.fiat-lanc...showtopic=47792

http://www.fiat-lanc...showtopic=42130

http://www.fiat-lanc...showtopic=38285

Na ovim linkovima ima sve zajedno oko 1.000 odgovora. Nešto ne verujem da si ih pročitao sve i da to nije dovoljno informacija. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvla ti za linkove...ali nigde ne pise kolika je resgistracija za 1.4 16v sporting i koliko trosi u jacoj gradskoj i normalnoj voznji na autoputu u 6 brzini....za motor sam procitao da je ok...mada,ne znam na sta se misli kad svi kazu da je motor OK..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kalkulator registracije:

http://www.registracija-vozila.rs/index.php?option=com_chronocontact&chronoformname=Info_za_registraciju&Itemid=65

Imaš u temi o potrošnji iskustva. Ne možeš baš očekivati da mi znamo šta je po tebi jača gradska vožnja, ili to baš za 6. brzinu...a, pri kojoj brzini kretanja? Uostalom, to ti pokriva jedno 2% kilometara koje ćeš prelaziti, tj. niti ćeš stalno vrteti u visoke obrtaje, niti ćeš stalno jezditi autoputem... :thumbup:

Računaj 9, 10 litara i to ti je to.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poslednji auto koji sam skoro prodao...uzeo sam bez ikakvih informacija..ok,vozio sam ga oko 3 godine i prodao...e sada...u naradnih par meseci bi kupovao punta sigurno...sporting najverovatnije...e sada,ne pise se bas o problemima....a o tome za 6tu brzinu...tu mi vec komplex radi...heheh....bivsi auto je imao sam 4 brzine i kad sam isao kao i svaki Beogradjanin isao u svoje selo...na auto putu 120 i kraj...Sve u svemu,gledao sam par videa na youtube i bas me odusevio 1.4 sporting...

Edited by iSpirit

Share this post


Link to post
Share on other sites

A, možda se ne piše jer i nema ništa posebno da se piše...Punto ko Punto :thumbup:, motor 1.4 16v ide u par miliona automobila pored Punta, računajući i najnovije poput novog Brava, nove Lancia Y, itd...zavisno od verzija ima 90, 95 ili 100KS kao npr. u Pandi 100HP. Sve provereno, ništa novo. Samo gledaj da kupiš očuvan polovnjak i nećeš imati problema bilo koje vrste.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedino je steta sto ih nema sa petoro vrata.U sustini gledam iskljucivo sa euro 4 motorom...kazu da po gradu trosi 9l benzina a na otvorenom oko 5-6l..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Možđe na otvorenom da troši više nego po gradu...sve zavisi od brzine kojom se krećeš.

Računaj zato na 9 ili 10 litara u gradu. :thumbup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Planiram u narednim danima da se bacim na gledanje auta, i za sada je favorit Punto 2b 1.4 16v sporting, pa bih imao par pitanja pre kupovine.

1. Najozbiljniji kandidat nema ESP ni ASR ( ili prodavac to nezna), malo mi cudno svi sportinzi to imaju. Kako ovo da proverim, da li pri davanju kontakta moraju da zasvetle lampice od tih funkcija ?

2. Da li i na mk2 kao na MK1 ( koji sada vozim ) postoji nalepnica u dnu vrata gepeka da je boja originalna ? Ja ovo na mk1 imam, znam da nije neka siguracija ali bolje ista nego nista, ovas sto mi je favorit je po recima prodavca u prvoj boji neudaran, ali isto tako pise da je i za 8 godina presao 127.000km :harhar:

3. Ima li nesto specificno za ovaj model sto bi trebao gledati, osim da li je gazen, a sigurno jeste, nije ga sigurno vizila bakica do pijace

4. Famozni city servo, nije pitanje da li ce crci nego kada: Da li je ovo bolje reseno na mk2b nego na mk2a ? Koliko sam procitao ovo crkava i na grande puntu

Ovo mi je favorit pa ako moze i neki komentar. Hvala unapred

sw1604.jpg

http://www.polovniau...4_16v_sporting/

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdravljam forumase, ali Gremlinu treba nekoliko informacija:)

Kao sto vidite zanima me Punto 1.4 70KW sa 6 brzina

Sve sto znate i voljni ste da podelite korisitice;)

Veliki servis, mali servis, trapovi, potrosnja, generalno kako se pokazao...

HVALA UNAPRED :respect:

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako je onaj crveni koji stoji u oglasu, ja bih ga izbegavao, nije tu u pitanju samo far, ceo prednji deo je zinuo i iskrivio se, koštaće te kasnije boga oca da to raspraviš i dovedeš ga u normalno stanje, a far imaš da nađeš bukvalno džabe, ja sam kupio farove sa maglenkama kao novi su bili za 50e, a svoj far prodao za 20e

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma da taj crveni je , auto dugo stoji u oglasima bilo mi je malo sumnjivo, ali jos nisam video auto licno,a na slikama sam jedva primetio da je far pukao, nisam video da je havarisan. steta a bas mi se svideo crvena mu najlepse stoji (po meni)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretpostavljam da se o ovom radi

http://www.polovniautomobili.com/oglas2616190/fiat_punto_12_16v_sporting/

ovo što je zaokruženo na ovoj slici ti je mesto gde je auto udaren, pa su ga ispravljali

d0203e70a09d_800x600.jpg

Po ovom zazoru pozadi se vidi da se auto od udara ceo iskrivio

07704600028a_800x600.jpg

A na ovoj slici vidiš dve nijanse crvene boje što znači da je hauba farbana ili nije njegova i još po nešto na šta nisi računao

534807d60f42_800x600.jpg

Pitanje je i da li ima cele air bagove i ko zna šta mu još fali, možda je udar oštetio i nosače motora i kad sutradan i to zameniš opet će nešto da se trese i da cvili i nikad nećeš znati šta je u pitanju i vremenom ćeš postati jedan od onih koji pričaju kako je Punto loš auto i da mu samo nešto cvili i ništa mu ne valja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

e bas ti hvala za ove slike i sve sto si mi udrobio, znam na sta mislis kad kazes da nije isto kad sredis slupan auto i kad vozis nekog koji nije slupan, imao sam iskustva i sa jednim i sa drugim. steta za auto bio je jako lep. HVALA jos jednom

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako već planiraš kupovinu Sportinga, slobodno izloži ovde ono što ti je u planu, ako to ne budem ja, neko drugi će ti ukazati na neke nepravilnosti ukoliko postoje... Trenutno na sajtu polovniautomobili ne postoji na oko dobar Sporting ispod 2.100..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ma da gledao sam tu i na mojauto, iskreno trazio sam neki za preprodaju, jer ja kad bih uzimao za sebe uzimao bih 1.4 sporting jer mi je to bas auto po meri, ja volim puntica, 1.4 sa 95ks je odlicno taman za grad i preticanja van grada, nista spektakularno a ipak se vozis ko cevek po ceni odrzavanja kao zastava, best bay. ali nemam trenutno para za 1.4 sporting

Share this post


Link to post
Share on other sites

Druze, ako trazis nesto za preprodaju a ovde ili cak od drugih trazis savet- mani se corava posla, nije to za tebe....Ovo ti kazem sa najboljom namerom.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam trazio savet nego cenu fara jer slike u oglasu nisu dovoljno velike i kvalitetne da bih mogao da primetim da je auto havarisan (iz nekog razloga nece kompijuter da mi otvara onako vece slike iz oglasa), u svakom slucaju video bih to da sam otisao da pogledam auto, u oglasu samo stoji da je potrebno ulaganje, koje sam mislio da se odnosi samo na puknut far(jer nisam video da je udaren) ,al neka kada mi je clan foruma ukazao ne to kako se gleda dal je auto havarisan, pomogao je time i drugima koji kupuju duto. hvala jos jednom.

ja sam to naucio od caleta koji mi je pokazao na nasem (sada vec tudjem ) reno laguni, bila je udarena na prednji desni deo i sve sto smo popravljali dok je bila kod nas , sve je bilo na toj strani., a i samo na tom delu auta je bila razlika u razmaku izmedju limova.(inace je auto ok , i vukao dobro i udobnost je bila vrhunska) a kupili smo ga za 4000e kada su lagune kostale 6000e bas zato sto je udaren pa sredjen, (sto ni sam vlasnik nije negirao) i turbina je trebala da se remontuje, posle nekoliko godina prodali smo je za 2500e.pozz

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.polovniautomobili.com/oglas2487679/novi_valeo_fiat_punto_far_farovi_crni/

c9f8336b77f5_800x600.jpg

Ne znam da li je lik sa foruma, ali vidim da se dugo da reklamira, mislim da su komplet crni farovi sa angel eyes prstenovima ugrađenim 200e, a isplatilo bi se kada bi prodao svoje po dobroj ceni, sve u svemu opasno izgleda..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...