Guest 10061 Posted May 13, 2008 Jel imate preporuku oko ugradjivanja parking senzora i o cemu voditi racuna,video sam da cena jako varira,u jednom servisu su mi trazili 300 eura za zadnje senzore,cini mi se da je to ipak jaka cena Quote Share this post Link to post Share on other sites
seibi 0 Posted May 13, 2008 brate moj ja sam ugradio drugarima ove po 40 eura i rade ko sat tako da te price od 300 su lude...imas najskuplju varijantu valeo pravi i oni su 100 eura Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 10061 Posted May 14, 2008 Cuo sam da na cenu utice i to dal su oni mali senzori u boji karoserije i dal strce iz branika ili ne,koliko ima istine u tome? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 2463 Posted May 15, 2008 Super sprava za malo para... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Semi 125 Posted June 3, 2008 ....Imam ih ja, kao sto rece Stefan, ugradio pre oko 5-6meseci i super je skroz. uzeo sam neke najobicnije, 4 pozadi, platio sa ugradnjom oko 80e i evo sljakaju normalno! Hoce ponekad da brljaju kad se auto opere, valjda od vode koja ostane, ali to je 5min. i to ne stalno! Super spravica... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Semi 125 Posted June 5, 2008 ...Moji pokazuju od 2.5m pa do 10cm, a kad padne ispod 10cm upali -P- i znas da bukvalno nema vise mesta! Ja sam zadovoljan. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 10061 Posted June 5, 2008 Pa mogli bi mi dati neki savet oko sensora,koje uzeti,neko rece da su valeo ok,bitno mi je da su kvalitetni i da vrse funkciju,red je da se i grande malo ponovi,zato cekam odgovore Quote Share this post Link to post Share on other sites
Semi 125 Posted June 5, 2008 Covek, stvarno ne znam, moji su bili neki no name i rade ok, nisam ni gledao druge! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 10061 Posted June 5, 2008 Meni je neki majstr pominjao da osim zvucno signala postoje i neke lampice koje se vide kad se pogleda u retrovizor,jel tako kod svih ili? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Semi 125 Posted June 6, 2008 Da, postoji i varijanta, da se displej nalazi na retrovizoru! Kod mene nije tako, imam mali displejm koji skroz napred kod soferke, zalepljen na plastici! Pokazuje razdaljinu i skalu, sa leve i desne strane, nista specijalno! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 33 Posted December 27, 2008 Ja sam uz auto dobio neki parking senzor koji izgleda kao plocica i stoji pozadi zalepljen na veznom limu, dakle u braniku. Marka je magneti marelli. Obzirom da je auto star 8 godina, senzor je poceo da brljavi, pogotovo kada je kisha.Ima li negde da se kupi ovakav senzor? Ne bih one senzore zbog kojih mora se bushi branik.Ako neko znas, nek napise ovde ili na pp. Ima pice Quote Share this post Link to post Share on other sites
chila 0 Posted December 27, 2008 Zavisi od vozaca i uslova voznje,tj.parkiranja!300 eura je malo pono,za sto mozes da prodjes sa ugradnjom kod majstora i cak jeftinije u domacoj radinosti! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dovla 9 Posted December 27, 2008 Nisam ih nikada imao i nikada nisam napravio neku glupost tipa da sam udario u nešto, zakačio nekoga i sl... međutim katkad provozam tetkovog A6 koji ima fabričke senzore i ono prosto pišti i nije ga moguće ignorisati... u početku mi je bilo zanimljivo pa sam se oslanjao potpuno na njih, dok nisam skontao da ta sprava pravi debila od mene i da ja taj auto skoro da ne umem da parkiram samostalno tj bez senzora što me je generalno naljutilo i sada kad god ga vozim isključujem te senzore, ali on i dalje koči sam kad dođeš na 5cm od prepreke... Viđao sam razne kučne radinosti i varijante ove sprave i čitao sam po časopisima i koliko sam skontao ima ih od 50 pa naviše evra i relativno su jednostavni i za ugradnju i za korišćenje i generalno su svi ok skvalitetom i pouzdanošću (po sistemu koliko para toliko muzike)... ali kao što rekoh, ne bih ja to na svoj auto stavljao, radije neki anti-radar uređaj Quote Share this post Link to post Share on other sites
djape1977 32 Posted March 26, 2009 ne kapiram koj'ce vam ti parking senzori? po meni potpuno beskorisna stvar osim za zene kojima je parkiranje izgleda problem zbog genetike ta cuda piste konstantno kad dodjes na 10-15cm od prepreke a meni samo tad i trebaju. trebalo bi da pocinje da pijuce na 15 cm a da ton postane konstantan na 1cm Quote Share this post Link to post Share on other sites
STILISTA 2 Posted March 26, 2009 nagledao sam se svega sto se tice parking senzora.kad ih imas uglavnom si opusten i ne razmisljas dal ces da lupis u prepreku.i obicno se desi sa njima da i to uradis,pogotovo u stubic i zeznes boju na kolima.ravnodusan sam za njih. ima pametnijih stvari koje mozes da ugradis u kola za te pare. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Punto Abarth 18 Posted March 26, 2009 ne kapiram koj'ce vam ti parking senzori? po meni potpuno beskorisna stvar osim za zene kojima je parkiranje izgleda problem zbog genetike ta cuda piste konstantno kad dodjes na 10-15cm od prepreke a meni samo tad i trebaju. trebalo bi da pocinje da pijuce na 15 cm a da ton postane konstantan na 1cm upravo zato što pište na 10-15 cm daju dovoljno vremena da odreaguješ kočnicom, ili ako hoćeš još malo, da po iskustvu pustiš i odradiš sve u cm. Za veće aute, dušu dalo. Dobra stvar. Quote Share this post Link to post Share on other sites
NenadAleksic 0 Posted March 27, 2009 Kao sto neko rece, ima pametnijih nacina da se potrose te pare, ne verujem da bih ugradio parking senzore ni na neki veci auto a kamoli na punta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sandokan 0 Posted March 28, 2009 s obzirom da ti parking senzori nisu sad toliko skupi (mogu i za 40e da se nadju) smatram da su korisna stvar, posebno za osobe suprotnog pola ili za one koji se bas ne snalaze dobro u vremenu i prostoru Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted March 28, 2009 Bezpotrebna stvarcica onome koji iole ima osecaj u prostoru i vremenu, meni to nikad nije bilo potrebno i nikad nisam napravio nista sto ne treba.Jednom recju glupost za mene. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted March 28, 2009 To sam tija' rec' Quote Share this post Link to post Share on other sites
dusman13 80 Posted March 28, 2009 (edited) Ti si moj glasnogovornik Ti znas sta ja mislim pa kazes mesto mene Edited March 28, 2009 by dusman Quote Share this post Link to post Share on other sites
boki 11 Posted March 28, 2009 hahahahahahah taj si fazon Quote Share this post Link to post Share on other sites
TOGO 0 Posted March 28, 2009 Parking senzori su za slabiće Quote Share this post Link to post Share on other sites