Guest 8376 Posted April 25, 2008 Danas mi se niodkuda ukljucila lampica air bag. Ja jedino sto sam uradio, kada sam vratio film u nazad , je , da sam pre nego sto sam ukljucio kontakt kljuc, povukao rucicu i pomerio volan gore i dole i zabravio rucicu volana . Kada sam dao kontakt lampica se nakon 4 sekunde iskljucila a onda se opet ukljucila i nastavila da radi i sada se ne iskljucuje dok je auto u voznji. bio na dijagnostici , kvar javlja na volanu , moram da zakazem , kaze majstor da mora da skida volan i da najverovatnije pregleda spulnu koja je u obliku flat kabla i namotana dva kruga levo i desno zbog motanja volana, jer se odlemilo. dijagnostika nije mogla da ga resetuje zbog toga da, zaboravio sam da napisem , radi se o modelu 2.0 20 v hlx , na volanu su i komande od radiia tako da mi sve to deluje malo pipljivo, a koliko sam gledao u autodati tamo je slika volana dosta nejasna i bez detalja , a i pominju se neki momenti zatezanja od 7 Nm... Quote Share this post Link to post Share on other sites
predrag&marea 0 Posted April 25, 2008 ...ako nisi siguran i ne znas neke stvari oko Air baga,ne diraj ga.U svakom slucaju,majstor ce ti trabati da ti resetuje komp.Ako sam dobro skapirao,ampula ti se diskonektovala.To onda i nije strasno,jer se jednostavno ne moze aktivirati.Ako znas nesto o tome,otvori ga slobodno,spoji i teraj odmah na resetovanje Znam coveka kojem se u sred voznje otvorio vozacki jastuk i naravno usledija havarija na putu,tako da ti to i nije za zezanje Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 8376 Posted April 25, 2008 Ma ne bih ja tu nesto da se pravim pametan - bio sam kod gorana u zemunu , ja tog coveka poznajem jos od 1998 godine i ne sumnjam u njega nego sada nisam vise u bg nego u rumi , ali cu ipak to zavrsiti kod njega .Juce sam na alfinom klub sajtu procitao da u novom sadu ima decko koji to isto resava , a takodje likovi pisu da je lik sasvim ok, jedino sto me buni je sto mi je on rekao da se ta spulna ni slucajno ne me lemiti jer mozes onda da je bacis.Sda ti znaj... Quote Share this post Link to post Share on other sites
misarw 7 Posted April 26, 2008 Špulna nije špulna od pune žice već su električni vodovi na plastičnoj traci, ono što se zove flat cable. Praktično se ne lemi jer lemilica istopi plastiku i nemaš po čemu da postaviš el. vod. Što ga više lemiš, više ga uništavaš. Treba biti majstor (spretan) da bi poravio flat cable.Drugi razlog za paljenje lampice, a možda i prvi, je što kada procuri grejač kabine tečnost iz njega curi pravo na centralu airbag-a jer se nalazi iznad nje. Malo pre ili kasnije airbag centrala crkne. Bilo bi dobro da proveriš da ne curi grejač na centralu airbaga. Ona se nalazi na srednjem grebenu u delu gde su noge. Taj deo je zaklonjen plastikom ali se može napipati. Ako se oseti da je vlažno, lepljivo i da se oseća na antifriz, to je to. Možeš uvući list papira i ostaviti ga neko vreme pa ćeš videti da li curi antifriz.Molim te da napišeš neki kontakt tog momka u Novom Sadu koji poravlja te kvarove sa airbagom tj. špulnom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 8376 Posted May 6, 2008 Bugarski servis u Cvijicevoj u NS-u, Srdjan 0637781417pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 8376 Posted May 8, 2008 bio u servisu kod gorana u zemunu, kada sam pomerao volan snop kablova koji ide prema gore je pomerio kontaktna perca od switcha air bag -a i razmrdao ih.nesa otvorio popravio kontakte i vratio nazad plus reset .cirka 25 minutacastio majstore Quote Share this post Link to post Share on other sites
stef 0 Posted June 18, 2008 Bugarski servis u Cvijicevoj u NS-u, Srdjan 0637781417pozdravSrdjan takodje radi i klime i nalazi se u Karadjordjevoj 26 u koju se ulazi iz Jovana Cvijica. Ako ne gresim... Quote Share this post Link to post Share on other sites
strcentar 1 Posted June 27, 2012 (edited) Danas sam odvezao Mareu na pranje u perionicu, kada sam upalio auto i krenuo lampica za Air Bag je ostala upaljena. Mislio sam da ce se ugasiti kad se auto malo prosusi, medjutim prosao je ceo dan i lampica se ne gasi. Da li je mozda slucajnost sto se to desilo posle pranja? Ima li neko nekakvu ideju sta bi mogao biti problem?Mozda su slucajno usisivacem pomerili ili iscupali neki konektor ispod sedista, koje su boje konektori za Airbag-ove? Podsecam imam Bagove i u sedistima.Unapred zahvalan. Edited June 27, 2012 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
tox 42 Posted June 27, 2012 Najverovatnije je to.Na nekim autima se to zna desiti samo kada se sediste pomera sto je mozda i kod tebe slucaj.Konektori i kablovi od airbaga su kod mene zute boje,trebalo bi da je isto.Samo cak i ako nadjes da je nesto iscupano lampica se nece ugasiti dok se greska ne pobrise na dijagnostici. Quote Share this post Link to post Share on other sites
strcentar 1 Posted June 27, 2012 Pa to znam za brisanje greske. Pregledacu sutra kablove, pa cu da vozim kod ortaka na komp. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Martin 808 Posted June 27, 2012 Jao, buđavi kablovi...to se i meni dešava redovno. Prvo je počelo sa suvozačevim, a sad i sa vozačevim sedištem. Kablovi se uzjbu kad god se sedište pomeri, napred ili nazad - samo kada je kontak uključen. Verovatno i to 99% da je kabal, odnosno priključak žute boje, izgubio svoje svojstvo da bude na mestu pa ga verovatno treba pričvrstiti sa nekom trakom ili sličnim. Dijagnostika će ti pokazivati levi ili desni bočni air-bag, sistem ga je memorisao, a dijagnostika briše. Tebi se pojavila greška zato što je neko sa usisivačem drmnuo džek i to je to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
DarioChoki 1 Posted May 29, 2013 (edited) Lampica od zracnih jastuka stalno svijetli nece da se ugasi.. u cemu je problem ? Edited May 30, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted May 30, 2013 Baci pogled, ovo je lako proveriti:http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=41360 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokili 0 Posted July 10, 2013 (edited) Pozdrav svima, Prilikom vađenja instrument table dao sam kontakt pre nego što sam tablu prikačio nazad i sada mi svetli lampica za Airbag. Prikačio sam automobil na OBD , ali računar ne prijavljuje nikakvu grešku pa samim tim ni lampicu ne mogu da ugasim.Da li neko možda ima ideju šta može da bude problem? Hvala Edited July 13, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 738 Posted July 10, 2013 Probaj klemu da skines na jedno 10-ak sekundi. Kod mene je pomoglo (nije vise svetlela), a imao sam isti problem samo na Fiat Puntu mk2a. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokili 0 Posted July 11, 2013 Hvala na ideji , probao sam i to ali sam zaboravio da napišem. Čak sam i ostavio da prenoći bez struje i opet isto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
elektro123 1 Posted July 11, 2013 i ja imam isti problem samo sto je meni supruga okrenula kljuc da slusa muziku dok je tabla bila skinuta problem sam resio tako sto se ne obazirem Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9661 Posted July 13, 2013 Iskopčaj konektor za vaz. jastuk, upali auto. Ostaće greška jer će centrala airbaga tada da vidi kako nema signal. Onda poveži dijagnostiku i izbriši grešku. Trebalo bi da uspe... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokili 0 Posted July 15, 2013 Pozdrav , samo da javim da je sam rešio problem. Automobil je nakačen na profesionalnu diagnostiku i obrisana je greška. Standardni (kineski) OBD-ovi nisu mogli da registuju grešku jer ''vide'' samo ''kanal'' koji čita ECU , postoje posebni ''kanali'' za naprimer ABS , AIRBAG i slično. Quote Share this post Link to post Share on other sites
fiat128s 3 Posted November 26, 2013 (edited) Pozdrav drustvo skidao sam instrument tablu da zamenim pregorele sijalice u istoj ali sam ne paznjom izgleda ubo onu ubodnu sijalicu drugacije i pregorela je u sekundi kad sam probao poziciju,ali se i tada pojavila ona lampica na tabli skroz desno sa pojasom i airbagom koja se inace gasi sada kad dam kontakt ugasi se na sekund i posle stalno svetli dok je auto upaljen.Pitanje je da li je moguce da sam sprzio neki osiguurac (od airbaga,ako ga ima) i gde se to nalazi?Hvala na pomoci unapred mislim ako neko zna gde stoji tacno,jer sa leve strane ispod volana nije. Edited November 27, 2013 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiroslavL 0 Posted November 27, 2013 Jesi proverio u motornom prostoru ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
fiat128s 3 Posted November 27, 2013 Nisam,a sad i tesko da cu moci dok ne prodje ovaj kijamet,jer nemam garazu... Quote Share this post Link to post Share on other sites
peki_92 1 Posted November 28, 2013 (edited) ja sam skidao instrument tablu, nakon vracanja mi se upalila lampica od air baga i ne gasi se... ne znam kako to da odklonim..? a lampica od ABS-a mi se upalila isto tako ali postoji nesto iza, slicno kao sijalica, sto, kad se stavi na mesto gde pise ABS, lampica se ugasi, a kad se izvadi, lampica se upali... to sam isto probao i sa lampicom od air baga i ponasa se isto... stim sto je to bilo na mestu za abs a za air bag nije bilo... nemam slike i cini mi se da bas nisam ni najbolje objasnio... brava 1.6 16V '98 Edited November 28, 2013 by peki_92 Quote Share this post Link to post Share on other sites
PIXI 0 Posted April 27, 2015 pri voznji palo mi se i gasi lampica od airbag i to kad naletim na neku rupu ili pri voznji po neravnom putu a i kad lagano udarim po kontrolnom tabli ili se upali ili ugasi lampica. Pregledao sam sve kontakte na vazdusnim jastucima koja imam 4 i ocistio kontakte. na dijagnostici nema nista od greska? ovo me strano iritira i nisam pametan sta vise uraditi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
zoranp2211 0 Posted July 26, 2015 Imam probel sa airbegom, sija mi lampica u tabli, bio sam kod pa majstora i kazu mi da je neispravna centrala ne mogu da udju sa kompom u nju, jedno pet centrala sam zamenio i uvek isto, ako je neko imamo iskustva sa tim. Quote Share this post Link to post Share on other sites