Jump to content
FAS Goran
Guest 7754

Fiat Punto mk.2 1.9D / JTD - problemi sa snagom

Recommended Posts

Sad sam ga palio,upali lepo ali kad se da gas kao da sam izgubio turbinu negde,jedino da sacekam do ujutru da se prosusi pa da vidim sta ce da bude. I EGR je zatvoren.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima. Dugo nisam posećivao ovaj forum jer nisam imao prilike da vozim Fiat. Od nedavno imam Fiat Punto 1.9 jtd. 

Primetio sam da slabo vuce od lera i na vecim obrtajima. Inače prvi utisak je da je motor dobar,doduše kada sam sledeće jutro proveravao tečnosti,video sam da ulja u motoru nema!!? Na meracu nije pokazivao ni kapi ali mi nije palio lampicu za ulje. I da ne zaboravim,od dana kada sam ga kupio svetli lampica "chek engine"? Kada sam bivšeg vlasnika pitao zašto to svetli,rekao mi je da od kad to svetli auto vise ne vuce kako treba. Pomislio sam da je blokirao egr ali kada sam skinuo video sam da je već blokiran,ali da auto i dalje ne vuce dobro. Ako neko zna uzrok javite se pa ako mogu da resim.

 

 

Edited by neshaoct
skinut višak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da li si, nakon kupovine,uradio mali i / ili veliki servis? Zbog malo ulja mozda nece da upali check engine jer ga iole ima u sistemu dovoljno ali je svakako nisko, pogotovu ako si proveravao dok je upaljen auto ili posle gasenja (povuce ulje iz kartera u sistem pa deluje kao da ga ni nema). 

To sto slabo vuce moze biti i do zaprljane usisne grane, MAF/MAP senzora, koje uzgred mozes da raskacis pa ako ide bolje, znaci da je problem do njega i tako otkrijes i potencijalni kvar. Dodatno, EXAMINER (Fiat dijagnostika) ce ti takodje reci koji su jos moguci problemi nakon ocitavanja u nekom servisu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na prebacivanje posta. Inace da kazem da nisam probao nista drugo osim sto sam pogledao dali je blokiran egr.  Sada mi je najbitnije da mi neko kaze gde se nalazi broj motora na puntu? Hvala

Share this post


Link to post
Share on other sites

E to tesko da ces da vidis. Nalazi se ispod turbine, izduvne grane. Ni pomocu ogledala ne moze da se vidi.

Poslato sa Honor 8X pomoću Tapatoka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koje alfe, koji motori? Dizeli su isti kao kod Fiata npr. :)

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taj motor ke isti i kod Fiata, Alfe I Lancie, isti su mu i prateci agregati, tako da imas na forumu sve ispisano o njemu. Ako te nesto konkretno zanima ti pitaj.

Послато са SM-J330F помоћу Тапатока

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...