Jump to content
FAS Goran
Guest 9649

Fiat Stilo - zamena fabričke muzike, zvučnika

Recommended Posts

Jedno kratko pitanje...vrijedi li fabricki kasetofon zamijeniti za fabricki CD plejer? Koliko su kvalitetni?

Jedan lik mi nudi svoj fabricki CD plejer za 25 evra, pa kontam da uzmem...posto kasetofon ne koristim nikako, a CD bih opet mogao staviti u funkciju. Ne lozim se na ove kupovne plejere, stavise, ovaj fabricki mi se i svidja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije mp3, ali ne smeta mi to toliko...

Ne znam samo kakva je procedura kod zamjene, moram li imati neki kod, postoji li neka procedura...cini mi se da nije jednostavno izvaditi onaj kasetofon.

Edit:

Nasao sam kako se mijenja kasetofon, samo ostaje jos da vidim ovo sa kodom. CItao sam u temi unutar ovog podforuma o generisanju kodova...probam, pa se javim. :)

http://www.fitaudio.com/

Edited by Starday

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Da li neko zna gde mogu da se kupe adapteri za prednje zvucnike za Fiat Stila ( 3vrata ), posto bih zeleo da promenim fabricke koji su svoje odsluzili :thumbup: pa ako neko zna gde mogu da se nabave u Beogradu ili okolini bio bih mu veoma zahvalan,hvala :unworthy:

Edited by neshaoct
spojena tema

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav,

Kako bih mogao da za neku pristojnu cenu zamenim fabricko ozvucenje u Stilu tj da li vredi da se zamene samo prednji zvucnici da bi malo gruvao bas,ili treba ugraditi pojacalo,vufer,zameniti zvucnike i kupiti mp3 player? Negde sam procitao da je dovoljno samo ugraditi bolji mp3 player i da dolazi do promena (koliko je to tacno ne znam),koje zvucnike treba stavljati itd. Nisam uopste upucen u menjanje ozvucenja ,pa ako bi neko mogao da mi objasni sta sve treba da se uradi,kupi...

Izvinjavam se zbog ovoliko pitanja,hvala na razumevanju :unworthy:

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Interesju me da li je neko povezivao MP3 Player / telefon ili neki drugi externi uredjaj (sa 3.5mm dzekom) na fabricku instalaciju koju poseduje fiat stilo na mesto gde je bio prethodno postavljan fabricki CD PLayer? Znaci CD Player je izvadjen (da ne napisem ukraden) i sada su na tom mestu samo zice sa dzekovima i ja hocu na te zice nekako da povezem MP3 PLayer. Da li neko zna kako ovo odraditi i sta mi je sve potrebno? Znaci zanima me iskljucivo povezivanje na onu instalaciju koja je ostala, nikakve naknadne ugradnje onih obicnih kasetofona pa pustanje preko FM transmitera i onih kaseta-adaptera i slicno, vec samo na one zice sto su ostale da vire.

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

^^^ Ovo su ti muke i imaš sliku sa rasporedom pinova na konektorima+ šaržer

http://www.fiat-lanc...opic=37263&st=0

Koliko znam može bilo koji, ortak čas ubaci Sony, čas fabrički (ne traži kod). Nisam ubacivao ništa zbog estetike , imao sam isti problem (kad desilo i gde živiš malo je off, jer su u Rakovici nahvatali neke likove).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko sam shvatio ovo je varijanta SA FABRICKIM CD-om. A meni treba klot varijanta, znaci bez radija bez icega, samo na one dzekove sto su ostali iza radija.

Nisu mene pokrali, pokrali druga mog na NBG parkingu prekoputa TC USCE! Stavio sam i fotku razbijenog vozacevog stakla i rupe koja je ostala nakon cupanja fabrckog CD-a, u jednoj temi koju nema sanse sada da nadjem, ali znam da je u njoj bila fotka isto jednog zelenog stila sa razbijenim staklom, isto NBGD. Ni jednu zabicu nisu pokrivili sve je uradjeno kako valja da ne kazem majstorski ! A nismo imali vremena da odemo na Bubanj prve subote nakon kradje da se damo u potragu ! :2guns:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Džabe, isto sam i ja to i uradio, niti jednog CD za Stila na bubnju, samo oglasi. Konektori su isti-standardni i ako kupuješ bilo šta drugo treba ti blenda da pokrije onu rupčagu (ladno staje manji TV). Novi fabrički je oko 600e zvali letos i mora da se haruči :guitar: :guitar: . I ako budeš kupio fabrički ušrafi neki manji diskretan (nemoj nešto seljački) amblen pa te možda i preskoče sledeći put. Oko mene su porazbijali silna kola.

Edited by ivan.ik

Share this post


Link to post
Share on other sites
:rofl:, cekaj, 600 EUR nov fabricki 2 DIN radio/CD ??? Edited by Ivan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aha, i ja sam se smejao kad su mi rekli (verovatno FIAT ima popust na količinu). To sam i naveo u policiji tako da šteta ispada 700 i kusur evrića (ne reaguju ako je šteta manja od 10 000 din).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Evo od kako je Podvarak napravio svoj Carputer, ja nemam mira. Pogotovu što mi crkava fabrički radio-cd u Stilu, a tu baš i nema puno popravke. Podvarak prodade ono njegovo čudo inventivnosti za 120 evra, a da ja nisam ni znao. Da pravim, ali tako da valja, samo za delove sam izračunao 500 do 600 evrića, plus mrcvarenje....

Sekao sam vene na ZENEC, koji prodaje GangLand, ali 800 evra je bila strahovita cena, a nisu sigurni da može univerzalan. Pa sam odustao.

Sada malo gledam dupli din multimediju, svašta se pojavljuje, a i opseg cena je priličan, da li neko ima iskustva sa tom temom (ili razmišljanja o toj temi). Evo malo sam počeo da kopam, pa dajem prvi link:

sq641.jpg

http://www.hidxenon....LTIMEDIA&Page=1

Ovo jeste cifra da se smrzneš, ali efekat je da se smrzneš još više. Samo mi smeta bacanje para na TV prijemnik, ali imaš i navigaciju, i radio, i MP3, a sve u tako lepom pakovanju da samo u njega gledaš!!

Ako je još neko našao dupli din da ima sve, a da je mu je cena manja nego vrednost vozila, stavljajte!

Edited by neshaoct
spojeno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sta fali TV-u pogotovo kad podrzava i digitalni prijem? Tu ce ti slika biti bolja i stabilnija nego da je analogni pa da se svaki metar menja kvalitet slike. Jedino ne pise da li podrzava DVB T-2 prijem TV signala posto ce se u tom formatu emitovati program kod nas koliko znam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Naj bliži sličan proizvod (da ima i navigaciju, pošto mene ne znam zašto strašno nerviraju ove male navigacijice koje se lepe na šoferšajbne i samo smetaju i prave haos po autu), košta 72000 dinara. Mada mi ovaj izgleda malo kao no-name, ali pioneer ima i za 1300 evra. Ovaj košta 450.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kvalitet zvuka koji izlazi iz tog cuda je ravan Funai, Panashiba, Semsung, itd klasi plejera. Sam hardver je u rangu obicnih navigacija a UI pokrece WindowsCE. Ako ti to ne smeta, go ahead! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koliko vremena provodis dnevno u autu?Deca?Cesta putovanja?

Sve je to lepo ,ali da li je zaista potrebno na ovu krizu?Prodaces stila za godinu-dve,da li ce i novi auto imati mesta za 2 din uredjaj.

Tako sam se i ja zanosio pre 2 godine.Na kraju,kupio "obicnog "pioneera sa nekim animacijama na displeju,dao 200 evra.Auto sam prodao posle 6 meseci,novi auto ima fabricku muziku a pioneer od 200 evra stoji u ormaru.Nisam smeo da ga ubacim u zeninog juga,jer vredi kao pola juga.

Total failure :thumbdown:

Edited by sasha015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daleko od toga da ti preporucujem, naprotiv, nemam nikakva iskustva sa Orion 2 DIN na linku ispod. Samo ti prenosim sta sam video u Neptunu (na 1. spratu Idee), na Bezanijskoj kosi:

sq643.jpg

http://winauto.ua/en...-and-bluetooth/

Cena je neverovatnih 19000 din za model bez CD/DVD, a 29000 sa njim. Ekran je touch od 6,2'', navigacija, USB, SD, AUX, Bluetooth, TV-Tuner..., ima cini mi se 2 god garancije. Prodaju ga kao blesavi.

Naravno da ga prodaje prvenstveno cena, e sad da li je, kao sto Podvarak kaze, Funai i Panashiba kvalitet...

Imas na tom linku i specifikaciju, pa pogledaj...

Ovaj Pioneer AVH koji je Dr. Tuborg postavio je da se use..es, stvarno, bas mi se svidja. Ali je i cena takva (mada Pioneer idu i od 600 do 1200 EUR) + sto nema sanse da bih to instalirao i ostavio na milost i nemilost BG obijacima. Pa kad se ubise od kradje fabrickih CD ili katalizatora...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kvalitet zvuka koji izlazi iz tog cuda je ravan Funai, Panashiba, Semsung, itd klasi plejera. Sam hardver je u rangu obicnih navigacija a UI pokrece WindowsCE. Ako ti to ne smeta, go ahead

Prvo i osnovno - ti si kriv za sve moje muke koje se nastavljaju, što si prodo MOJ Carputer iz tvog punta nekom zlom strancu, a da ja to uopšte nisam znao. Sada sam u situaciji da moram da se odlučim, ali ne kako želim, nego kako mogu.

Da je do mene, već bi bio ugradjen JVC ili Panasonic ili Pioneer dupli din Multimedija, ali koštaju od 1000 do 1500 evra. To je smešno, moj ceo auto vredi 3500 evra. Znači, ajde da vidim koje su mi opcije:

- Da pravim Carputer, što mi je već duže vreme želja. Po specifikaciji elemenata koju sam više puta pravio, ono što meni treba sam materijal izadje oko 600 evra, računajući i da naknadno ugradim ozbiljniji GPS. TV tuner mi netreba, stvarno ne mogu da zamislim da mi drnda tv u autu. Ali želim od dodatne opreme da imam bolji prosečan monitor, cd , i apsolutno naj fantastičniji radio tuner koji hvata i komarce. I da stavim sharkfin antenu, ali kvalitetnu. To je stvarno skupo, i jako komplikovano, pogotovo što moram sve da uklapam u postojeće 2DIN maske za Stila, koje su jako mekane i savitljive, pošto sam potpuno neiskusan sa poliesterom itd. Da ne pričam da nemam garažu, nego bih sve probne montaže isl. morao da radim u Bloku 45, na parkingu punom besposlenih penzionera.

Ovaj sistem je gotov, košta isto ili znatno manje, a samo ga uvrneš i klikneš masku. Samo me plaši koliko će to dugo da radi i eto nove jurnjave sa prodavcima i razlog da provedem još jedno veće pred kompjuterom kuckajući besni post o prevarantima.

Da budem iskren, kvalitet svega toga mi je i problem. Ne samo kvalitet zvuka, to se nadam da mogu da rešim nekim pretpojačalom u drugoj finansijskoj fazi, a naročito dobrim zvučnicima(koji sada na Stilu baš i ne izgledaju, a i ne zvuče kao neki hi-end). Već sam naveo da mi malo izgleda kao No-name, ali košta tačno 3 puta manje od onoga što ja želim.

Mi smo ljudi u situaciji ne da biramo NAJBOLJE rešenje, nego NAJ MANJE LOŠE, zato što nemamo love, nemamo uslove, nemamo državni sistem, nemamo ništa.

-Što se tiče kvaliteta zvuka - moj radio je riknuo, ne nalazi ni jednu stanicu, i kada je nadje prijem je horor film. CD ne čita MP3, a preskače na svakih 20-tak sekundi ili 2 minuta, ali suviše često, 5 sekundi učitava pa učita neko levo mesto - znači ni sad nemam nikakav zvuk, sem ako se motor ne računa. E sad, pitanje je da li je loš zvuk bolji nego nikakav, da budem iskren, keva je kupila sebi na pijaci neku groznu mini liniju naj crnje Hamk-Fui proizvodnje, i zvuk je tako tanak i neubedljiv da ja moram da ugasim žuto djubre kad god udjem kod nje - iritira me.

Ali ove obe varijante koje su predložene imaju Preamp output, tj. lepo za vrlo razumnu cenu sledeći mesec uzmem dobro predpojačalo, i postavim ga. Naravno i zvučnike.

A sa druge strane, ova osnovna verzija od 19000din do 450 evra, može da rikne i za mesec dana..... Bajo zabole me glava, a što je najgore, ovih 500 evra što mi je ostalo moram da čuvam za servis, registraciju i sredjivanje klime, što se toliko ložim uopšte mi nije jasno.

Kao što sam rekao, za sve je kriv Podvarak, pošto je prodao MOJ Carputer.

E sad, vidi, ovo je strava stvar vrhunskog kvaliteta, i to je to sto ja tražim.

Ali nema navigaciju.

Ali ima AUX ulaz. Sada je problem što se ja baš ne razumem puno u elektroniku, ako se na taj AUX ulaz prikači bilo koja navigacija za auto, da li će da baca podatke i zvuk itd na ovaj monitor? Teška dilema. Što reče Mance kad su mu ukrali Mustanga, "Tga je u mene". Nisam nešto siguran da bi ovo funkcionisalo, ali kada bi to moglo da se nabudži, eto meraka. A što se tiče prodaje auta, nemam je u planu bar još 3-4 godine, a dotle se vozim svaki dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@boxon

Moj drugar (i nas kolega Stilista) je bio zainteresovan za ovo cudo iz Neptuna, pa sam mu izbunario i user manual. Od 42. strane u PDF na linku ispod imas i manual na srpskom :w00t: . Zaboravio sam danas da ti okacim:

http://www.orion.ua/...10812_FINAL.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...