vaskez 0 Posted March 30, 2008 Pojavio se problem sa menjacom. Kada sam se vracao sinoc otkaze mi menjac. Kad sam pogledao ispod kola sipka od rucice do biraca brzine spala. Namestio sam je na licu mesta ali sada imam veliki luft u menjacu.Da li neko moze da mi pomogne ili da mi posalje sliku kako izgleda taj deo, neki mi kazu da je to gumeni birac. Sad mi izbacuje iz rikverca i po nekad iz 4. Pomagajte????? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ljube-kugla 0 Posted March 30, 2008 mislim da ti nije problem do menjaca nego do poluga,ne stoje dobro pa prilikom vibracija izbacuje,na mom bivsem unu su poluge menjaca sa gornje strane i na letvi ima prenosni mehanizam sa tri kugle i dve sponice,a kod tebe je sa cini mi se dve poluge i teflonskim biksnama,sto bi trebalo da moze napraviti bilo koji metalostrugar,ali se mora sve povaditi i odneti zbog mera Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 1 Posted March 31, 2008 Sta bi sa menjacem? Jesi li uspeo sta resiti? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest 9455 Posted April 3, 2008 mislim da ti nije problem do menjaca nego do poluga,ne stoje dobro pa prilikom vibracija izbacuje,na mom bivsem unu su poluge menjaca sa gornje strane i na letvi ima prenosni mehanizam sa tri kugle i dve sponice,a kod tebe je sa cini mi se dve poluge i teflonskim biksnama,sto bi trebalo da moze napraviti bilo koji metalostrugar,ali se mora sve povaditi i odneti zbog mera u AP sportu ima da se kupi set za "reparaciju" saltalica... Quote Share this post Link to post Share on other sites
vaskez 0 Posted April 4, 2008 ...nasao sam majstora da mi uradi menjac. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 23, 2011 (edited) Imam problem sa menjacem otkad imam i una,stalno je ispadao,pa smo ga vezivali zicom,i majstor je isto vezao zicom kad je radio generalnu,i danas kad je cale krenuo na posao opet ispao...Ispada tamo gde se sipka spaja sa menjacem,majstor kaze da je valjda neki zglob,kuglica,ili sta vec,a u prodavnici kazu da nema novo da se nadje,jedino polovno...al ja nebi polovno,ko zna koliko je to radilo itd...El zna neko gde to mogu da nadjem,ali po mogucstvu novo?Pozdrav!EDIT:Vidim da u AP Sportu ima dosta delova oko menjaca,el zna neko kako se to uospte zove? Edited April 23, 2011 by Milos1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted April 23, 2011 Nisam sto posto siguran,ali mislim da su ti stradale caure menjaca ,bar predpostavljam,vidi jel moze neko na strugu da ti napravi ili tako nesto,ako nema da se kupi! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 24, 2011 (edited) ok,hvala El tu ima nekih zglobova,ili samo te caure?Znaci problem je sto sipka koja povezuje rucicu i menjac skroz ispadne kod menjaca,zarije se u asfalt....jednom se skroz pokrivila,pa smo je jedva ispravili,a sad je ipsala u dvoristu,kad je cale krenuo da ubaci u rikverc...da nije to ovo:http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=34814El odgovara to za mog una?Uno je 1988god,903ccm,FIRE. Edited April 24, 2011 by Milos1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 24, 2011 evo,slikao sam...ispale su obe sipke...i ja mislim da su caure,posto je ona kuglica metalna,a caure plasticne,pa je verovatnije da su se one pojele...samo je sad pitanje dal one sa gornjeg linka odgovaraju za mog una... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branko 23 1 Posted April 24, 2011 Nisam 100% siguran,ali mislim da su se pojele caure,provericu jos jednom,pa ti javljam! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 24, 2011 ma jeste,jedne caure uopste nema,a druga se raspala...do njih je 100%(ova sto se raspala je plasticna,a na drugoj je samo prazna rupa),samo ne znam dal su one sa sajta za mog una... Quote Share this post Link to post Share on other sites
yuguar 2 Posted April 25, 2011 Mojne se uvredis ali za 350 din ne razmisljaj puno...kupi probaj ako ne ..dva pica manje u kaficu. Ako ne odgovaraju moze na strugu da se napravi ot plastike ..pogotovo kad imas uzorak da pokazes strugaru sta ti treba samo malo manje/vece Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 25, 2011 sto bi se uvredio Ma pozvacu njih,valjda oni znaju...ako mi bas covek kaze da nije za mog una,sto da kupujem dzabe Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 27, 2011 Resen problem,dobili su u jednoj prodavnici u SMederevu(450din),na oko su iste ko one sa sajta...Zamenili smo samo one dve stos pajaju sipku sa menjacem,i to je potpuno drugi menjac...sad ga znaci samo jednim prstom gurnes i on upadne u brzinu...mnooooooogo bolje nego kad smo se vozili na zicu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bki 2 Posted April 27, 2011 Pa da, imao sam i ja taj problem. Meni je spala sipka na drugom kraju, odmah ispod motora, a ne ispod menjaca.Odvezao kod majstora, covek kupio caure valjda (350din) zamenio i gotovo Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milos1 93 Posted April 27, 2011 pa i meni je ispod motora,to je menjac... Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bki 2 Posted April 28, 2011 Ma znam da je menjac, samo na tom kraju je ispala, to sam hteo reci.Ja inace imam drugi problem sa menjacem.Krlja mi kad god ubacujem u trecu, sem ako ne sacekam malo da spadnu obrtaji.Valjda je otisao sinhron, ili kako vec.Interesuje me koliko bi mogla popravka da kosta otprilike?Ortak od kog sam uzeo nije to popravio, jer je rekao da se ne isplati finansijski valjda. Quote Share this post Link to post Share on other sites
yuguar 2 Posted April 28, 2011 Ako krci samo pri ubacivanju u trecu verovatno sinhron ..moze biti i jos dve stvari ali . Popravka otprilike 50ak e da se skine/vrati menjac ..50ak e da se rasturi/zadihtuje/sastavi i delova sta bude trebalo do 30e i dve kile ulja... uvek se isplati popraviti svoj jer je polovan nepoznanica ...moze isto da pocne da zeza za 1000km Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bki 2 Posted April 28, 2011 Pa to je 130e...lepo rece ortak Kad bih ga vec radio, i skidao, voleo bi kod nekog ko provereno radi dobro menjace, pa da odradi komplet reparaciju menjaca, i posle znam da sam miran... Quote Share this post Link to post Share on other sites
sekula995 0 Posted September 2, 2014 (edited) Pozdrav svima, imam jedno pitanje, imam problem sa menjacem na unu, ispada mi iz 3 i iz rikverca u drugu krci,1, 4 i 5 sasvim normlano rade, zanima me da li mogu da se presteluju poluge od menjaca ili da li moze da se ubaci 5 stepeni menjac od juga ? Edited September 4, 2014 by neshaoct spojeno Quote Share this post Link to post Share on other sites
ristivoje 4 Posted June 13, 2015 Da li je neko radio onaj sistem sa polugicama preko letve? U jednoj kugli ima bas veliki zazor (za bocni pomak) pa malo druga grebe i rikverc :S Quote Share this post Link to post Share on other sites