Jump to content
Goran
Guest 5204

Šta vas izluđuje u saobraćaju?

Recommended Posts

1 hour ago, YUgisa said:

Da se vratila 5m vise u rikverc, mogla je da prodje kroz javni parking kuda i ja idem uvek da zaobidjem guzvu u te dve raskrsnice.

Boli te uvo ko zna sta je njoj u glavi, postoje snalazljivi i nesnalazljivi... Mene bi iskreno boleo stojko ;) Vec 10 godina me mrzi da nabudzim fensy lexus style stopke i neonke i neki turbo turbo a kamoli se raspravljam sa nekim nepoznatim ... boli te uvo , teraj svojim pravcem i ciljem. 

Posted (edited)

Vidjao sam ja taj auto po gradu pa cu prijaviti tablice kad ga vidim ponovo. Sto bih ja trpeo takvu bahatost, meni su ljudi zamerali mnogo manje stvari od toga...

Edited by YUgisa

Mene su juce ujutro izbacili iz takta dvojica koji su se ispred pekare parkirali po sred trotoara, uz zid, da nikako ne moze da se prodje osim da se sidje na kolovoz.

Ko zna lokaciju u Dimitrija Tucovica, kod pekare Trpkovic zna o cemu pricam. Dve trake na nizbrdo, taman za zalet.

Ne bi bilo to toliko strasno da tuda ne vodim dete u vrtic, i ne samo ja, pa sa decom silazimo na kolovoz i guramo se sa automobilima i trolejbusima. Odveo sam dete, i u povratku zena iza mene sidje na kolovoz i u tom trenutnu baja sa Kajenom je protutnjao pored nje, da uhvati zuto, malo je falilo da je pokupi. I namestili mi se panduri na semaforu odmah pored, ja mu mahnuo da spusti staklo i objasnio da ce neko tu poginuti. Odmah je uzeo motorolu i rekao da ce poslati kolege. Sta je bilo dalje ne znam.

I ja zivim u centru, i mucim muku sa parkingom, guzim se na nemoguca mesta, vrlo cesto je to dosta daleko od stana. Ali nikada nisam stao tako da dam i najmanji povod da mi neko podigne brisac, a kamoli da ugrozavam nekog. Ta bahatost me izludjuje

Sve je to do kucnog vaspitanja
Neko je vaspitan da postojue zakon, pisana i nepisana pravila, da vodi racuna o sugradjanima  da nije sam na ovom svetu i da ustupi sediste starijima u autobusu, da ne pljuje po ulici, da ne baca pikavce kroz prozor kola.....

A postoje i ovi drugi, ovi koji su sada dosli na vlast, koji sada poturaju njihov model ponasanja

Takvih primera bahatog ponasanja vidjam svaki dan kao sto rekoh ranije ne prodje dan a da ne vidim nekog da prodje na crveno svetlo dok ove sitnije prekrsaje i ne brojim

Hronični nedostatak vitamina poznatijeg kao Kurtomicin!
Cudno. Kod nas na jugu se to zove motka

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

16 hours ago, bane1321 said:

Hronični nedostatak vitamina poznatijeg kao Kurtomicin!

Kombinovan sa vitamonom "bolimekurac, znastikosamja i slično"

Posted (edited)

Juče sam svojim očima gledao kako dve devojčice 20-25 godina, Opel Korsom nonšalantno zaustavljaju saobraćaj u Despota Stefana (kod Slatke kuće), seku četiri trake, da bi se okrenule!

Drugar je u nedelju video dve gospođe koje se na izlasku kod Paraćina okreću i odlaze u suprotnom smeru autoputem...

Definitivno zastoj u snabdevanju Kurtomicinom!

Edited by bane1321

Vidjao sam ja taj auto po gradu pa cu prijaviti tablice kad ga vidim ponovo. Sto bih ja trpeo takvu bahatost, meni su ljudi zamerali mnogo manje stvari od toga...
Vidi, da je naletela na mene tako kao na tebe, i da vidim taj auto opet negde u gradu, bogami cesala bi se dobro kad bi ga zatekla.
Kakva policija, kakve zajebancije.

Sent from my SM-S926B using Tapatalk

Posted (edited)

Sto bi gubio vreme kad je on u ovoj situaciji bio pesak i isao svojim poslom ... samo bi izgubio vreme i zivce . Dve najbitnije valute. E sad ima ono, meni su zamerali mnogo manje stvari, daj sad ja da naostrim ostale posto me je sistem naostrio ... to je i poenta da onaj ko treba da radi taj posao uradi neko drugi i to za dzabe. @knezevic76 znate kolega da uvek postoji opcija gradjanskog hapsenja privodjenja :D vi bi bili idealni za tu ulogu :D 

Edited by nemanja84bg

Nije poenta da ja kaznjavam druge jer je mene neko kaznjavao, poenta je da su meni zamerale komsije i kada sam vozio po ogranicenju jer oni smatraju da bi ogranicenje trebalo biti manje nego sto jeste i slicne gluposti. Sad da kazem da nisam radio ili da ne radim neke prekrsaje i sada, necu, ali u tome je i poenta, ja nemam problem da priznam da gresim niti da me kazne za to sto krsim. Ali makar koliko ljudi iz moje okoline mene smatrali bahatim vozacem, ja se nikad nisam kretao vozilom po saobracajnim trakama koje nisu namenjene za mene niti sam ikad udario vozilo ili pesaka u saobracaju niti cu da dozvolim da me neko ubedi kako treba da progledam kroz prste za tako nesto.

Sto bi gubio vreme kad je on u ovoj situaciji bio pesak i isao svojim poslom ... samo bi izgubio vreme i zivce . Dve najbitnije valute. E sad ima ono, meni su zamerali mnogo manje stvari, daj sad ja da naostrim ostale posto me je sistem naostrio ... to je i poenta da onaj ko treba da radi taj posao uradi neko drugi i to za dzabe. [mention=15344]knezevic76[/mention] znate kolega da uvek postoji opcija gradjanskog hapsenja privodjenja  vi bi bili idealni za tu ulogu  
Vec san prisustvovao i ucestvovao u gradjanskom hapsenju, imam iskustva ;)

Samo u trenutku, kada se incident dešava, tada možeš da reaguješ. Sve posle toga se smatra radnjom sa umišljam, tako da, sad je gotovo.

Da mi neko atakuje na zivot i ponegne, nema tu umisljaj, tu ima da mu se nebem mame mamine a on pisle nek razmislja dal je sa ili bez umisljaja

1 hour ago, ortakov said:

Samo u trenutku, kada se incident dešava, tada možeš da reaguješ. Sve posle toga se smatra radnjom sa umišljam, tako da, sad je gotovo.

Znaci ona je sa umisljajem mene udarila posto me dva puta udarila? :D  Ja ako vidim auto ja cu prijaviti pandurima tablice, pa sad da li ce nesto preduzeti, to vec nije do mene.

Posted (edited)
16 minutes ago, YUgisa said:

Znaci ona je sa umisljajem mene udarila posto me dva puta udarila? :D 

Suštinski da, ali to mora da se na neki način veštači, ukoliko bi se tužba bazirala na pokušaju ubistva. Onda to baš može da bude zeznuto ... Ja ne verujem da je bila namera da te ubije, samo bahatost ( to, opet, ne možemo da znamo, ako ne znamo drugu stranu priče :) ) 

16 minutes ago, YUgisa said:

Ja ako vidim auto ja cu prijaviti pandurima tablice, pa sad da li ce nesto preduzeti, to vec nije do mene.

To je, svakako, najpametnija odluka. 

1 hour ago, knezevic76 said:

Da mi neko atakuje na zivot i ponegne, nema tu umisljaj, tu ima da mu se nebem mame mamine a on pisle nek razmislja dal je sa ili bez umisljaja

Može i tako, ali onda budeš spreman da snosiš posledice :) (tužbe, suđenje, gluposti) ... Mislim, da bi recimo, mogao da imaš pravo da privedeš osobu koja te je povredila, prijavio si ali nemaš sve podatke. Zadržiš počionioca do dolaska policije, a ako se odupire .... bila je samoodbrana :)  Ali, pre upotrebe posavetujte se sa svojim advokatom i farmaceutom :)  i nije za mlađe od 18 godina :) 

Edited by ortakov

Nisam se ja toliko "uvredio" na nju da bih se vukao na sudu i terao dotle inat, samo da dobije adekvatnu kaznu za svoju bahatost.

2 minutes ago, YUgisa said:

Nisam se ja toliko "uvredio" na nju da bih se vukao na sudu i terao dotle inat, samo da dobije adekvatnu kaznu za svoju bahatost.

Šta je sad pitanje, za šta taj neko može da bude kažnjen? Recimo, može za nasilničku vožnju, jer kako drugačije da objasniš kretanje vozila biciklističkom stazom, dok recimo, većina vozača stoji i čeka. 

Posebno je to što je tebe udarila i što je pobegla sa lica mesta. I po sadašnjime zakonu, za ovaj prekršaj, ako je uhvate, biće velika kazna. 

Može da se brani, da je vozila dete na neki pregled, nešto, ali joj treba i izveštaj lekara i nešto, a čak je ni to neće opravdati već samo umanjiti kaznu.

Sta ce oni od svih tih prekrsaja da uvaze, moja rec protiv njene je, bio bih zadovoljan kaznom barem za udaranje pesaka na pesackom prelazu.

7 minutes ago, YUgisa said:

Sta ce oni od svih tih prekrsaja da uvaze, moja rec protiv njene je, bio bih zadovoljan kaznom barem za udaranje pesaka na pesackom prelazu.

Pazi, da je nisi prijavio, ne bi bilo ništa, provukla bi se. E sad, to udaranje pešaka na pešačkom i bežanje, ozbiljan prekršaj ...  Ali, bez svedoka, nemam pojima ... da li ima neki snimak, da li ti imaš neke povrede? Da li si prijavio povrede? 

Užas, jbn saobraćaj ...

Posted (edited)

Pa dve saobracajne kamere su mogle da snime pocetak bahacenja kad je krenula biciklistickom stazom, ali ova raskrsnica gde je naletela na mene nema nista. Ima tu nekih radnji, posta i slicno ali ako i nesto snima, to je verovatno kasno, a i pitanje koliko je upotrebljivo i da li bi iko uvazio. Nisam prijavljivao povrede jer jeste bridila malo ruka ali realno druga ruka me vise bolela od posla koji sam radio juce nego ta od udarca auta :lol:

Edited by YUgisa

Posted (edited)

Naravno da mi je zao sto si imao takvo iskustvo i dobro je sto nisi zadobio povrede , bilo bi jako lepo da smo pravna drzava i da pocinilac bude kaznjen i to zestoko posto je u kolima bilo i dete ali .......
Samo se seti koliko je "ljudi" proslo nekaznjeno zbog gazenja studenata na blokadama i pored mnogih svedoka i pored snimaka i pored prisutne policije

Jedini nacin da dobijes neku satisfakciju je da se sutra u isto vreme na istom mestu pojavis i cekas posto verovatno svaki dan ide istom rutom pa kada je vidis zapises tablice ili vec .... pusti masti na volju 

Edited by clockwork_orange

Ma ne moram ja tamo da cekam, vidjao sam ja taj auto po gradu, nije Subotica tako velika i bilo kakvi sportskiji model ili modifikovan se lako uoci. Kad sam bio klinac znao sam svaki modifikovan auto u gradu i svaku vizuelnu modifikaciju da navedem, sad vise ne idem u detalje ali mi privuku uvek paznju takvi auti. Negde sam ja i vidjao taj auto parkiran, samo ne mogu da se setim gde :D  Mislim nije da je meni neka satisfakcija da jurim tu zensku, ali ako naletim na nju ponovo ili ona na mene, obraticu vise paznju na tablice :D Sumnjam i da bi je vredelo cekati na istom mestu jer ne verujem da bi bila iznervirana sto ceka tamo da stalno tuda prolazi jer svi vec uveliko znamo godinama da u 14, 15 i 16h, plus minus 15min prakticno ne moze da se izadje iz mog kraja grada bez 15-20min voznje i cekanja u koloni jer tuda prodje nekoliko 1000 ljudi koji rade u industrijskoj zoni kilometar dalje.

Da sam se ja osecao ugrozenim siguran sam da bih pogledao tablice, ovako tih par sekundi dok sam ja uspostavio ravnotezu i razmislo da li vredi za ovo zvati pandure, otisla je dovoljno daleko da je kasno za tablice. Da ja ocekujem neko zadovoljstvo iz toga, licno ne, cak i da sam video tablice ne bih bio ubedjen da ce pravda biti zadovoljena, ali ono posle se razmisljam ako ne prijavim onda sigurno nece.

Posted (edited)
18 hours ago, YUgisa said:

Nije poenta da ja kaznjavam druge jer je mene neko kaznjavao, poenta je da su meni zamerale komsije i kada sam vozio po ogranicenju jer oni smatraju da bi ogranicenje trebalo biti manje nego sto jeste i slicne gluposti. Sad da kazem da nisam radio ili da ne radim neke prekrsaje i sada, necu, ali u tome je i poenta, ja nemam problem da priznam da gresim niti da me kazne za to sto krsim. Ali makar koliko ljudi iz moje okoline mene smatrali bahatim vozacem, ja se nikad nisam kretao vozilom po saobracajnim trakama koje nisu namenjene za mene niti sam ikad udario vozilo ili pesaka u saobracaju niti cu da dozvolim da me neko ubedi kako treba da progledam kroz prste za tako nesto.

Da, ali posto nisi izvršio revoluciju da bi popravio pravila koja ti se ne sviđaju - samim ulaskom u proces pribavljanja vozačke dozvole dao si saglasnost i da prihvataš uslove i u tom smislu - ceo set koji ide uz to. Dakle dužina trajanja obuke, način provere itd, i onda kada najzad izađeš na ulicu kao samostalan vozač - da se pridržavaš SVIH pravila. 
 Znači čak i kada je pravilo mračno glupo (evo tipičan primer: pregledna raskrsnica sa po kilometar vidljivosti sa svih strana, tebi je crveno, i ti staješ - i stojiš - dok se ne upali zeleno - to je mračno glupo, zar ne?) - pristaješ da ga se pridržavaš. 
 Da li kontaš problem? - znači isto tako kako ti vidiš neko pravilo koje svesno kršiš (jer je stvarno glupo, nelogično, kosi se sa zdravim razumom, kršenje je zapravo efikasnije rešenje itd) - neko drugi ko i nije nešto promislio o saobraćaju kao aktivnosti u kojoj je aktivni učesnik, pravilima itd, pri tom nema ni veštinu - neko drugo, vrlo logično pravilo vidi kao zgodno za kršenje (fazon: pa dobro SAMO sam... (se okrenula u raskrsnici../sam ušla u kontru na auto-put.. kao u gornjim primerima  itd). 

To ti je kao vojska i dođe ti neki genijalni pametnjaković kao ja i postavi pitanje ' čekaj, što se drkamo sa krevetima svako jutro, kad se u spavaonici samo spava, isključivo se spava, i ništa drugo se ne radi - dakle picanjenje kreveta, i razbucavanje da bi dremnuo je dupli gubitak vremena. Logično, je l' tako?. Onda drugi neki dođe i kaže, čekaj, škk bre lupetamo đonove po onom betonu - u čemu je svrha da hodamo svi u korak - ako se obučavamo za da vodimo odbrambeni rat - ovo je glup metod - tipa ratujemo, ovi Zdruge strane mitraljezi itd - i mi zagazimo strojaka - oni nas vide - i pomru ljudi od smeha. Oderemo ih bez zrna je l' :)  (iako su i oni isto gazili strojak).  
 I onda svako tako neku zamerkicu primeni - i imaš rasulo kompletno. I onda imaš  recimo 99' ovde - i skontaš da je vojska takva kakva je bila, znači uz uračunato svo rasulo koje je bilo u jna i vj jedan izuzetno organizovan, a vrlo kompleksan sistem. 
 Ili odeš kod nemaca malo - znači i tamo svako ima zamerke na sistem - međutim opšti konsenzus je da se o pravilima malo prodiskutuje pre donošenja - i da ih se svi pridržavamo.  I onda skontaš da te tamo po par nedelja glava uopšte ne boli - jer te niko nije iznervirao na ulici - a ovde kod mene evo recimo - dok sam vozio juga - prvi koji me iseče je na izlazu iz rukavca od zgrade, a najdalje na prvom semaforu. 
 Posle kad sam krenuo da vozim samo malo veći auto -nivu, jedan jedini me isekao za 85K km(pri tom sam tad vozio svaki dan), i jedan bmw mi se ovde kod mene napenalio po sred dve ipo trake jednoga smera - ka meni u kontra smeru, onom srednjom, što me je iznerviralo bilo i ja mu blicnuo par puta i počeo da dodajem gas, i šaltujem i frajer mi se ipak sklonio kad smo se približili na 30ak m (tipa par desetinki). Zanimljivo - nije se okrenuo da me pojuri - a ja sam bio odlučan da ga razvalim. Doduše, tad sam bio mlad i lud i tangirale su me budale. Sad se samo trudim da ih na vreme spazim (lakše iz visokog auta btw :) ) i vešto i lagano izbegnem, BEZ nerviranja.

A što se tiče nedo...banosti kao pojave - pa - pomalo je i do nas - jbg, kad ne radimo vredno. -džabe oni vredni junaci koji vredno rade - kad evidentno dobar broj zabušava :)

Edited by Bouz

Posted (edited)

Dobro, sledeci put cu se postarati da me jace udare na pesackom kao kaznu za moje prekrsaje. Napisao sam svasta ali sam pobrisao jer kontam da nema smisla ici dalje u raspravu, jednostavno ne vidim paralele izmedju prekrsaja koji namerno ugrozavaju zivote i onih koji su stvar tumacenja drzave, odnosno su legalna ponekad vec u susednim drzavama. Sad da li zagovaram da svako treba svesno da krsi zakone kako njemu odgovara, naravno da ne ali jednostavno mi nema svaki prekrsaj istu tezinu i tu se i zakon slaze iako se ja ne slazem ni tu uvek po zakonu jer ne mogu da shvatim ni paralelu da su neispravne kocnice prakticno mizeran prekrsaj, ali posedovanje ispravnih aftermarket kocnica koja skracuju zaustavni put za 1/4 ozbiljan prekrsaj. 

Edited by YUgisa

Ali pazi kad sam tacno znao da ces apsolutno pogresno protumaciti sta sam rekao. Cak sam se mislio da li da pritisnem enter, i kao ma jok, tripujem se - i pritisnem. Nista, samo zanemari sta sam napisao.