ostoja 769 Posted September 20, 2023 Sinoc prilazim semaforu na kome je crveno, tri trake, kotrljam lagano na leru i odjednom vidim da se autu dijagonalno desno od mene otvaraju naglo vrata iza vozaca, a ja taman nailazim da ih pokupim prednjim krajem. Prvo sam zabo kocnicu da mi svi zubi zamalo nisu izleteli, drugo sam legao na sirenu, a trece se zamalo nisam us*ao i oblio me hladan znoj kad sam skapirao da dete od ni deset godina ustvari otvara vrata da izadje iz auta na stranu saobracaja. Da sam naisao ni pola sekunde kasnije, prevrnuo bih ta vrata bukvalno metar na kontra stranu, a ne smem ni da pomislim sta bi jos moglo biti. Gospodja iz auta me pogledala kao ludaka sto trubim, a onda je i ona skapirala sta se desilo i pocela da urla na klinca unutra... Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 798 Posted September 24, 2023 Pre nekoliko nedelja idem za Mladenovac oko deset uvece, kisa neka pljusti i niz Bubanj potok tip na nekom mopedu, rekao bih da je APN, uvijen nekom kabanicom, ne radi mu svetlo pozadi napred mu nesto skilji... A tu i kamioni i busevi voze 100 km. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nitro 16 Posted September 27, 2023 Najvise me nervira bahato parkiranje gde se kome ćefne, pogotovo ono na uskim ulicama, uglovima raskrsnica i sa zadnjicom kola koja blokira traku Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7629 Posted September 27, 2023 Prometna ulica u dva smera, puna linija sem gde je dozvoljeno skretanje, po sred bele linije ide žena na trotinetu meni u susret i iz čista mira, bez ikakve naznake skrene u njeno levo, tj preseče mi put da skrene u bočnu ulicu sa moje strane.Ostao sam u čudu narednih sat vremena i neverici. Lik sa kombinem koji je izlazio iz te ulice se samo prekrstio.Послато са 2203129G помоћу Тапатока 1 ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 354 Posted September 27, 2023 Ma trotinet na moje oci presece tri trake u Omladinskih brigada i ode na crveno, dok jos ovi u susret nisu krenuli... Ne znam odakle im hrabrost... Inace bajkerima se uvek malo sklonim kada ih primetim u retrovizoru, trudim se da ih postujem, mada jedan deo istih ne zasluzuje postovanje. Juce sam prosao bulevarom (uzbrdno) gde je poginuo onaj covek na skuteru, prosao sam kada su ga reanimirali, strasna slika. Guzva, svi se guramo u levu traku, ja se prestrojavam i sada znate kako je prestrojavanje u guzvi, rajsfeslus metoda, ovaj u levoj traci pored mene lagano ide, ja mu se priblizavam i ubacujem iza njega. A tri idijota na skuterima se guraju izmedju nas, prvog sam pustio, drugi navalio da se gura i vise nema prostora i negoduje. Pa rodjace, jel za tebe ne vazi guzva, jel vidis rotacije, jel imas ti postovanja prema meni i mojim saputnicima, kolega ti lezi na asfaltu jer se verovatno isto tako provlacio, samo pri vecoj brzini! E to me izludjuje. Sto im se u DNK urezalo da se svuda guraju pa to rade uvek i svuda! I da, preselio sam se u centar, tako da me sada sve u saobracaju izludjuje 2 electronizer and Woodoo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18930 Posted September 27, 2023 20 minutes ago, milan-jtd said: preselio sam se u centar Moje iskreno saucesce . 2 1 3 milan-jtd, city, Woodoo and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vule 850 Posted September 27, 2023 Beograd generalno Mada me ne izluđuje više ništa pošto sam sve živce potrošio odavno, samo pustim muziku i lagano ga klackam na kvačilu do posla. 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
electronizer 46 Posted September 27, 2023 nerviraju ovi scenariji, kad iz nepoznatog razloga budu u pogresnoj traci i onda seci da dodjes do skretanja, a izuzetno me nervira ovaj scenario sa slike koji gledam svako jutro Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 798 Posted September 27, 2023 Nije centar vise najstrasniji, manje vise svuda je isto Od Geneksa dok se prodje Autokomanda popodne treba cetrdesetak minuta. Juce sam od Usca, tramvajskim mostom, do Baba Visnjine(iza Hrama) isao sat i deset minuta 2 ISV_01 and electronizer reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
electronizer 46 Posted September 28, 2023 rade savsku i sarajevsku i napravljen je kolaps totalni svuda okolo. Ziveo bg na vodi 1 ISV_01 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5726 Posted September 28, 2023 Ju, ju, ju...a ja pomislio da se požalim na NS... Neću 2 horvat and Vule reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Vule 850 Posted September 28, 2023 U sezoni vrtića i škole, meni lagano sat vremena bukvalno svako jutro treba do posla. U 7:50 polazak iz Zaplanjske, samo plavi most traje jedno 20-25 minuta, ostavim dete u vrtiću, tu potrošim 6-7 minuta i onda klackanje do Zoo Vrta gde mi je kancelarija, stignem možda do 09:00, nekad to bude 8:50, nekad 9:15, zavisi kako se zalomi. Povratak bude malo bolji, ~45min u proseku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5726 Posted September 28, 2023 20 hours ago, milan-jtd said: Ma trotinet na moje oci presece tri trake u Omladinskih brigada i ode na crveno, dok jos ovi u susret nisu krenuli... Ne znam odakle im hrabrost... Inace bajkerima se uvek malo sklonim kada ih primetim u retrovizoru, trudim se da ih postujem, mada jedan deo istih ne zasluzuje postovanje. ... ...prestrojavanje u guzvi, rajsfeslus metoda... A tri idijota na skuterima se guraju izmedju nas, prvog sam pustio, drugi navalio da se gura i vise nema prostora i negoduje. Pa rodjace, jel za tebe ne vazi guzva, jel vidis rotacije, jel imas ti postovanja prema meni i mojim saputnicima... E to me izludjuje. Sto im se u DNK urezalo da se svuda guraju pa to rade uvek i svuda! Poštujem sve što si rekao, i generalno se slažem sa tobom, i hvala što poštuješ motore, ali ovaj poslednji deo koji te izluđuje moramo da 'obradimo' Koliko god da i meni nije normalno i prihvatljivo da se "guraju uvek i svuda" to je u stvari suština skutera. I tek kad svi vozači ostalih prevoznih sredstava to shvate i prihvate, biće manje nervoze kod svih. Jbg, pogledaj Italiju, Španiju, ma sve zemlje gde gužva odavno postoji. Skuter je izmišljen upravo da bi se gužva izbegla. Da scoot-uješ negde brzo i efikasno. Bez da se zaglaviš u saobraćaju. Nažalost poslednjih godina (decenija) nam dolaze i neki novi, nedefinisani vidovi transporta u scoot modu pa nas sada sve zajedno izluđuju još i el. trotineti, el. bajsevi, unicikli, el. skuteri (odvratni), i sl. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7629 Posted September 28, 2023 Ja juče na polupraznom Pančevačkom mostu vozim levom trako i lik na Hondi vozi sredinom, uz isprekidanu, malo ka levoj strani, taman da ne mogu da ga mimoiđem, jednom sam mu svirnuo i on sve vreme svako malo gleda u retrovizor i kao ubrzava i opet gleda gde sam i kad me vidi još ubrzava al da se skloni pola metra u desno, nema šanse. I tako smo vozili od krnjače do Bogoslovije do semafora.Stanem pored njega spustim prozor da ga nešto priupitam a on kao gleda na sve strane sem prema meni.Naiđe onaj mali što prosi tu ma semaforu, dam mu 50 kinti i još 20 i kažem mu da ih da čiki na motoru , to mu je od mene. Međutim upali se zeleno i jbg Послато са 2203129G помоћу Тапатока 2 3 bane1321, Mijailović P., electronizer and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5726 Posted September 28, 2023 Nadobudi bahati saobraćajno nekulturni, a vrvtn i opšta kultura na niskom nivou, smrad bez imalo brige i razumevanja za druge. Ima ih sve više koji su seli na motor i umislili da su uhvatili ... Zašto sam ovako grub - zato što te je jasno i sigurno video a neće da se pomeri. Moj mozak to ne može da shvati... 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan-jtd 354 Posted September 28, 2023 38 minutes ago, PremieRacing said: Koliko god da i meni nije normalno i prihvatljivo da se "guraju uvek i svuda" to je u stvari suština skutera. Apsolutno se slazemo, mozda nisam najsrecnije napisao, jeste to sustina skutera, lepo si rekao. Samo sto mislim da ipak neki put moraju i oni da prihvate guzvu. A situacija sa rotacijama, sanitetom i ulivanjem dve trake u jednu ipak nije bas regularan saobracaj, jbg ne moze bas uvek da se preskoci, ja postujem njega na dva tocka, ali ipak trazim minimum postovanja i sa njegove strane, samo minimum 2 minutes ago, PremieRacing said: saobraćajno nekulturni U principu to je to, u dve reci, svaka cast! 2 PremieRacing and city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7629 Posted September 28, 2023 Pa vidi ,mene je prvo iznervirao a onda mi ga je bilo žao.Znam dosta ljudi koji voze motore, to im je pasija, uživanje, njihovo ponašanje na putu a i kad pričaš sa njima , to je totalno druga dimenzija shvatanja vožnje motora.E onda naletiš na neke ovakve likove i shvatiš da i među njima, kao i među nama automobilistima, vazda ima "plitkoronaca".Lično poštujem motocikliste, uvek im ostavljam mesta da mogu da prođu, pogotovo kad su gužve. Kapiram, kome me hebe kad nemam motor, nek se barem oni ne pate u koloni kad moram ja. Послато са 2203129G помоћу Тапатока 3 electronizer, MiloshBg and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5726 Posted September 29, 2023 101% si u pravu a, na žalost, poslednjih decenija takvih 'plitkih' ima sve više. U ostalom, kao i u svim ostalim granama i sferama života. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 24772 Posted September 29, 2023 Snimio ga u retrovizoru, pomerio se malo u desno da mu olakšam prolaz, a onda je samo projurio bez da sam stigao da vidim momenat kad je krenuo sa te strane. 2 1 neshtry, knezevic76 and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7629 Posted September 29, 2023 Užas, al bukvalno, igra se sa svojim životom i tuđom sudbinom. Zamisli da je neki neiskusni vozač i cimne u bilo koju stranu, jedan bi stradao.Послато са 2203129G помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 18930 Posted September 29, 2023 (edited) Ma dovoljno je bilo da naleti na neki pesak na bankini... Jos na stajalistu na kome je parkiran auto . Inace je u pitanju izlaz iz cuvene tzv. Pejicine krivine , u Ovcarsko-Kablarskoj klisuri. Najostrija krivina na toj deonici, spic meandra reke je u pitanju. Mislim da taj put znam zmureci da prodjem, lep je za voznju ali svakakvih sra*a i budala sam se na toj deonici nagledao za ovih skoro 3 decenije vozackog staza. Edited September 29, 2023 by Ivan Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted September 29, 2023 Zbog ovakvih situacija i izmislise DVR za automobile... Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 628 Posted September 29, 2023 Ja kao neko ko ceo zivot vozi svasta na dva tocka od elektricnog trotineta bicikla skutera i ozbiljnijih motora moram malo da stanem u odbranu kolega na dva tocka. Naravno da ima bahatih nekulturnih vozaca na dva tocka isto koliko i na cetiri i vise tockova ali motoristi su najranjivija kategoraija u saobracaju pa malo treba povesti racuna i o njima ne zelim da nekog nosim na dusi Rupe kolotrazi sahtovi pesak ulje lisce mokar kolovoz sve to znatno vise utice na vozace sa dva tocka nego nas u kolima i sve to se po pravilu nalazi uz ivicu puta nimalo nije prijatno kada te auto pretice i gura uz ivicu puta a ti gledas da ces pre tockom u rupu ili u travu pored puta. Po pravilu te preticu iako im u susret ide auto i ocekuju da se pomeris skroz desno da bi oni prosli Zato vecina motorista i vozi sredinom puta Problem je sto vecina ne postuje osnovna saobracajna pravila ni motoristi ni automobilisti dok su trotinetasi i elektro biciklisti posebna kategorija to su ucesnici u saobracaju koji NEMAJU ZNANJE NI OSIGURANJE a krecu se brzinama koje su zabranjene cak i za skutere do 50ccm i za njih pravila ne vaze vec voze kako im padne na pamet, trotoari jednosmerne ulice pesacki prelazi auto put parkovi sve je to njima dozvoljeno bez vozacke dozvole bez zastitne opreme bez oganicenja brzine 3 MiloshBg, blingaro and Zvezdo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 24772 Posted October 20, 2023 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16634 Posted October 20, 2023 Par ih se takvih zabilo u poljoprivrdne mašine ( sada imaju neke ogromne mašinekao kombajne,a nisu kombajni, što zauzamaju traku i po)ovde kod mene… Kontaju Vojvodina,ravan put,a u jesen polj radovi… Jedan se sa A8rikošetirao mom drugu u Kangu,jedva mu nogu spasili od amputacije, ni krivom ni dužnom… 1 1 shuxx and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites