Jump to content
Goran
Guest 8354

Fiat Croma - radovi...

Recommended Posts

Guest 8354

Pozdrav svima!Prijatelj me je zamolio da u nekoliko sličica pokažem kako je preporodio svoj auto uz puno rada i jednog "italijana", puno prepakivanja i farbanja.

aVnTueS.jpg

aVnVKq0.jpg

aVnXz9A.jpg

aVo0_wA.jpg

aVo2Ufr.jpg

Guest 2463

zanimljivo, mada taj zadnji kraj (branik) nije malo po mom ukusu...

Guest 2019

Eh Croma.... :dj:

Jedan od najudobnijih automobila koje sam ikad video/vozio/bio vozen... =]

O njoj lose moze da prica samo onaj ko sa njom nije imao nikakvog kontakta... :roll:

Jel moze jos detalja o ovoj? Sta joj je bilo, sta je radjeno itd?

Pozz!

Guest 4135

moze jos informacija naravno..za pocetak ,radjena je kod mene....zato ja tako komentarisem [malo zezam bivseg vlasnika i autorku teksta]

auto je 97 godiste 2.0 16v,stari vlasnik je toliko zapustio i unistio da nije mogla da se sredi baz stranca. dakle kupljen je stranac istog godista ali sa motorom 8v.prepakovano je sve,ali sve sem motora i menjaca. komplet enterijer,sva limarija,trapovi,farovi,stopaljke,branici...ofarban je krov i zadnja krila,oni nisu na srafove :lool: decak koji je prodao drugaru taj auto je uspeo da svaki,ali bukvalno svaki deo unisti,udari,polomi,zakaci....sta da vam kazem....nesto sto se rekto vidja. kad je skinuta prednja viljuska kugla je ispala, na prednjim plocicama je bilo potroseno i gvozdje.....auto je doveden u savrseno stanje posle puno puno rada. prodat je za 4000 evra pre neki dan :drinker: :jumper1:

p.s. nediraj te mi passata :AR15:

Guest 5200

pozdrav !

ukoliko nije tajna koliko je placen stranac

Guest 4135

... 800 evra na italijanske tablice. ali auto bez mane,cak ni klima nije trebala da se napuni. jedinu zamerku sam imao za naseg SRBINA koji je izvadio muziku

NAJLEPŠE, NAJPROPORCIONALNIJE I NAJUSPEŠNIJE NACRTANO DJUDJAROVO VOZILO! U suštini veliki auto, koji ne izgleda veliko - izgleda taman. I drži mu se forma još uvek. Ako ga poredite sa Pasatima iz tog perioda, ili recimo mečkama, oni izgledaju patetično, a Vaš je ko zmaj. Imao sam sreće da ga vozim dok sam bio "drmator" u sada već propaloj firmi, neverovatan je. Istovremeno mi je bila na raspolaganju i Vektra 2.0 i, koja je bila čudo tehnike u to doba, ali nije mogla da se meri sa ovim avionom. Od Beograda do Skoplja, ma ne oseti se. U zdravlje da ga sredite i da se navozate... Jedino možda malko viže pokazuje tendenciju žedji... hoće i do 20 da dotera na "nervoznoj nozi" (bar moja bivša, "društvena") - a bila je 1.8!

U to vreme je bio veoma popularan i vecina firmi, preduzeca,opstina i drugih radnih organizacuja ga je koristila kao sluzbeno vozilo, a vidimo da se zadrzao jos uvek. U zdravlju se vozili!

Ako nekom treba croma za delove, možda papire... juče spazih ovu u naselju "Šaran" u Novom Sadu. Ako se neko zainteresuje, poslaću mu i tačne koordinate gde se ovaj umorni auto odmara.

dscf4899as.th.jpg

dscf4901j.th.jpg

Pa i meni tako izgleda, kao da je poplava prešla preko njega... baš je u nebranjenom području uz Dunav, tako da je i to vrlo moguće.

Možda za papire, ako neko uveze neku dobru cromu za par stotina evra... na primer.

Žao mi ga je bilo, pa rekoh da postavim fotografije, možda ipak nastavi svoj aktivni fijatovski život u nekoj formi.

Na onoj zelenoj je bas bilo posla :unsure:

i na kraju ispade limuzina :thumbup:

Svaka cast na trudu :thumbsup:

Jedino možda malko viže pokazuje tendenciju žedji... hoće i do 20 da dotera na "nervoznoj nozi" (bar moja bivša, "društvena") - a bila je 1.8!

Koliko znam 1.8 se nije ugradjivao u Cromu, mozda 1.6?

Ljudi ja imam tu Cromu sa 1.6 motorom i verujte mi na rec da je potrosac...valjda zbog tezine same karoserije al mislim da je za Cromu najidealniji 2.0 motor,ali sve na stranu limuzina je limuzina. Ne oseca se put i idealan porodicni auto za duga putovanja ja sam sa njom prelazio po 400 km na dan nisam osecao umor. Nego bilo bi mi drago da mi neko od vas kaze dal moze da se spakuje 2.0 motor s obzirom da ja imam taj 1.6. bio sam kod jednog kao majstora i nece da mi to radi. I dal menjac sa 5 stepeni prenosa sa mog 1.6 odgovara na 2.0 motor?

Pa vidi 1.6 je sa sitnim nutom a 2.0 sa krupnim nutom, ali moze da se ubudzi :thumbsup:

Salim se, naravno da moze da se spakuje bez problema ali prebacujes sve iz motornog prostora.

Menjac bi trebalo da odgovara s tim sto su za 1.6 kraci prenosni odnosi pa ces dobiti bolje ubrzanje

a nizu max brzinu i verovatno ce preko 140 km/h biti previse bucna jer ce vec uci u visoke obrtaje.

Mislim da mozes da dogovoris sa bilo kojim placem polovnih delova da ti prebace motor.

Mozda cak i pristanu da uzmu tvoj motor za neku cifru.

Ako nekom treba croma za delove, možda papire... juče spazih ovu u naselju "Šaran" u Novom Sadu. Ako se neko zainteresuje, poslaću mu i tačne koordinate gde se ovaj umorni auto odmara.

dscf4899as.th.jpg

dscf4901j.th.jpg

Jel ovo Croma turbo? Ako jeste, javi gde je i šta je?

e hvala drugar puno! inace mene i ovaj 1.6 dobro sluzi ali nedostaje mu snage na otvorenom putu,a za ovaj 2.0 sa 16 ventila sam cuo da je super agregat a cuo sam i za jedan sa 8 ventila...

Jel ovo Croma turbo? Ako jeste, javi gde je i šta je?

Ne znam šta je, nisam pričao sa vlasnikom... slikao sam je usput dok sam bio na terenu. Tebi iz Petrovaradina je blizu da svratiš i raspitaš se. Kad od "Pobede" ideš prema vikend naselju "Šaran", prolaziš one silne deponije (vole naši ljudi reke pa to ti je), put blago zavija na desno... dolaziš do neke radionice koja pravi čamce, tu skreneš levo, malo vrtiš glavom i croma je ispred tebe.

Ako ti treba gpx tačka za GPS ili Google Earth, poslaću ti i to ali ne možeš da omašiš.

Zahvaljujem. Potrazicu je ovih dana.

pozdrav bio bih ti zahvalan kad bi mi se javio na mail da se konsultujem oko par stavri vezano za cromu

hvala

ge7800gt256bita@yahoo.com