Jump to content
FAS Goran
Sign in to follow this  
neshaoct

Vesti F1

Recommended Posts

...nije to baš tako reapaeru... ;)

Nisu Ferrari ili McLaren siromašniji nego prošle godine, pa ih opet ove godine nema nigde na podijumu...odnosno Ferrari, McLaren i BMW zajedno ove godine u prvih 7 trka imaju samo 2 plasmana u prva 3...a, bogatiji su od svih ostalih koji su ispred njih po plasmanu i rezultatima...

Ako se želi dodatno izjednačiti timove F1, onda se to ne radi ovako kako su mislili da može...U tom slučaju se uzme jedna kompanija koja će praviti šasiju i svi timovi moraju kupiti od nje. Takođe se uvede obaveza da svi proizvožači motora moraju imati npr. bar 3 tima koje snabdevaju motorima ( nešto oko toga i danas postoji ), ograničenja u pogledu toga koliko trka se mora voziti sa istim motorom ( kako oni bogatiji ne bi menjali motor za svaku trku, a oni siromašniji morali da voze sa delimično istrošenim motorima jer nemaju toliko para da za svaku trku menjaju ), a i to već postoji u F1...i ne odnosi se samo na motore već i na menjače...

Pa, čak i ovo ograničenje budžeta timovi prihvataju, ali ne odjednom, već sukcesivno u narednih nekoliko godina...

Share this post


Link to post
Share on other sites

nisam mislio da su sada siromasniji, nego da ne mogu da koriste to sto imaju najvise kesa da pobede

Share this post


Link to post
Share on other sites

..pa, to ti baš pričam... ;)

Imaju oni i dalje keša i dalje troše više od ostalih, ali im već sada, po sadašnjim pravilima, to nije dovoljno da pobeđuju...Ustvari, nije im dovoljno da uopšte uđu među prva 3...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao sto kaze Nesha,nije sve u parama,setimo se samo godina kad je Shumaher vozio u Ferariju i pobedjivao godinu za godinom-a ferari je imao ogranicen budzet koji je bio manji i od Meklarena,pa cak i od Tojote,jer je Fiat koji je ferarijev vlasnik bas tih godina bio u velikoj krizi,znaci moze da se bude najbolji i sa ogranicenim budzetom,ali glupo je da budzet ogranicavaju celnici F1,radi nekih Indijskih i Americkih ekipa,koje su juce nastale,a sada bi da se preko noci izjednace sa timovima koji voze i u F1 40-ak i vise godina,to iskustvo a i kapital se nesticu preko noci.

Da potsetim da su protiv takve odluke o ogranicavanju buzdeta i manje ekipe kao sto su Red Bul i nova ekipa Ros Bron GP team,a verovatno i imaju razloga za to,sto sigurno nije puko bacanje novca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoces da kazes da oni koji voze vec 40 godina treba da imaju povlastice i posebna pravila?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne,ne,naprotiv,nisi me razumeo Vuce,hteo sam da kazem da oni koji su juce usli u F1 ne mogu da imaju vece povlastice od onih koji su osnovali F1,makar bi trebali da budu jednaki i da se trude da rade i zarade pa da imaju i veci budzet od matorih ekipa,a ne ovako da se izjednace ogranicavanjem budzeta.

Inace sam odusevljen danasnjom pobedom mladog Fetela i Red Bulla,takodje me je prijatno iznenadila i nova ekipa BrawnGP team,iako ne navijam ni za jednu od ove dve ekipe,mislim da je dobro za formulu da ima takvih novajlija koji ce prodrmati stare kosti Ferrarija i Meklarena,pa jednog dana da i obore njihove rekorde,zasto da ne ako su bolji?

A sto se tice novih pravila po kojima bi trebao da se uvede jedan proizvodjac sasija i ne daj boze motora,slazem se da bi se ustedelo ali to bi tek bila tragedija,pa zamislite da na WRC reliju svi imaju identicne automobile ili da na GP Moto-u svi voze iste motore-koliko bi to zaista bilo zanimljivo i interesantno pratiti takvo takmicenje-meni ne,ali mozda ja nisam u pravu mozda treba stedeti po svaku cenu i auto moto takmicenja pretvoriti u trke vozaca,bez ikakve uloge timova i razlicitih tehnickih resenja koja su neki stvarali decenijama i ulozili puno novca i truda u to sto danas gledamo na stazama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ua globalizacija ali trba uraditi nesto je su jedno vreme trke bile dosada za gledanje

Share this post


Link to post
Share on other sites

F1 od kako postoji je bio skup sport gde su mogli da učstvuju samo dovoljno bogati.

Trke najbržih jednoseda su ujedno bile i poligon za ispitivanje nekih rešenja koja su komercijalno imale primenu tek nekoliko godina kasnije.

Siromašne klubove niko ne udara po ušima da se takmiče u F1. Ima tu još mnogo takmičenja.

Ako se ovako nastavi za koju godinu će u se u F1 tamičiti svi isti bolidi sa jednim motorom od 1.5L koji će biti nešto malo brži od putničkih automobila što je golemo nje-sra.

Već sada su rekordi staza, vremena po krugu koja su postignuta 2004 god. misaona imenica za ove bolide.

Nekoliko sam puta bio na Hungaroringu gde gde se posle nezvaničnog treninga u Nedelju vozio Porshe Super Kup. Posle bolida izgledali su tako smešni, spori i tihi, a to bi mogla da bude F1 za koju godinu.

Veliki timovi za to nisu zainteresovani, to više nije F1.

Svi znamo da je to skup sport, ali oni troše SVOJE PARE da bi se trkali. We race You get it.

Ako sam ja bogat i hoću bahato da trošim svoj novac, nemoj ti da se sekiraš za to.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...