Jump to content
FAS Goran

Delic9

Members
  • Content Count

    230
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Delic9

  1. Nisam imao kod sebe papir i olovku, a žurio sam inače bih ga potražio tu po zgradi. Imam i broj tablica od Punta, samo nisam hteo ovde da pišem. Pa ako se uskoro ne javi, otići ću do neke PS, pa neka oni dalje traže..
  2. Kolege, ima li ovde na forumu nekoga da vozi punta bordo crvene(valjda sam dobro rekao ) boje, koji je u sredu bio parkiran na Konjarniku kod OTP banke? Udaren je na parkingu, i tom prilikom su mu ulubljena suvozačeva vrata. Pošto sam video to, zapisao sam registraciju i marku automobila, pa mu mogu proslediti ukoliko želi da preduzima nešto dalje.
  3. Izvuci navigaciju, pa vrti zupčanike ručno dok ne izađe disk.
  4. Ja sam mit potvrdio. Meni telefon radi savršeno Nema bagovanja, napunjenje memorije, potrebe za restartovanjem itd
  5. To ti je inercioni prekidač. U slučaju sudara (a može i pri jakom udarcu u neku rupu) prekida dovod goriva. Ima o tome dosta pisano na forumu
  6. Je l' ti reče da si tablu menjao? Da možda ona nije od modela bez ABSa, pa da ti zbog toga izbacuje ovu grešku?
  7. Obeležio sam ti strelicom gde ti se nalazi pinjon. Ako ga imaš, odatle idu žice. Ako ga nemaš, stoji ovaj crni čep. Uglavnom, kad gledaš odozgo to se nalazi ispod sajle menjača. Mogu ti ja pozajmiti dijagnostiku, ako se ne snađeš. Imam onu sa prekidačem, tako da može da se pristupi i ABSu.
  8. Druk lager može da se čuje samo kada je kvačilo pritisnuto. Kada se pusti kvačilo, druk lager miruje. Jesi li siguran da ti se u vožnji ništa ne čuje?
  9. Ljudi, ja tek sad videh ovu temu. Ako ima mesta za još jedan par ruku, ja bih rado pomogao Vidim da je to sve pri kraju, ali ako može dolazim
  10. Ja sam kod mene stavio Delphi. Pločice su malo mekše pa se možda za nijansu brže troše, ali škripanje nisam imao. Komplet pločice i diskovi me je koštao oko 7000 dinara. Tebi bi bio malo skuplje, pošto su kod tebe verovatno ventilirajući diskovi
  11. Razmišljam šta ću sa ručicom, pošto je koža već počela da se oštećuje.. ali otom potom. Sad sad fine pare neplanski pukao. Ako odlučiš da menjaš, zovi u pomoć. Ja sam kod mene sam menjao menjač Tomo, ovaj je sa Stila 1.2 16v. Isti je i na Puntu sportingu sa ovim motorom. Sa tim menjačem ne bi trebalo da bude problema pošto su to isti motori kao i na Bravu/Bravi. Paše sve šraf na šraf. Ono što sam još saznao je da i Alfa MiTO i Fiat 500 imaju iste menjače na motoru 1.4 16v, ali tu bi već mogao da bude problem pošto su to jači motori. Radi odlično, samo još nemam naviku u 6. da ubacujem Evo sad videh da je svaki menjač sa 6. brzina isti za benzinske motore Fiat grupacije. Čak i prenosni odnos..
  12. Nisam tražio za Stila Mada sigurno da ima iz nekog auta koji paše na tvog stila. Npr, ovaj menjač što sam ja ubacio ide u Fiat 500 i Alfu MiTO(sa 1.4 16v motorom). Pazi, ako on ide šraf na šraf, onda je velika verovatnoća da je i ostalo isto(znači nema menjanja zamajca, lamele, korpe..), eventualno šolje poluosovine.. Jedini problem koji bi mogao da postoji, a koji sam ja skontao kad sam montirao menjač, jeste da ti točak zapinje za deklu menjača pri punom desnom namotaju. Ovaj šestobrzinac je za 3cm duži, i sad je točak na 2,3 cm do njega kad se smota desno. Ali kao što kažeš, merak kad ubaciš u šestu Sad moram na ručici da docrtam 6
  13. Sad tek vidim da sam gore ubacio dve iste fotografije Ovo je diferencijal O.o Nemam pojma. Nije pokazivao nikakve znake da će se tako nešto desiti. A za ta tri dana od kad se prvi put čulo to, prešao sam možda 40 km. Jbg :/ Nije tajna, 180 evra sam ga platio.. Inače, danas je montiran menjač, isproban i sve je odlično Pošto je ona dekla pete i šeste brzine malo veća nego kod originalnog menjača, zaštitna plastika je morala vrlo malo da se seče, a kada namotam pun desni, točak mi stiže na 2,3 cm od menjača. Nadam se da to neće predstavljati neki problem.. Koliko se sećam od pre, mislim da je sada u 6. brzini, na oko 120 km/h za nekih 500 obrtaja manje. Ovo bi trebalo na otvorenom putu da mi smanji potrošnju..
  14. Iako dugo nisam pisao ovde, nije da se ništa ne dešava.. U međuvremenu sam menjao diskove i pločice(Delphi), paknove(Valeo) i obradio doboše. I sve je bilo super do prošlog utorka. Prvo je počelo kao da mi nešto zapinje kad namotam pun levi, sutradan i kad namotam pun desni, i onda se treći dan desilo ovo pukao diferencijal i probio zvono menjača Sad sam kupio onaj menjač sa 6 brzina, pa ću njega da ubudžim(Ovo sam svakako hteo, ali eto sad moram)
  15. Kod mene stoji u središnjem tunelu, pored kanala za ventilaciju. Celu zimu je tako stajao, i radi mi sasvim normalno. Da ti nije problem do radija?
  16. Delic9

    Poplave u Srbiji

    Ja sam bio u utorak u Obrenovcu. Išao kao volonter sa nekom organizacijom pri Ministarstvu omladine i sporta. Prvo smo rasčišćavali teren odakle se voda povukla, a zatim su nas prebacili u TENT A da gradimo bedem. Ono što sam ja video je stvarno haos. Na ulazu kod onog hotela je kao u ratnoj zoni. Tamo su vojska, policija, PTJ, SAJ, žandarmerija i forenzička ekipa. Grad sablasno prazan. Tu i tamo neko prođe, uglavnom policija ili spasioci. Voda nanela sve i svašta. Mnogi štokovi izvaljeni. Vidi se da ljudi stvarno nisu imali vremena nizašta, stvari su ostajale po kućama i lokalima. Kad iz banaka ništa nije sklonjeno nego je sve tako poplavljeno, i sva papirologija razneta svukuda.. Gooomila vozila je poplavljena. Voda ih je nosila gde je stigla. Čak ih ima popetih i na nekih 1.5 metara visine. Vidi se po kućama da je negde voda bila preko 2 metra. Iz onih delova gde se nije povukla voda, crpi se cisternama kako bi se što pre mogla uraditi asanacija terena jer je ogromna opasnost od raznih zaraza. U tim delovima grada gde je ostala voda, neverovatan je smrad. Sve u svemu, kao horor film. Mogu ubaciti neke slike što je jedan dečko slikao, ali to bi stvarno trebalo što pre izbrisati kao što neko reče. Da, u gradu je bilo obavezno nošenje maske i rukavica. Što se TENTa A tiče, on je sad zaštićen poprilično dobro. I bez bedema, Sava je imala fore oko 1.40 m da naraste i poplavi pogone. Sada je kota negde na 2.20 , 2.30.
  17. Španci izgleda ne vole nešto fijate. Ja sam ih video 4 komada
  18. Nisu kamere i presretači, ali su radari u pitanju. U poslednjih 10 dana sam 5 puta išao u Zrenjaninm svaki put su stajali na Zrenjaninskom putu na deonici između skretanja za Kotež i Borču(danas su vatali u oba pravca), i redovno stoje na nekih 500 metara u pravcu Zrenjanina od skretanja u Padinsku skrelu. Oprezno, rešili su da pune budžet!
  19. Druže, imam jedno pitanje. Skidao sam danas onaj "šeširić" što se nalazi oko sijalice kratkog svetla i on izgleda ovako Ja sam tu garež izduvao pa je sada ovakav To sam radio u sa oba fara. E sad pitanje. Je l' i ovde treba da bude onaj reflektujući sloj? I ukoliko treba, koliko bi koštalo da ti ja donesem samo te šeširiće, da ih ti repariraš? Hvala unapred
  20. Svetlo u kaseti nemam, a za plafonsko i svetlo gepeka su iste dužine
  21. Kod mene su one ubodne za tablicu. Ostale su cilindrične
  22. Možeš da ga staviš gde hoćeš, samo uzmi dovoljno dugačak usb produžni kabl
  23. Pešački u Ustaničkoj je pomeren malo ka gore, tj u teme krivine, valjda kako bi pešaci bili uočljiviji onima koji se spuštaju odozgo. To su reči nekog profesora sa saobraćajnog. Bilo na tvu. Još nije nacrtana zebra, samo je onim belim kvadratima oivičen prelaz

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...