Jump to content
FAS Goran

sini

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About sini

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Modrica

Previous Fields

  • Garage
    Alfa 147
  1. Nisam to mijenjo al je skidao i nigdje nema nikakvog lufta.Mora li se skidat komplet letva da bi se zamijenulo to na ulazu?
  2. Pozdrav svim ljubiteljima fiata.Kao i mnogi tako i ja imam problema sa trapom ili sam bar mislio da imam.Imam alfu 147 2005 god. 1.9 jtd mjet 110kw i imam problem na desnoj strani nesto mi lupka,sve sma zivo promijenio i nista ni ja a ni moj majstor vise ne zna sta da trazi pa sam se obratio vama mozda neko ima slicnog iskustva.Promijenio sam:gornji lafet,donji lafet,stabilizatore,gumice balans stange, i onaj hepek na letvi volana sto veze sa tockom kad mota(ona mala kugla ne znam kako se zove ) kako desnu tako i lijevu stranu sve sam to izmijenjo i masno platio trv-ove dijelove i i dalje se cuje isto na neravninama puta asfalta lupka isao sam i na tehniciki provjeravao amortizere sve odlicno,na tehnickom ga razvlacili tockove ko gumu i nista nisu nasli tako na par servisa sam otisao i nista.I stvarno mi je vise muka doslo mi je da je prodam a extra je auto al trap biiip zivo!Ima li ko od vas kakvo resenje?
  3. sini

    JTD turbina

    Ulje redovno mijenjam,10 000 ili 1 god. Pogledao sam ovaj video nije ni slicno,i desava mi se samo u voznji i to kad saltam iz druge u trecu i opet ponavljam ne tako cesto i u vecini slucajeva je bilo kad je motor hladan...
  4. sini

    JTD turbina

    Auto sam u svici kupio,u servisnoj knjizi ne pise da je ista od toga vadjeno tako da ne znam.
  5. sini

    JTD turbina

    Zviždi,dobro ide nekad ga znam bas forsirat ali sve je ok,ne trosi ulje!
  6. sini

    JTD turbina

    Pozdarav postovani clanovi, imam alfu 147-icu 1.9 jtd 110kW 2005 god. 190 000km na satu turbina nikad servisirana nije u zadnje vrijeme mi se desava ne bas tako cesto kad stisnem gas cuje se turbina ko da zvrci,kopco sam je na dijagnostiku pokazuje sve ok. molio za neki savjet,daj je njoj vrijeme za re-mont ili gonit dokle ide ?Hvala unaprijed! p.s nekad davno imao sam problema sa pritiskom u turbini pa mi je mehanicar prosirio rupu na usisnom crijevu (namam se da sam dobri objasnio)
  7. Pozz drugari,ja ne znam da lisam se na pravo mjesti javio sa ovim problemom al ako nista makar cete mi pomoci gdje da se obratim dalje...Imam alfu 147,JTD 1.9,2005 god. 110kW 150PS m-Jet 16V i imam problem sa dijagnostikom kada je prikopcam jedna od greski koju mi izbaci je (davac pritiska turbine -P0238)a drugu gresku samo mi izbaci (nepoznata greska P0704),e sad jel se ko od vas susreto kad s ovim problemom i sta ciniti?Unaprijed hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...