Jump to content
FAS Goran

Dragan G

Members
  • Content Count

    297
  • Joined

  • Last visited

About Dragan G

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 12/15/1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    G. Milanovac

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.6 16v

Recent Profile Visitors

2238 profile views
  1. HVala , bio sam vec rasklopio pola auta od klapne, papucice, osiguraca,releja jedino je ECu ostao na svom mestu ako neracunamo konektore
  2. Ipak su se rasirile buksne na konektoru. nategao busnice lagano i greski nema. jedini problem je u meni sto sam brzoplet i zamalo da napunim gace kad sam okrenuo kljuc. Bila mi skinuta klapna sa grane a povezan dzek. Prekontrolisao greske, nema ih. Probam da upalim on ode u blokadu a ja u haosu jedva se setih da ga ugasim.
  3. Otpor na klapni 1-2 zatvorena 2,5oma otvorena 4 1-3 nema nista 1-4 nista 1-5 3 oma konstantno 1-6 zatvorena 3 otvorena 2,5
  4. Na konektoru sto ide na klapnu. 1.masa 2.oko 5,2v 3. Oko3,2v 4. Oko 1,6v 5. Oko4,8v 6. Ok 5,2v
  5. Moguce, kad sam merio sa unimerom da sam ih rasirio. I kad skinem i kad vratim konektor nema promene na dijagnostici uvek registruje obe greske, s tim sto se pojave jos neke koje se brisu kad vratim konektor. Odoh da jurim dalje. Premericu i otpor na pinovima na klapni.
  6. Pozdrav ljudi. Evo posle dugog vremena da se javim ponovo sa gadnim problemom. Sto je najgore ja sam ga sam napravio najverovatnije. izbacuje mi gresku P0121, P0122 koje nemogu da obrisem. skinuo sam konektor sa klapne i kada sam ga vratio to se desilo. Auto upali i drzi obrtaje na leru tj do nekih 1200ort. Na papucicu gasa ne reaguje. Pre toga je normalno radila klapna. Merio sam voltazu na konektoru za klapnu i ona je konstantna ne menja se kada stisnem papucicu gasa. Sta li sam z...b’o samo da napomenem da sam davao kontakt sa skinutim konektorom i kad sam ga vratio vise nisam mogao da obrisem gresku.
  7. Ljudi menjajte svecice cesce i potrosnja ce vam biti dosta manja. Ja sam sve radio ali kad sam promenio svecice potrosnja je pala za 40% ako ne i vise. Trosio je kao tenk.
  8. Prolazim cesto pa cu svratiti, hvala
  9. Brate uloga katalizatora je da precisti izduvne gasove e pre nego sto ih ispusti u atmosferu a ceo taj proces kontrolisu sonde. Sonde su tu da ocitavaju vrednosti tih gasova i da ih salju racunaru. tako da ako je siromasna smesa ona kaze racunaru da pojaca benzin. kapiras. Ako je prazan katalizator onda nema funkciju precistaca i sonda ce ga registrovati kao neispravan i slace netacne podatke u motorni racunar. Tako je na svakom autu i na stilu i na bravi i na ....... Ako pasuje priljucak grane stilove grane na glavu od tvoje brave onda odseces tvoj katalizator i navaris ga na deo koji ces zasrafiti na tvoju glavu. Katalizator ako je prazan on nije katalizator, vec obicna gvozdjurija i nista vise, kao da ga nemas, kao da si ga odsekao i navario obicnu cev na granu. Tako da to sto planiras zaboravi jer i da pasuje nece raditi.
  10. Ne. Ako ti treba da zamenis svoj katalizator koji je zapusen i da ti sonde rade dobro. Znaci neispravna stvar tj nece rtaditi dobro sonde samim tim i motor i potrosnja.
  11. Za farbanje sprejem nisam nesto raspolozen Hvala u svakom slucaju Nije problem da se plati ali da su dobre. Mislim da je glupo davati pare za nesto sto je u losem stanju, necu da brukam ovakvu masinu, treba da mi to spadne kad ga cepnem po gasu kakav obrtni moment ima . Ma ima neki mali prodaje20e novi tip ratkapni ali krade, iz Novog Sada je, necu od njega da uzimam da mi dzabe daje.
  12. Dajte neku sliku tih ratkapni ko sta ima ? ovde niko nista ne nudi
  13. Aktuelno i dalje, Dajte bre te ratkapne sto drzite po podrumima,
  14. nema potrebe da skidas taj metalni deo jer su ti svi motorici iznad tog dela. nista ne dobijas. Ma nije toliko zajebano nego je nepristupacno. Vise je igra zivaca nego sto je komplikovano. Prednost je ako si mrsav i imas tanke prste Kad budes video ghde se nalaze motorici sve ce ti biti jasno.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...