Jump to content
FAS Goran

spaad

Members
  • Content Count

    298
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by spaad

  1. Za zaustavljanje korozije PRESTO Konvertor rdje. Provereno nema bolje, radi fantastično. Samo namazati 2-3 puta.
  2. Odličan, obilje opreme i svega, ali podrška za Jeep kod nas, katastrofa.
  3. Sve što je dole iznajmljeno, a nije private, je regularno. Nema problema. Kad se ide private i na crno, onda se desi ovo sa taksom. Prisustvovao sam događajima po restoranima gde inspekcije rasturaju vlasnike zbog jednog fiskalnog računa, koji nije stavljen na sto. Niko ko iznajmljuje smeštaj u CG neće rizikovati neprijavljivanje gosta, jer su kazne drakonske. Prijavite se kad dođete u CG u rodbinski smeštaj. To je i kod nas obavezno. Ništa dole nije puklo sem Budve. Mada ima mnogo šetača, ali i stranaca. To su priče iz političkih razloga. Tamo gde smo bili je sve krcato. Mogu i snimak da okačim, ako treba.
  4. Evo dva kratka snimka, ali bez zvuka, pošto moja Gospođa baš voli da priča.
  5. Ja sam prošao u ponedeljak autoput. Celo penjanje, bez gužve ikakve. Sve 5-ta i 6-ta brzina, na 100-110km/h. Nije taj uspon strašan, jedino se oseti da mora 10% gasa više. Put je odličan, u tunelima imate znakove ograničenja koji mere brzinu vozila. Kad je prekoračite oni počnu da trepću. Kažu da je 80% Podgorice vozalo prvog i drugog dana, da vide autoput. Verovatno je tu nastao problem? To je bilo na njihovim vestima. Priključenje u Mateševu je baš za čuđenje? Mogli su bar neki privremeni asfalt da stave. Bravo je bio do pola "beo" , a blatobrani puni. Kupao se na Zlatiboru. Imam dva kratka videa, pa ću ih okačiti da ih vidite.
  6. spaad

    K: Kačket za Bravo2

    Svugde slabo. Dobre pare bi mogle da se uzmu na ovom.
  7. Sam sebi da odgovorim, a i ako nekog interesuje. U ovlašćenom servisu je cena senzora od 1400- 10000din. po komadu. Plus montaža i sve ostalo.
  8. Ja sam poručio pragove. Idemo malo na sređivanje.
  9. Kako naslov kaže, kupujem kačket za Bravo 2. Cena, manje bitna.
  10. Da li neko ima iskustva sa senzorima pritiska pneumatika? Pošto je zamena guma na ovom Compasu 4000 din. rešili smo da kupimo set felni, pa da sami menjamo. Kupljene felne sa senzorima ove: Da li se kalibracija radi kod vulkanizera, ili je bolje ići u ovlašćeni servis? Pošto su senzori stari (u koliko i rade i odgovaraju) da li kupiti odmah nove? Ima li ko iskustva sa ovakvim stvarima?
  11. Pa ja sam ti rekao da prvo to proveriš čim se pojavio problem. Zamenjena je?
  12. To je minimum u svim ovlašćenim servisima.
  13. Nema veze sa spoljašnjom temperaturom, iz iskustva. Nešto u vezi motora je i same kontrole sagorevanja, paljenja, mešavine,... Iskreno bilo je 10-tak puta za ovaj period, posle 4-og više nisam obraćao pažnju, pošto je sve posle davanja gasa radilo normalno.
  14. Nema to veze sa stilom vožnje. Kod njega je to redovna pojava i nema veze da li je zagrejan ili ne. Retko se dešava, ali deluje frustrirajuće i uznemirujuće. Samo daj gas tad par puta i malo oštrije vozi na početku vožnje. Jednostavno je takav. Ali stvarno retko, bar za 4 godine korišćenja kod mene.
  15. Na digitalnoj klimi kod mene toga nije bilo. Mogao si da menjaš gde god hoćeš da duva i samo tamo duva. Što se tiče samog rada, do sad nisam seo u auto da tako brzo greje ili hladi.
  16. Naravno, zato i kažem da se na Tipu isplati. Na Bravo mi je Laser crko posle 3 meseca.
  17. Ja sam stavio na Tipa Osram Night Breaker Ultimate, odmah posle kupovine. I na kratka, i na duga. Prodat je posle 4 godine i 50k km. Nikad nisu menjane.
  18. Kad odeš u servis napomeni koje ulje hoćeš. Mene su stalno pitali u AK Kole za to, sem zadnjeg servisa koji je bio u 10-om mesecu prošle godine. Nemam pojma kako je kod drugih. Pitaj pre servisa, to je tvoje pravo. Jedino šta smo primetili u vezi potrošnje ulja oko Tipa , je da kad se dobro "utrči" manje troši, ali to mora van grada da bude.
  19. Malo o Compasu. Auto je zadovoljio sva naša očekivanja, i pored toga što je prvi automatik u porodici. Sin ga vozi, pa ne mogu da iznesem detaljne utiske, ali iz komentara vidim da je sve bolji i bolji. Tako je sa novim autom uvek. Imamo pilota koji više voli Jeep od Fiata, Kupljene su i patosnice koje imaju dobru cenu, zamenili smo one tekstilne. Nije baš za primer čistoće, ali ne patimo baš mnogo u vezi toga. Odlične patosnice! Potročnja je smanjena za 0,5 L na100km. Prešo je skoro 5K km. Ima tu još opcija koje se doplaćuju za update softvera i mapa preko WIFI, ali to kod nas niko ne zna čak i ako hoćeš da platiš. Sve u svemu odlično vozilo i mislim da nikako nismo pogrešili sa kupovinom. Inaće Rio na put od 600km ide već x puta i celim putem priča. Fantastična ptica. Izuzetno pametna. Pošto ne koristim društvene mreže, kad mi proslede link ide video o njemu.
  20. Nisam siguran da staje zbog tapacirunga vrata , možda bez plastičnog nosača na lim može. Ali to onda nije to. Zato sam i uzeo 13-ke.
  21. Posle 6 dana čiste muke moram da prenesem iskustvo u vezi zamene zadnjih zvučnika na Bravo. Kupljeno sve pre par nedelja, ali pošto nemam garažu čekam pogodno vreme. Pre radova sam pripremio sve za montažu. Kupljeni su ovi zvučnici https://www.ground-zero-audio.com/en/produkt/gzif-52x/ , ovi ekstenderi https://audiopower.rs/product/ram-20-519-k/ , i ovi adapteri https://www.velteh.rs/product/konektor-za-zvucnike-zrs-ag-2/562/ . Prethodno su isečene ušice na zvučnicima i isečene rupe na adapterima na otvor od 119mm. Zalepljeni su dvokomponentnim lepilom na ekstendere i onda kreće montaža. Lako sam skinuo tapacirunge vrata ima ovde sve u vezi toga. https://www.youtube.com/watch?v=f3y_nFQTVr8 Skinem stare zvučnike(buše se pop nitne) spojim sve i prilikom spajanja zvučnika čujem tupi udar sa membrane. Sve ugašeno. Upalim radio, ne rade ni prednji zvučnici, multimedia InstantNav ima prikaz svega, ali nema zvuka , ugasim je. Isključim zadnje zvučnike i ponovo upalim multimediju vrati se zvuk i sve radi. Ali onda posle davanja kontakta auto krene da ludi. Greške ASR,ESP,ručna,...On radi,ali non stop izbacuje greške. Skinem klemu sa akumulatora on i dalje tera svoje. Resetujem multimediju isto i dalje. Zovem majstora, dođe sa dijagnostikom,pobriše sve to i probamo fabričke zvučnike. Oni rade kao i što su radili, odnosno sve radi, ali zadnji probijaju? Priključimo nove, nema zvuka. Posle konsultacija sa @Ivan došlo se do zaključka da postoji neki otpor na zvučnicima koji blokira sve. Multimedija je izbacivala upozorenje o pregrevanju kad su zadnji novi zvučnici bili povezani. Danas sam Skinuo adaptere za fabričko spajanje sa instalacijom, isekao konektore na vratima, spojio zvučnike zicama koje sam dobio sa istim i termo bužirom sve izolovao. Sve radi! 6 dana nerviranja i ludila zbog gluposti. Ovo pišem da drugi ne bi imali isti problem i bespotrebno nerviranje. Hteo bi da se zahvalim @ISV_01 na savetima, a posebno @Ivan na pomoći. Hvala na svemu! Evo i koja slika svega. Nadam se da će ovo iskustvo nekom pomoći. Da dodam i ovo. Ovi zvučnici rade dosta bolje od fabričkih ovako ugrađeni. Hvala još jednom.
  22. 1000E po godini, za ovu klasu. Sad, što su okolnosti takve to je već druga priča. Za moj sam dobio 8500E, ali na brzinu jer nismo hteli da ispustimo JEEP koji je bio na stanju. Sve se odradilo za 3 dana. Prodali su ga posle 3 dana za 9500E. Znam, jer me čovek zvao i pita za auto. Sve to je bilo Decembra prošle godine. Danas su totalno drugačije okolnosti koje nameću i druge cene!
  23. Ja ti druže želim da sutra dobiješ to što si platio. Lepo uzmi ugovor koji si potpisao, pročitaj od slova do slova. Ako u njemu nema klauzula o "koroni i opravdanom kašnjenju posle isteka ugovorenog roka isporuke" , a naveden je rok isporuke od (lupam) 180 dana, onda uzmi advokata i pare nazad. E sad, ovo je samo ako je keš ili keš kredit u pitanju. Ako je auto kredit onda mora i banka valjda. To stvarno ne znam. Što se tiče ekonomske računice samih proizvođača i brige o kupcima to traje i trajaće. Pa oni gledaju gde da uštede i 1 evro po vozilu, a kamo li više. A mi smo kao tržište vrlo neinteresantni za njih, pa odatle i takav odnos prema kupcima. Ti si možda i platio sve, ali je možda diler platio samo avans? Ko to zna. Još jednom ti želim da ti auto stigne sutra.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...