Jump to content
FAS Goran

sane89

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

About sane89

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 02/13/1989

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    leskoavc

Recent Profile Visitors

1349 profile views
  1. imam punta 1.2 8v 5 brzina hteo bih da ubacim menjac od 6 brzina. 1. Da li moze od punta 1.2 16v da se ubaci bez prepravki? 2. Da li se menja korpa lamela drzac menjaca,kao i sajle i rucica? 3.Vase misljenje sta se dobija a sta gubi ugradnjom menjaca 6 brzina,da li se smanjuje potrosnja i povecava brzina ili je sve to neisplativo. Pozdrav
  2. Pa u litrima je 6.5 litra goriva sam sipao,i presao sa njim 115km sa punta 1.2 8v.jer to po vama dobra potrosnja ili moze jos manje .sa obzirom da imam trenutno na njemu gume sirine 185 65 14,mozda bih i tu malo mogo da smanji sa manji gumama.pozz
  3. pozdrav drstvo,interesuje me informacija vlasnika fiat punta 1.2 8v mk2 o potrosnji goriva,juce sam nesto merio pa da proverim da li je to dobro,sipao sam 1000 din goriva na lukoilovoj pumpi neko novo gorivo ecto cena za litar 150 dindzi.i sa tim gorivom sam preso,nekih 115 km kombinovane voznje grad nekih 30km ostalo na otvorenom ( napominjem da nisam iso autoputem,voznja i kroz naseljenih mesta).Pa me interesuje da li je to dobro.Nisam neko ko tera u obrtaje.
  4. Da imas pravo,to mi je i drugar reko tako da cu prvo na pranje pa cemo onda da vidimo sta dalje.
  5. Ok,drustvo juce zamenio kablove za svecice i ponasa se isto,majstor koji mi je radio motor kaze da operem dizne jer su prljave a zvuk koji se cuje, nisu ventili vec neka od njih pravi buku,pa cu kod drugara na otpadu da promenim i dizne pa cemo da vidimo,kako ce da radi onda.
  6. sad cu da postavim snimak kako radi i ruku na srce daleko je bucniji na leru nego kako stvarno treba da radi jedan fire motor. na snimku se i nevidi alo motor malo i drhtavi... kako da se smanji ta buka Ne trosi vodu ulje od zamene do zamene pa mozda 0.4 litra ali radi ko dizel,dobro na snimku se cuje malo vise nego uzivo mnogo osetljiv mikrofon ali se cuje vise nego li komsijin punto. Kako se meni cini ovde je glava problem ona najvise pravi buku.
  7. Da li je moguce da se zbog toga cuju i ventili ne cuju se oni mnogo samo pri laganom ubrzavanju i to do nekle pa nestane i kad promenim brzinu opet sve nanovo.
  8. Drustvo danas sam seo u svog puntisu 1.2 8v i po prvi put cujem kako ventili pri ubrzavanju kuckaju i to po gradu na ravnom,vozim na 2000 obrtaja i kako krenem lagano da ubrzavam cuju se kako kuckaju,Sta bi to moglo da bude? Napominjem da pre godinu dana je radjena glava i dihtung ali sve do sad je radio super,i sad ide isto samo sam primetio kad ga vozi polako na mali gas pocinje kao da secka,drzim isti gas a on kao na sekund da izgubi pa dobije i tako sve,to seckanje je skoro neprimtno bas ako obratis paznju a kad dam pun gas za preticanje ili kako god sve savrseno radi,nebitno bio hladan ili vruc. i na leru radi jdnako pa onda kao kasljucne malko pa opet tako radi radi pa stucne,da li to sve ima veze ne znam ali ima li neko da mi kaze sta bi moglo biti?
  9. Ma nije mi problem za ugradnju drugar je mehanicar u fiatovom servisu tako da zna taj poso i moze da ugradi,al kako vidim najbolje je da ja odem na neki odpad i kako skidam sa jednog delove tako da odma u drugi ugradjujem.Pitao sam na vise mesta koliko kosta i traze mi za komplet klimu oko 120 eura ta je cena skoro svuda gde sam pitao,da li je to skupo ili moze i jeftinije od toga?
  10. Pozdrav drustvo,radi se o tome da vozim Punto 1.2 8v 2002 god ali on nema klimu ni fabricki je nije imao,pa sam mislio da to promenim i ugradim klimu. Pa me samim ti i muce nekoliko stvari u vezi toga.. 1.Da li uopste taj motor moze da ima klimu je su sa klimom uglavnom motori sa 1.2 16v 2.Da li neko moze da mi preporuci neki otpad gde mogu da njadjem povoljno (bilo bi pozeljno da bude okolina nisa ili leskovca uglavnom jug,a na kraju moze i bg pa cu brzom postom) 3.Da mi neko kaze kolko bi klima odprilike trebala da kosta,da je slucajno ne preplatim. 4.Na sta obratiti paznju pri kupovini i ugradnji klime jer cu sa mojim drugarom da je ugradjujem. 5.Da li imate neku semu skicu sliku ili bilo sta sto bi mi bilo od pomoci. 6.i kad mislim na kompletnu klimu sta sve treba da sadrzi ta kompletna,da ne bude pri ugradnji da nesto zahvali. Unapred hvala na pomoci...
  11. Da li neko moze da mi kaze koja bi bila najbolja sijalica za punto mk2. do sad sam imao xenon svetla ali i nisam bas nesto zadovoljan a i veoma je skupo kupiti dobar xenon komplet,pa bih preso na obicne h1 sijalice,citao sam negde na forumima citiram : stavi osram stavi bosch stavi ono stavi ovo,i dok neki hvale te sijalice drugi pak kazu da nisu dobre.zanima me da mi iskreno kazete koja je sijalica najbolja da dugo traje i da nema bas onaj efekat zute sijalice nego da daje belo svetlo a i da nisku preterano skupe.molim na pomoci.pozdrav

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...