Jump to content
FAS Goran

Djuro

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Djuro

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 02/04/1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat 1.3mjtd 05`
  1. Pozdrav, I ako već dugogodišnji član, nisam često koristio forum, međutim sada mi je neophodna pomoć. Potreban mi je korektan i pouzdan majstor/servis koji radi i dijagnostiku/elektroniku i mehaniku. Auto (Fiat Punto 1.3 mjtd 05') Trenutno postoji više kvarova na kolima koje bi trebalo ukloniti, a kombinovane su prirode mehanika/elektronika. Kako sam ostao bez svog dosadašnjeg majstora i komšije, a poučen pređašnjim lošim iskustvima, potrebna mi je preporuka i savet kome da se obratim. Konačno sam skupio nešto novca koji bi trebao da pokrije troškove servisiranja bar u meri da auto ponovo bude bezbedan i pouzdan za korišćenje. I ako to nije prevelika svota (generalno gledano) meni je bilo potrebno i vremena i truda da je prikupim i ne bih želeo da je uludo bacim na muljatore i kvazi majstore. Svaka pomoć, preporuka i proveren kontakt bi mi veoma značili. Još jednom napomena; potreban je servis u kome bi bilo moguće obaviti sve, pošto iz privatnih razloga nisam u mogućnosti da jurim delove i vozim auto od servisa do servisa. Lokacija: Beograd Idealno Palilula, mada nije uslov. Unapred zahvalan.
  2. Kao sto kaze naslov. Treba mi leva resetka branika/maglenke punto mk.2b/zastava10. Neko mi je izgleda skinuo, jel ne mogu da se setim da sam negde navukao branik. Cak sta vise siguran sam.
  3. Uspeo sam da nadjem. Moze se zatvoriti post. Hvala
  4. Trazim povoljnu ponudu za navedni deo. Bez kopija molim vas, samo orginalni, u solidnom stanju. Ne trazim perfekcije, vec da bude povoljno. Ako neko zeli moze i zamena, imam potpuno ispravan far, ali je staklo u losem stanju(naprslo sa donje strane koja ide uz branik i zamuljano od vode i prljavstinekoje je usla) zabice su takodje otisle. Moze da posluzi za delove. Pa i to je opcija ako nekome odgovara, ko se eventualno bavi prodajom i servisiranjem. Kontakt moze i na tel; 060/4365616 Unapred zahvalan.
  5. Vec neko vreme imam problema sa ABS-om, pali-gasi, drnda, menjao sam skoro i plocice i paknove, mehanicki sve ok diskovi itd,al ajde digao sam ruke dok ne dodje zima pa sam mislio tada u neki bolji servis. Ali, pre neki dan pochne da se pali i lampica za rucnu nakon 100inak metara voznje,( prema uputstvu za koriscenje to oznacava neispravnost EBD-a tj. sistema za raspodelu sile kocenja), i auto krene vrlo cudno da se ponasa. Volan postane znatno laksi, pocne da trza pri popustanju gasa u manjim brzinama i pri prebacivanju iz prve u drugu, a na sve to i board comp. zakuca. Ne pokazuje potrosnju, predjeni put, prosecnu potrosnju, nista. Resetovao sam ga fizicki na klemu dan posle toga radilo sve normalno,ali danas se problem vratio i ne prestaje tj. prestane na kratko posle gasenja ili na malo duze posle skidanja kleme,ali se ubrzo vrati. Doduse dovoljno da primetim da dok god se i lampica za rucnu, pored lampice za ABS ne upali, board comp. radi normalno. Ali cim upali i lampicu za rucnu i comp. se skuca. Ako je neko imao slicnih poteskoca, ili cuo za bilo sta slicno i eventualne uzroke/resenja, bio bih veoma zahvalan na bilo kakvoj informaciji. Hvala.
  6. Poz svima, nacitah se danas ceo dan ovde svasta nesto.Pa reko i ja da nesto napisem. Naime i meni doslo, pa i proslo vreme(nekih 3000km od kad mi rece majstor da je vreme) za zamenu plocica i paknova na Puntu 1.3mjt 05`(ABS).Pa sam pored citanja ovde okrenuo i nekih milion teleona danas da nadjem neku prosecnu opciju.Do pre dva dana nisam imao nekih naznaka ali sad pocelo da grebe struze pomalo i napred i nazad.Ponekad sam imao koji skripuc, ali to je bilo letos pri milion stepeni.Iskreno pojma nemam od kog proizvodjaca se trenutno nalaze navedene stvari na automobilu,jer sam ga krajem maja prosle god uzeo.Ali cu to proveriti pa u narednom post`u javiti, kao i utiske o mom izboru posto vidim da takvih primera ovde nema. Zato i odlucih da napisem ovo pa ako nekom pomogne lepo.Ja sam se odlucio(sa limitiranim budzetom) i odnosom cena/kvalitet na LPR plocice i boshove paknove.Do dushe moracu na dva razlicita mesta da kupujem, ali je to najpovoljnije sto sam nasao.Tako da cu nakon ugradnje i nesto voznje da javim kako je proslo, pa da ima i ta informacija za tu neku srednju varijantu.
  7. Poz. Citao sam svasta nesto ovde, pa nisam tacno ni siguran sta da mislim. U poslednje vreme je pocela da mi se pali lampica, ali servo radi.mada mi se jednom dogodilo da mi je totalno blokirao volan ali to je bilo samo jednom.Nemam nikakvih lupkanja,krckanja i sl.gume sam stavljao zimske tako da je sve centrirano/balansirano,naravno i trap. Akomulator je nov, promenio sam pred zimu, stari je bio na izdisaju, ali to nema nikakvog efekta.Cudno je to sto ima dana kada se uopste ne pali sve je normalno,a onda ima dana kada od kako upalim auto ne gasi lampicu ali ne oteza volan sve radi normalno.Ne znam sta da radim i mislim, a nemam pouzdanog majstora za ove probleme, jer od skoro imam punta,pre sam vozio mazdu,koja nije imala putni racunar i majstor koji je meni pouzdan ne radi dijagnostiku,a ne bih da naletim na neke derace koze.Ako neko zna neke inforacije ili preporuke za majstora bio bih zahvalan.Da odem bar sa nekim informacijama, a ne kao duduk tamo, ko tele na klanje.
  8. Pozdrav, moje ime je Djuro Orlovic.Sa Karaburme sam.Od pre nekoliko meseci vlasnik Fiata Punto 1.3.mjtd. 05`god. Posto je ovo prvi automobil koji imam da je dizel,i sa ovoliko elektronike na sebi smatrao sam da je pametno biti clan ovakvog foruma. Inace pre sam vozio mazdu 323 sedan 97`

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...