Jump to content
FAS Goran

amokke

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by amokke

  1. Moj 1.6 radi na 700 RPM na leru, a oko 850 sa klimom. Svaki bi trebao da digne obrtaje kad ukljucis potrosac-klimu?
  2. Ja bih pitao majstora da otvori kuciste leptira gasa i da nategne zupcanik u skroz zatvoren polozaj leptira i da vidis da li ce da glavi u tom polozaju. Vrti zupcanik u jednu i drugu stranu da vidis da li nesmetano funkcionise. Moze da se desi da se pojedu i plasticni zupcanici i da dolazi do samozaglavljivanja ili da imaju prazan hod.
  3. Na bocnoj suvozacevoj strani centralne konzole imas cini mi se dva srafa. Odvijes ih i skines bocnu stranicu. Primetices da ima malo gumeno koleno ( L oblika). Skines ga, operes, a sa nekom zicom procackas odvod i gore ka klimi. Sve lepo vratis i to je to valjda. Proveri ujedno i filter na klimi da nije zaprljan.
  4. Iz iskustva ne odgovaram na to pitanje
  5. To je procedura za reset ECU i re-learn
  6. Pa sa mazda leaning se poprilicno sredilo, desavalo mi se kad pipnem gas da se ugasi. I sporadicno se ugasi, ali kad je bas bas ugrejan, posle voznje u gradu. Ja sam svasta petljao. Prvo sam cistio leptir sa Carb Cleaner-om, pa sam petljao oko plina, pa sam sumnjao na pregrevanje ECU, posto se problem najcesce desavao kad je auto zagrejan i ECU vreo. Napravio sam distancijer za ECU, tako da je odvojen oko 2cm od motora. I na kraju sam rasklapao leptir skroz i uvideo da ima i mehanickih problema. Na posletku sam radio re-learn. Sat vremena skinuta klema, das kontakt drzis 90vsec, ugasis na 90 sec, upalis auto bez gasa i ostavis na leru 15 min i zatim ugasis na 10 min. A posle na probnu voznju. Moj stilisa ce da me natera da postanem mehanicar ili ghost buster
  7. Pozdrav, Evo da podelim sa vama iskustvo u vezi ciscenja leptira. Skinuo sam celo kuciste leptira i otvorio ga. Primetio sam da leptir stoji u otvorenom polozaju i da ga opruge natezu na jednu i drugu stranu. U principu unutra nije step motor, vec elektro motor (dva kontakta) koji nateze opruge na jednu ili kad promeni polaritet u drugu stranu. Sa momentom regulise otvorenost leptira. Kod mene je problem bio u tome sto kad leptir ode u jednu stranu, do granicnika (potpuno zatvoren), on se tu zaglavi i opruga ne moze da ga vrati, pa mora da ceka akciju elektro motora da ga odglavi, sto znaci da pri izlasku iz cut-off-a opruga ne otvori leptir i motor se ugasi, ukoliko se ne dodaje gas. Posle pola sata ciscenja, sve je proradilo. Sad mehanizam glatko funkcionise. Auto mnogo mirnije radi i cini mi se bolje ide.
  8. Ja sam kupio na ebay-u za 9€. Dish-Acme adapter
  9. Mene je zezao Stilo, gasio se pri zaustavljanju. Kad stajem na raskrsnicu, stisnem kvacilo, a obrtaji naglo padnu i ugasi se. Problem je bio prebogacenje smese posle cut off-a. Pritisak na isparivacu je bio prevelik i vreme ubrizgavanja veliko za taj rezim. Samo sa korekcijom mape nisam mogao da resim, pa sam ukljucio opciju Mazda Leaning. Prvo na 1 i smanjila se ucestalost gasenja, pa sam stavio na 2 i ugasio se par puta, a na 3 nije se vise gasio. Radi se o Stilu 1.6 sa Stag 4 plus.
  10. Ovako mi trenutno izgleda mapa, ali non stop se menja. Kad sam napunio bocu, pritisak je skocio kao sto se vidi na slici...Kupio sam kabl pa cu da se igram kad budem isao na duzi put Koji tip lambda sonde treba da se stavi?
  11. Uspeo sam da sredim. Nakon par dana mapa se malo promenila, bila je siromasnija smesa u prvom delu dijagrama...
  12. Desava mi se na kad stajem na semafor da se ugasi. Kad pritisnem kvacilo naglo opadnu obrtaji i ugusi se. Koja tacka bi trebalo da se popravi?
  13. Zdravo, Zanima me da li neko ko ima iskustva sa TNG moze da mi prokomentarise mapu. Instalirao sam zadnji firmware 9.1 na moj Stag 4 Plus i provozao jednu marsutu na benzin i istu na plin i posle konfiguracije izgleda ovako: Dodao sam malo na poslednjoj tacki, ali po gradu nemam bas uslova da ga vozim duze u tim rezimima.
  14. Sta da platim? Pa nisam lud. Ja sam skroz izgubio poverenje u moj auto. Jos sad moram i kod drugih majstora da vozim kola, kako bi proverio i sredio greske koje su nastale.... U pitanju je miler kod Zone M. Nisu dotegli uopste cev tako da je curelo ulje. Posto sam pre toga menjao diskove i plocice, proveravao sam nivo ulja. Kad sam video da je na min dolio sam i posle dva dana proverim opet na min. Onda mi je bilo jasno da negde curi i bilo je na zadnjem desnom tocku. A inace su mi rekli da im je pukla ta cev kad su skidali most i da su je menjali.
  15. Imam drugara koji ima profesionalnu dijagnostiku. Na koje parametre mislis? Majstora sam precrtao. Ali ja sam ti brate razocaaran u svakog sa kim sam imao kontakt do sad. Odem na miler u najpoznatiji servis kod nas. Kazu moraju da se menjaju silen blokovi, OK. Zamene oni to, vozim se par dana i ostanem bez kocionog ulja. Likovi zaboravili da zasrafe cev na zadnjem desnom tocku.... Samo da ih pobijes!!! Za stila cu morati da kupim dijagnostiku, jer mnogo cesto mora da se ide kod majstora za gluposti....
  16. Za sad je dobro. Presao sam tek 10tak km. Probao sam vise puta da ga penjem do 5k rpm i ide glatko. Samo kad stanem, trese gore nego dizelas
  17. Evo moja agonija se privodi kraju. Uzeo sam kola. Sad imam novu muku, trese se na leru kao dreš....
  18. Evo cisto da se javim. Jos uvek nisam dobio kola Do subote uvece sam zivkao i vise se ne javljaju na fix, mob ugasen....Inace da lisu mi Mereu da se sluzim dok ne srede stvar. Navodno su im stigle pogresne dizne, pa su cekali druge i dalje nemam informacije.
  19. U Kragujevcu Tumbe Auto. Auto nisam ni preuzeo posto je jos uvek kod njih. Inace pri skidanju magistrale, istu su polomili pa varili....
  20. Pozdrav svima, Jedna dizna na kolima mi je bila na izdisaju i ostavio sam auto u servisu da mi zamene tu diznu i ujedno ociste - ultra zvucno. Desilo se to da su majstori uspeli da uniste 3 dizne da ne rade vise, ostale su otvorene. Sta je tu problem? Majstor je cistio 5 ciklusa po 45 min na 6000rpm, ostavio celu noc dizne u kadi i sutra dan jos 2 ciklusa. Sto vise to bolje...?? Posle treceg je bilo OK na testu. Sto je najgore nisu testirali dizne posle svega, nego nakacili direkt na kola i videli da puni cilindre ko ludo??? I naravno ne moze da upali. Ko sad treba da snosi troskove tri dizne?
  21. Neko moje isustvo je da sam sa NGK imao problema. Stavio sam Bosch Super 4 FR78X i auto ide mnogo bolje. Ranije sam imao problem do 3000 rpm nije hteo da vuce, tek posle zivne malo. Sad non stop vuce. Druga stvar, posto si iz KG ako si ugradio gas kod Rase, onda me nista ne cudi. Meni su stavili pritisak gasa 1.5 bar i auto mi se gasio na leru i seckao na nizim brojevima obrtaja itd... Kad sam smanjio pritisak i ponovo kalibrisao uredjaj, sve je ok. To sam radio kod Dragana Struje u Kg. Sto se tice probema sa prvim paljenjem, skini konektor za dizne i premeri otpor izmedju srednjeg sirokog kontakta i ostala cetiri. Otpor treba da bude od 15-17 ohm, ali ujednaceno na sve cetiri dizne. Ako nije, neka dizna ne valja. Ako je i to OK onda ciscenje dizni... Nadji na google "stilo injector circuit test".

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...