Jump to content
FAS Goran

Disco Baja

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About Disco Baja

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bgd

Previous Fields

  • Garage
    Punto 1.2 8v 2009.
  1. Na moju zalost, bio sam u pravu. Ipak je otisao senzor pozicije volana! Zbog njegove istrosenosti, davao je los signal, pa je volan podrhtavao cak i u stanju mirovanja. Ta gimnastika me je kostala 120 eura sa ugradnjom, ali sada barem sve radi kako treba. Malo se teze okrece volan, sto bas i nije po mom ukusu, mada vidim da svi koji su menjali sentor to isto prijavljuju. Navodno, stari senzor je davao vise struje motorcicu, pa je zato i vrteo lakse.
  2. Cao svima! I mene nahvata, ova poznata Fiatova boljka! https://www.youtube.com/watch?v=-BkI25uBHHA Podrhtavanja su masivna i poprilicno neprijatna, cak se oseca i na suvozacevom sedistu, dok se volan okrece sa jednog kraja ka drugom. Ceo auto vibrira i podrhtava. U poslednje vreme, to radi sam i na leru tj. u stanju mirovanja, kao sto se moze i videti na snimku. Osim podrhtavanja, osecaj je kao da ima lufta u trapu, ali to mislim da nije slucaj, obzirom da je poprilicno utegnut i dosta stvari sam mu izmenjao. Obzirom da je u pitanju Punto 1.2 8.v 2009. godiste, meni ovo lici na pokvaren senzor pozicije volana. Ima li jos ko ovakvih iskustava? Pozdrav!
  3. Od prve kradje, kada su mi izvukli ceo sadrzaj rezervoara, pa do dana danasnjeg, sipam iskljucivo samo za 1000 kinti, ali mi i dalje kradu. Zaista mi nije jasno? Nekada izvuku samo 5-6 litara goriva. Pa zar vredi rizikovati zivot, zdravlje i slobodu zbog tricavih 700 kinti!? Ne znam sta je gore? To sto ostanem bez goriva tj. posteno i teskom mukom zaradjenih para ili straha i nerviranja daj cu zateci svoj auto uopste na parkingu ili u stanju u kakvom sam ga i ostavio??? Stavljati katanc na poklopac bas i nije neko elegantno resenje u svakom slucalu mogu sve to da ti izlome iz inata i opet da ti izvuku gorivo. Ugraditi mrezicu, mnogo bolje resenje ali rizikujes da ti probusi rezervoar i opet ukrade gorivo, plus dupla steta. Meni su plovak polomoli prilikom prve kradje. Povezati alarm sa vratancima, mozda je i najelegantnije resenje, ako je uopste izvodljivo? Ja nisam video do sada da je neko to uradio, ali i tu postoji mogucnost da neko iz obesti stalno otvara vratanca i pali alarm besportebno ili da se on od nekih vibracija sam upali pa da ti komsije spominju svu siru i uzu rodbinu, svakodnevno. Prijava kradje policiji, apsolutno nema nikakvog efekta a uzeti zakon u svoje ruke i osakatiti lopova, rizikujes da ti dobijes vecu kaznu nego on. Znam slucaj iz N. Sada, gde je radnik obezbedjenja Erste banke, pucao na lopova koji je pokusao da ih opljacka i tuzen je od strane lopova. Covek je imao ozbiljnih problema, jedva se izvukao da ne ode na robiju, samo zato sto je radio svoj posao i to za jako malu platu. Jedino resenje, otici u Svajcarsku, tamo nema nemastine ili mozda na Mars? Tamo sigurno nema LOPOVA...
  4. Cao svima. Vidim da svi delimo istu muku. Meni su do sada 7-8 puta krali gorivo iz punta, sve na istu foru kao i ostalima, cep skinut visi, gorivo izvuceno. Naravno NBGD je u pitanju. Prvi put su mi izvukli pun rezervoar, od tada sipam samo za 1000 kinti ali ne vredi. Mislio sam da cu ih tako oterati ako izvuku jako malo ili nista ali vracali su se po jos, oko 6-7 puta. Krali su mi i po bela dana leti oko 5 popodne, ljudi prolaze pored njega a on opusteno cucla u kantu i zagradio me svojim kolima. U mom slucaju mislim da je jedan isti, (cep odvaljen nista osteceno) Posto sam ga zatekao dok mi krade gorivo ali sa relativno velike udaljenosti dok sam prilazio svojim kolima on se polako spakovao i seo u svoj peugeog 206 crne boje, troja vrata, alu felne, reg. oznaka BG 654 ŠC i lagano zapalio ne osvrcuci se niti bezeci pomahnitalo. Ocigledno profesionalac... Prilazim kolima, vidim da cep visi, barica pored kola, benzin jos isparava, shvatam da sam upravo pokraden. U pitanju je neki klinac (barem za mene), crne kratko osisane kose, malo tamnijeg tena. U tom trenutku bes, muka i pritisak u glavi idu u crveno, ne znam sta da radim. Trcim ka njemu ali on odlazi (upalilo mu se zeleno), vracam se do kola, pokusavam da startujem motor, on hoce-nece, pali ali shvatam da necu moci dugo tako i da bi mi verovatno negde auto zakovao jureci se sa njim. Posto znam sebe, tanak sam sa zivcima i ne bih se zaustavio na tome da mu samo polomim ruke, noge, vilicu i rebra, odlucim da sve batalim i odem pravo u policiju. Tamo me je docekao hladan tus. Šerif sedi sa nogama dignutim na sto, nesto cacka po telefonu i uopste se nije uznemirio na moju konstataciju da su me po ko zna koji put pokrali iako sam cak licno i video ko je to uradio, video lopova, i njegov auto, znam mu br. reg. tablice. Policajac je odmah imao izgovore tipa: mozda se auto ne vodi na njega, mozda je ukraden, itd. Pa ukucaj taj broj reg. tablice u racunar, potrazi vlasnika, ako to nije klinac tamne puti, crne kratke kose, trazi ovlascenje vlasniku pezoa, kome je prodao auto, koga je ovlastio, tako ce sigurno biti blize lopovu tj. onom klincu. Od 8 puta koliko su me pokrali, 3 puta sam prijavio policiji i uvek ista prica, jedno veliko NISTA! Sta covek da uradi? Prodati kola zbog olosa? Nervirati se ili strepeti svaki put kada izadjem iz kuce da li cu naci auto u stanju u kakvom sam ga i ostavio? Napraviti sacekusu, ubiti ili ozbiljno osakatiti stoku, pa da robijam ko za coveka a napao sam gnjidu!? Neka mi odgovori neko pametan. Ja nisam...
  5. Cao svima! Zovem se Nenad i iz Beograda sam. Vec duze vreme posedujem i vozim Punta 1.2 8v.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...