Jump to content
FAS Goran

atropin

Members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

About atropin

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    BiH, RS, Prijedor

Recent Profile Visitors

1273 profile views
  1. hvala za informacije. nazalost, nemaju.
  2. Pozdrav. Tema je stara, ali da ne otvaram novu jer je u sustini isti problem. Kod mene u Banjaluci ne mogu naci nove pragove. Da li mi ko moze preporuciti gdje se u BG mogu naci novi pragovi. Ili, ako ima ko na forumu da ih proda. Prevoz bi vec nekako sredio.
  3. ja sam odmah po kupovini zamjenio set - druk, korpa, lamela (20.000 maksimalno 25.000 km - LUK, kupljen u austriji). za zamajac je receno OK - trajace jos dugo. trese se pri pri paljenju, gasenju, kretanju, ali ne znacajno. Nekada se ugasi bez vibracija. od mjenjaca jedino sam primjetio problem vezan za rikverc - svaki 5.- 6. put nece da udje rikverc. pustim kvacilo, pritisnem i udje bez problema. to je tako od kada sam je uzeo i to mi je potvrdio prethodni vlasnik koji ju je uvezao iz italije.
  4. a i ja da nesto dodam za lybru s pocetka teme... 2.4jtd 103kw --- Ne znam kako ali nikako ne mogu snimiti zvuk tog zveckanja koji god telefon da sam koristio. Nije zvuk slabasan pa telefon ne moze da uhvati - svako ko je sjeo za volan odmah me je upitao za to zveckanje, zvrljanje. Dakle, cuje vozac, ostali u kabini ne primjecuju. Do sada imam utisak da je problem negdje na nivou: zamajac, lamela, korpa, a mozda je i do mjenjaca. cuje se kada dodajem gas, kocim motorom (kratko - sekund do dva) i kada pritisne kvacilo sa ciljem da promjenim brzinu - tad se zvuk pojaca i traje vrlo kratko (recimo pola sekunde). najcudnije mi je sto se nekad zvuk povuce, narocito nakon cekanja od pola minute na crvenom. Majstoru sam objasnio... on napravio gramasu i rekao: ma vozi, prodaces je takvu. Ima li ko ovakav problem ili jos bolje rjesenje? nervira to zvrljanje.
  5. Ma, pokusao sa snimiti, ali telefon pametuje. Zvuk motora i to zveckanje dozivljava kao pozadinske sumove i brise ih. Odlicno se cuju zvukovi iz kabine, ali ono sto treba - nista. Pokusacu da snimim sa nekim drugim telefonom, pa kacim na net.
  6. kkl je dovoljan za lybru. Imas pristup svemu sto podrzava fiatecuscan. Imas na ebay. Obicno su plave boje...cijena pocev od 8€.
  7. Pih... To obicno tako bude. Danas nikakvog zvuka, samo brondanje petaka. Kako je otoplilo napolju, tako ze zvuk povukao. cuje se lanac od pumpe, ali to je toliko diskretno, da ne vjerujem da bi to bio uzrok. Zvuk od lanca je konstantan. Ovaj zvuk zveckanja kod mene, je kao zveckanje podloske poluzavrnutog sarafa... najblize tome.
  8. Pogledacu sutra da li zvuk dolazi od pletenice ili iz dijela gdje je pumpa. O ovom lancu govorite?:
  9. I mali update... Nekada zveckanja nema. Zvecka,stanem na crveno (npr.pola minute), krenem - nema zveckanja. Ima li ko ideju, u cemu bih trazio "krivca"?... Mjenjac, kvacilo, motor ili nesto sasvim deseto?
  10. Imam duze vrijeme ovaj problem. Prilikom dodavanja gasa i to prilikom kretanja automobila, iz motornog prostora dopire zvuk poput zveckanja. U leru prilikom dodavanja gasa zveckanja nema. Zamajac je vjerovatno ok. Malo protrese prilikom paljenja i gasenja. Vibracije u leru su minimalne. Prilikom pritiskanja kvacila nema nikakvih zvukova. Injektore nisam provjeravao. Nema dima, ide lybra ko luda. Egr ispravan. Lamela, korpa (LUK prema ambalazi, mada ih je proizveo valeo) - presli 20.000km. Majstor je tvrdio da je zamajac ok...ima lufta, ali moze jos dosta da vozi. Dakle, zveckanje je prisutno samo kada je u brzini (i to iznad 30-40kmh) i kada dodajem gas. Kada pustim gas zveckanje se povlaci. U leru nista. Gledao sam druge teme - ili sam nesto previdio, ili ovo nije cest problem za ovaj motor, kvacilo, mjenjac, sta vec... Ima li ko ideju sta bi moglo biti.
  11. evo slika, bez metalnog obruca - osiguraca: i sa suprotne strane sa osiguracem: sto se tice punta, vjerovatno cu lakse naci ovaj dio, samo ukoliko odgovara ovoj zutoj plastici odnosno ukoliko moze da se "uglavi" i da cvrsto stoji. obruc-osigurac bi trebao da ima na 4 listica (na 90 stepeni) koji osiguravaju njegovu poziciju u plastici fara.
  12. jucer sam postao vlasnik lybre (2.4). prije kupovine auto sam detaljno pregledao, ali izmakao mi je jedan, na prvi pogled, ne tako velik, ali bar za sada meni nerijesiv problem. naime, desni far nema dugo svijetlo. bivsi vlasnik je potvrdio da je sijalica "crkla", i da ima rezervnu. ja sam lako presao preko toga neslutivsi kakav ce banalni problem uslijedit. kada sam krenuo da postavim sijalicu shvatio sam da na faru nema osiguraca odnosno zabice koja ce fiksirati sijalicu (metalni obruc sa nesavitljivom zicom koja osigurava poziciju sijalice). na lijevom faru tog osiguraca naravno ima, zajedno sa sijalicom. kupovina novog fara bi bila prilino skupa i nezeljena investicija . da li neko u mojoj blizini (banjaluka, prijedor) ima razbijen far ili lybru sa razbijenim farom? takodjer, u obzir dolazi da mi neko posalje taj metalni obruc-osigurac (snosio bih troskove dostave uz cijenu samo osiguraca), da li bi taj osigurac za h7 sijalicu odgovarao sa nekog fiatovog modela? ako treba uslikacu taj osigurac i leziste za sijalicu bez osiguraca.
  13. ja sam slavisa, 30 god. zivim i radim u banjaluci, povremeno boravim u prijedoru. po zanimanju dr medicine, trenutno specijalizant hirurgije. vlasnik lybre 2.4 i lade 2103 (dalji rodjak fiata 124).

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...