Jump to content
FAS Goran

Shumadinac

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

About Shumadinac

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Marea Weekend 1.9jtd 110
  1. Remenica nije pod garancijom,jer se cuje u kucistu da nesto lupka kada remenicu rukom potiskujem napred-nazad
  2. Poranio jutros,pogledao a bogami i povukao.Uvatio se za remenicu,okretao obrtao i povlacio.......zakljucak je da ima aksijalno pomeranje (2-3mm) cele osovine zajedno sa remenicom koja je na svom mestu i stoji dobro tj ne baca. Po meni to je uzrokovalo da kais strada.Ostaje mi da se nadam da nije velika investicija...... valjda biksna stradala....
  3. Ovde imam kanal pa cu sutra da ga namestim i pogledam sta je....po danu.Valjda nece nista da mu fali ako ga upalim na minut?
  4. Danas osetio lupanje ispod haube,stanem i imam sta da vidim.Pk na froncle.Dobro je sto nije upao kod zupcastog.Ovako po mraku sam primetio da je remenica alternatora ispala iz ose u odnosu na ostale remenice tj pomerila se prema sredini motornog prostora,ne baca uopste jer sam je menjao pre 15000.ostale remenice su u savrsenom stanju a i roler i spaner su novi. Da li bi moglo sa nekim podloskama da se ceo alternator pomeri na odgovarajuci polozaj ili......ne znam sta da radim sada. U stvari nije mi jasno kako se pomerila remenica ili ceo alternator?
  5. Kako zameniti manzetnu homo-zgloba na marei jtd....sta je potrebno od alata i koliko je komplikovano?
  6. Pozdrav, I ja bih trebao da menjam manzetnu homo zgloba na marei,pa me zanima da li je komplikovano zameniti u kucnoj radinosti. Nije mi strano da se uhvatim za kljuc tako da bi se rado zamastio i ustedeo neki dinar za pivce
  7. Ja sam imao isti problemi iste simptome,zamenio remenicu alternatora i sve je bilo ok. Zato na posao!
  8. Danas sam ocistio regulator pritiska na kojem je bilo nesto nalik celofanu , do duse ne toliko veliko parcence, ali ipak dovoljno da pravi probleme. Vise se ne gasi u voznji i sve radi kako treba.Nadam se da ovo nije kratkog veka i da necu morati da menjam i senzor radilice. Eto ja cisto da napisem moje iskustvo.....mozda nekome zatreba!
  9. Eto i ja da se pozalim na moju mareu. Od sinoc signalizira lampicu sa diznom a od jutros je pocela da se gasi pri kocenju, naglom oduzimanju gasa (ali ne svaki put), mozda je za nijansu slabija nego pre i ima nemiran rad (ne stalno). Ali sve ovo nema ama bas nikakvih pravila! Dogegao sam se nekako kuci, parkirao je ispred kuce, presvukao se i upalio da je uteram u garazu i gle cuda vise ne blinka lampica dizne WTF?Ko bre koga ovde zeza? Palio sam je jedno 10-tak puta i samo jednom je pokazala lampicu dizne i jednom je imala nemiran rad ali posle blagog turiranja motor je nastavio da radi normalno. Ako je zaprljan taj regulator pritiska na bosh pumpi,da li to moze da se ocisti ili je neminovna kupovina novog dela? Pretpostavljam da se on nalazi na suprotnoj strani od one strane gde je onaj zupcanik gde se zupci? I meni najvaznije pitanje,ako ja to menjam da li tu ima neko stelovanje i podesavanje posle zamene ili samo da ga vratim i zasrafim?
  10. Eto i ja da se pozalim na moju mareu.Od sinoc signalizira lampicu sa diznom a od jutros je pocela da se gasi pri kocenju,naglom oduzimanju gasa (ali ne svaki put),mozda je za nijansu slabija nego pre i ima nemiran rad (ne stalno).Ali sve ovo nema ama bas nikakvih pravila!Dogegao sam se nekako kuci,parkirao je ispred kuce,presvukao se i upalio da je uteram u garazu i gle cuda vise ne blinka lampica dizne WTF?Ko bre koga ovde zeza??? Palio sam je jedno 10-tak puta i samo jednom je pokazala lampicu dizne i jednom je imala nemiran rad ali posle blagog turiranja motor je nastavio da radi normalno.Ako je zaprljan taj regulator pritiska na bosh pumpi,da li to moze da se ocisti ili je neminovna kupovina novog dela?Pretpostavljam da se on nalazi na suprotnoj strani od one strane gde je onaj zupcanik gde se zupci? I meni najvaznije pitanje,ako ja to menjam da li tu ima neko stelovanje i podesavanje posle zamene ili samo da ga vratim i zasrafim?
  11. i to sam sada pronasao i jos par nedotegnutih srafova....definitivno menjam majstora!
  12. nije me mrzelo da skinem tocak......jeste manzetna otisla sad jos ostaje da provalim odakle je onaj plasticni cep
  13. Posle zamene seta kvacila i dolivanja ulja u menjacu marea ide odlicno ....osim sto odpadaju delovi i curi ulje iz menjaca! Majstor nije sve srafove propisno zategao,pa su se odsrafila 2 srafa sto pricvrscuju zvono menjaca za motor,odpala neka plastika malo manje velicine i oblika nego sto je kutija sibica i curka pomalo ulje iz menjaca.Inace ova plastika je bila negde zasilikonirana a nasao sam je ispod menjaca.Ulje curka bas ispod menjaca i vidi se da je novo i da je iz menjaca a ne iz motora.Da napomenem da pre "popravke" nigde ulje nije curelo. Ima li neko predstavu gde ide ova plastika i da li je to uzrok curenja ulja? A da,na unutrasnjoj felni prednjeg levog tocka pokazuje neko ulje....... Kod ovog dundjera ja vise ne idem....cisto da se zna!
  14. Na mojoj Marei 1.9 jtd javljaju se neki cudni potresi od 1400-1800 obr i to simptomaticno samo kada je hladno vreme,dokle leti je sve normalno.takodje variraju obrtaji na leru od 820-880 isto samo zimi dokle posle par odvezenih kilometara kada stanem na semafor ima normalnih 900 obr.Ima li neko iskustvo sa ovakvim problemima ili barem ideju sta bi moglo biti?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...