Jump to content
FAS Goran

MilosSP

Members
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

About MilosSP

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 07/11/1980

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Smederevska palanka

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Tempra 1.6 s
  1. MilosSP

    Energetska pića!

    sve to nezdravo, kancerogeno, ... , jednom recju smece, procitajte sastav napitka samo, koliko emulgatora, zasladjivaca, konzevansa ima ... pitajte nekog ko zna ta su ti emulgatori i zasladjivaci pa ce vam biti jasnije, doduse mislim da to svi korisnici ovih napitaka znaju to i sami tako da dzabe pisem ovo (ko sto puisac zna da su cigarete nezdrave i sam sam bio strastven pusac do pre godinu dana i samosvesno sam se trovao) najbolje i najzdravije energetsko pice u nas Srba je takozvana turska kafa (koja uistinu nema veze sa turskom kafom je se turska kafa sprema drugacije, provri voda i samo se kasicica kafe sipa u solju pa se prelije tom vrelom vodom a ne kao kod nas da se u vrelu vodu stavlja kafa i da se zakuvava to je nasa verzija ili srpska kafa koju smo mi krstili kao turska).
  2. daleko si, imas otpad u batocini ... isto i ja imam problem sa nosacima metlice zbog te krivine i stavio sam prave nosace od yuga kao prinudno resenje dok ne nadjem sa krivinom ali nije to - to, metlica ne moze da stane viri kako god da namestis i nosac udara u keder gumu ....
  3. Gus je bas zaebat za varenje ... znam iz iskustva ... mora prvo elektrode u rernu na susenje pa ... varili sa kolegom jednom plocu na smederevca pukla na pola (gusanim elektrodama) i kako smo skinuli sljaku vario pored pukotine tj pukotinu nije pipnuo varom ...
  4. Ocigledno imaju problem sa zavrsnom farbom. Koliko sam ih gledao i po oglasima i ovako uzivo sam gledao, te Turske serije imaju neke izbledele pecate po krovu i haubi mahom, neke vise neke manje ali mnoge od njih imaju taj problem. Izgleda da im je to fabricka mana. I da ona dihtung guma (da ne ulazi voda na zadnje staklo) ili kako li se vec zove oko zadnjeg stakla hoce na krajevima da se nekako odlepe i naprave se usi i na coske ostanu rupe. To zagledam na svaku tursku tempru i svaka manje ili vise tu ima taj problem.
  5. Vidis ja nisam palancanin (sa juoistoka srbije sam) ali zivim ove vec par godina, zato i ne znam majstore ko je kakav i nemam poverenje u majstore jer su svi vacarosi i kad odem kod njih kad vide novu facu nepoznat covek gledaju me ko peceno pile zato i visim po forumima i pokusavam da sam neke stvari skontam, Ali kad si mi pomenuo ciscenje karburatora igrom sluaja znam decka koji drzi karburator servis, otiso odmah do njega kad sa procitao post i evo sad se tek vratio kuci, ovako stvari stoje: oram na kompletnu, da kazem generalnu restauraciju karburatora, mora da mi zameni vakuum crevo, iam neki weber karbutaror sa 3 membrane i ima 2 ali nema trecu neku cetvrtastu, trenutno nema delove za njega ali ce da vidi ovih dana kod dobavljaca, mora u neke kiseline da stoji i da se greje (ne znam proceduru ali decko je jedan od retkih koji nije vacaros barem mi tako ne deluje), dihtunzi, sve to kosta 45 evra sa rukana naravno, za par dana ce mi javiti kad nabavi taj komplet tih memabrana i creva. do tada i nije proble da vozim, na plin (ko sto i nije bio na plin), s tim da cu morati da izbacim iber crevo jer mi je pun karburator ulja a te ventile ili neke mrezice sto hvataju te uljne pare mi ne preporucuje jer kaze da se desavalo da te mrezice naprave havariju ako upadnu u karter.
  6. Da li da otkacim crevo iberlaufa i sprovedem ga "ispod" kako to neki kazu? Malpre sam cackao nesto oko benzina posto mi slabije vuce i hoce da secka u voznji (na benzin), i hoce i da mi se ugasi (na benzin) i nekako i je bolje radila i na leru kada sam otkacio to crevo sa poklopca karburatora. Na iber ide beli dim i mirise zavisno od goriva ii na plin ili na benzin a manje ide kada je na plinu, barem tako sa ja primetio. Nisam neki stucnjak ai jasno mi sta je iberlauf (ili odusak motora) i sluzi za izjednacavanje pritiska izmedju cilindra i "spoljneg sveta" kako da kazem i da deo sagorlih materija izlazi nesto ide na izduv a nesto oko 1% izlazi na iberlauf (tako sa ja to shvatio). itanje glasi da li da mu otkacim to crevo sto ide na poklopac karburatora jer ga gusi? I da trosi ulje samo ne znam gde, ili se meni cini na merac zbog toga sto i auto nije na ravnom vec malcie na neravno ai nije strasno cak je i neprimetno nakosen.
  7. A mom komsiji istoce gorivo iz traktora ... sta ce covek kupi gorivo, koga da gonis niko nije vido, niiko nije cuo. Posle par dana stoji pun kanister goriva na traktoru.
  8. E malo sto mu kradem internet, poneku jabuku i kajsiju pa jos i metlice ... mislim ova borba protiv kriminala ... nije drugo
  9. Joj ja i da hocu i da imam iste dimenzije u komsiluk ne mogu, melice mi zanitovane za brisac i moram da menjam ili komplet brisace ili neko ko ima zivce da mi menja gumu i onu limenu traku ispod.
  10. Isuvise dobar a jeftin auto pa se ne isplati da se uvozi .
  11. Meni dvaputa na kecu dok sam imao dok sam ziveo u zgradi u bvsem stanu skidali metlice brisaca ...
  12. Ja sam je vozio u Grckoj letos iznajmio od renta cara tamo na ostrvu mogu reci da je to auto ludilo, sta sam sve preso s njim za tih par dana i gde sve nisam izlazio po serpentinama i kojekakvim kozjim putevima i stazama po Lefkadi i uzbrdo i nizbrdo i po livade i po maslinjaci ... mali autic, utegnut, ali je doslovno receno zmija, Auto pravljen pre svega za tursko i rusko trziste a voze se i po Rumuniji i po Madjarskoj, onda vidite kakv moze biti jer putevi im nisu bas nesto bolji od nasih (stos e tice turske putevi s im super ali samo oni turisticke trase malo kad zadjes u unutrasnjost azijskog dela, turska sela i palanke, ruski tek tamo po Tunguziji i Sibiru pizde materine i zabiti po kamcatki ....) a soferi su im tek uzas ... i ruski i turski ... pa vi na osnovu toga ocenite kvalitet automobila, potrosnja koliko se secam, mislim da je kao upaljac. Trazio sam je ovde i bile su samo tri po oglasima i to dva na nekom auto placu u NS mislim da je bilo i jedan neki taksista isto mislim da je iz NS. Od delova sam procitao negde da se pasu delovi od palia i punta. Sprecilo me je to da ga kupim nisam imao dovoljno kesa (iako nisu bile skupe) a ova tempra mi iskrsla jako povoljno u medjuvremenu (dok sam skupljao pare za Albeu malo me je kolega koji vozi Tempru nalozio malo firmin sofer sto vozi sluzbenu Tempru ... i tako, uzeh Tempru, NE KAJEM SE NI MALO).
  13. imas ti gajbu od mene dugujem ti, ne brini nisam od onih koji ostaju duzni, prvom prilikom za bg eto mene kod tebe u zemun na pivo (naravno ja moram sok jer mora da vozim posle za palanku i to ne mnogo jer cu morati ko ker posle svaku banderu ... da obelezavam ).
  14. Ma zeznuo sam se nije selenia neo VS gas 15w - 40 1 litar konzerva, uf dobro sam vio sad inace svasta bi bilo ...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...