Jump to content
FAS Goran

miljenica

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About miljenica

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    beograd

Previous Fields

  • Garage
    Da

Recent Profile Visitors

1131 profile views
  1. Pozdrav imam punta mk2 5 vrata uzeta su sedišta od alfe 147 isto 5 vrata i zamenjena prednja dva pošto idu šraf na šraf dali neko zna nekoga majstora da mi ugradi zadnja sedišta pošto trebaju neke prepravke da se rade? Hvala !

    1. miljenica

      miljenica

      nezna niko nikakvog majstora u bg da prebaci sedišta ?

       

  2. hvala puno na brzom odgovoru i savetu majstor Gorane
  3. Postovanje majstor Gorane imam punta 2 1.2 16v radi ok hteo bih da ubacim plin kakvo je vase misljenje,posto vidim da se dosta ljiudi zale na neke trzaje svecice kablovi itd...na tim motorima znam da je plin dosta osetljiv mada ja trenutno nemam nikakvih problema konkretno jel taj motor podrzava plin?Hvala unapred
  4. Lep puntic skroz jel znas mozda jel neko prodaje takve felne za njega trebao bih da kupim sad za letnje gume
  5. Pa tezi ali pravilniji deo,skidas izduvnu granu i dve sonde odsrafis i donju selnu posle katalizatora.Kad ga skines okrenes deo koji je okrenut ka motoru i brusilicom iseces kocku recimo 10x10 imas dva lima pa to isto uradis i na limu ispod iseces ga,unutra ti je sace uzmes cekic i sekac udaras dok ga nerasparcas na delove i vadis deo po deo posle zavaris te kocke koje si isekao kako si ih i skidao i to je to vracas nazad i montiras.Ja nisam nista skidao isekao sam mali trougao odozdo i praznio odatle ali novi problem koji sam dobio jeste da mi se cuje kao zadnji lonac od keca zveci onako tako da cu celoga da ga isecem i da mu roknem debelozidnu cev jer je tu izduvna grana ima velikih temperatura!
  6. Resio problem kupim kablove namontiram za nijasnu bolje radi jedva da se oseti i na poslu uzmem i ispraznim katalizator kako sam ga ispraznio auto poleteo ma nema nista od trzaja sporog ubrzavanja eto da javim samo sta je bio kvar
  7. Super ti je puntic svidja mi se pogotovo merac goriva :)Ja radim farbanje tako da to sto ti covek rekao sa max mayerom nije skupo ali je u pravu bio sredi prvo mexaniku i ja sam na istom putu kao i ti skoro ga uzeo jos uvek sredjume mexaniku nediram exterijer srecno i uzdravlje da ga vozis!
  8. Evo da se javim nisam hteo mnogo da smaram ljude sa foruma pa sam krenuo redom od majstora do majstora.Problem je i dalje isti ostao auto ima neko gusenje slicno trokiranju da krenem redom na dijagnostici izbacio da je crkao senzor bregaste i lamda sonda,uzmem senzor zamenim ono isto kaze majstor treba veliki servis da se uradi istegao se kais negadjaju se citanja bregaste i radilice.Reko ok uradimo servis ugasi senzor bregaste ali auto i dalje trokira kaze majstor svecice ja odem i kupim svecice za njega po broju sasije ngk neke kostaju j.....!Stavimo smanji trokiranje nezabada toliko ali ima gusenje do nekih 2500-3000 obrt das gas on ubrzava polako i onda cimne i bas krene da vuce pustis gas obrtaji padnu na 500 pa 800 pa opet 500 kaze majstor mora da se cisti klapna i dizne reko ok aj,Ocisti on to neko zracenje dizni biiip li ga kaze leptir masan itd auto i dalje ima tu knedlu izgubilo se variranje obrtaja padne na 800 i tu stoji kaze majstor trebaju kablovi dajte neku informaciju koje da uzmem kablove i sta jos moze da bude sjebah 300 evra biiip i dalje nesto baguje?
  9. Dal je izvodljivo staviti na punta sa 5 vrata prednji branik od onoga sa 3 vrata. Dal je neko to probao? U pitanju je punto 2
  10. Hvala za uputsvo kako da zamenim sijalice.Sad sam se vratio sa kompjuterske dijagnoze ocitao da je kvar kolo senzora pozicije bregastoga vratila,pa cu ovih dana da probam na otpadu da ga zamenim kaze majstor da ce sam da ugasi gresku kad zamenim deo.Izbacio je jos nekih 5 stavki ali ih je nevadno sve pobrisao samo ovu nece i skinuli smo bili taj senzor cistio je nesto bio je sav masan ali nevredi izbaci ga opet kao kvar.Eto mozda se nekom slicno desi pa da ima neku predstavu sta je kvar, hvala na pomoci u svakom slucaju
  11. Ma da, ne vredi nagadjati mnogo mora na dijagnostiku cim prodju praznici , aj jos jedno pitanje neradi mi osvetljenje na tabli konzola gde se pali grejanje usmerava vazduh i dole upaljac nesvetli gledao sam osigurace ispod volana svi su ok .Kako se skida ta konzola da dodjem do sijalica da vidim dal su one i da blinka mi zuta sijalica na instrument tabli kao da neradi neko svetlo svu spoljnu signalizaciju sam pregledao sve radi.Da neblinka zbog te konzole unutra (negori stalno nego upali par sek pa ugasi sek dve pa upali opet) ?
  12. Merio sam potrosnju od zarkova do divcibara gledao sam da nepredjem 3000 obrtaja odprilike 5 oko 80-90 na kompjuteru pokazuje prosek kilometraze 45 km na sat sipao sam gorivo na nisu nko kao 100 oktana i kupijo neku bocicu kao dodatak gorivo reko mozda ugasi tu lampicu,kablove i svecice promenio doduse polovne stavio ali nista se nije promenilo.Hvala na savetu ipak cu morati da odem na dijagnostiku sto kazes da nelutam mnogo! Beograd divcibare magistralni put
  13. E ovako kupljeno vozilo pre dve nedelje punto 1.2 16v auto trosi malo vise goriva nisam siguran ali kolko mogu da vidim po skali oko 8 lit mesovite voznje sija mi zuta lampica na tabli(kao pumpa nacrtana slicica).Po kompjuteru pokazuje da trosi 20 lit motor radi lepo ali ako se obrati paznja kad se recimo turira pa se pusti gas nema do kraja ravnomerno smirivanje nego zaštuca malo na kraju, e sad kad ubrzavam recimo do nekih 2000 obrtaja bas sporo ubrzava i oce da trzne (nece svaki put sa vremena na vreme) ne znam dal je to normalno ili nije.Kolega mi doneo neke polovne svecice i kablove pa smo to onako lajicki izmenjaili medjutim nista se nije promenilo.Dal kroz ovu pricu mozete da izvucete neki nagovestaj sta bi moglo da bude i dal je to normalna potrosnja posto citam na netu da trosi 6 lit ?
  14. ja sam nov ovde i prvi put se javljam na nekom forumu pa mi nezamerite!Lamelu proveravas tako sto podignes rucnu ubacis u trecu brzinu i krenes ostrije.Auto treba da ti se ugasi ako nastavi da radi nevalja lamela,ista ta kosta oko 5000din i majstor ti je otprilike toliko gore dole 1000din.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...