Jump to content
FAS Goran

n0va

Members
  • Content Count

    112
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    n0va got a reaction from neshaoct in Fiat Punto mk.2 - rešenje zveckanja u volanu   
    Pozdrav svima, kako uvjek dodjem na ovaj forum da pitam nesto, pa bi sad bio red da i ja doprinesem
    Napisacu mali tutorial kako da rjesite problem zveckanja u volanu, jer je mene isto iritiralo ovo pa sam odlucio da sredim i sad da podjelim iskustvo.
     
    Opis problema:
     
    Ako vam se problem manifestuje, a niste sigurni da li je do ovog sklopa, mozete to utvrditi tako sto u voznji prilikom nekih 40kmh cimnete volan samo malo ljevo pa desno, ako cujete krkljanje tacno prilikom ovog pomjeranja, nastavite citati dalje.
    Elektromotor ima izmedju sebe i stuba volana jedan mali prenosnik, na njemu ima fabricka mast koja se nakon nekog vremena stvrdne i stvori se luft, kad predjete preko rupe na putu motoric napravi kompenzaciju volana, ali se on ipak malo pomjeri i javlja se ovaj iritirajuci zvuk.
     

     
    Rjesenje problema:
     
    Skinuti prenosnik, dobro ga ocistiti od stare masti, ocistiti zubcanik od elektromotora, kao i onaj u stubu volana. Zatim spricom uspricati malo lithiumske masti na obe strane prenosnika, tako da kad on nalegne nazad mast ce se fino rasporediti. Kako ste vec skinuli motor, ako imate problem povremenog krckanja u stubu prilikom motanja, uspricajte masti u kardan koji se nalazi iza elektro-motorica. Na kraju fino namjestite motoric i zavrnite nazad malo jace.
     
    Jos par savjeta:
     
    Prepucujem da pre ove radnje skinete klemu sa akumulatora cisto radi sigurnosti elektronike.
    Kad ste vec razmontirali sklop mozete i ocistiti kontakte dzekova koji se spajaju u kompjuter serva nekim contact-cleanerom.
    Ako vam treba upustvo kako razmontirati sve i skinuti elektro-motor, pisite ovdje pa cu postaviti slike, ili potrazite na forumu, siguran sam da ima.
     
    To bi bilo to, nadam se da ce vam ovo pomoci u rjesavanju ovog iritirajuceg problema
     
     
  2. Like
    n0va got a reaction from horvat in Fiat Grande Punto - ne rade zvučnici   
    Naime prvo je prestao zvucnik u vozacevim vratima raditi, dok u zadnjim lijevima se slabo cuo, dakle samo desna strana je radila kako treba, danas je poceo da prekida zvucnik u desnim vratima koji izgleda kao da gubi kontakt preko rupa. Da li punto ima neku centralnu spojnicu za te zvucnike pa da tu pogledam. Zasad sam probao promjeniti cd player i euro dzek sa drugim i isto se ponasa, probao sam cistiti i konektore kod A stubova i vrata i isto je.
     
    Ima li neko jos neku ideju
     
     
  3. Like
    n0va got a reaction from neshtry in Iskustva sa amortizerima   
    Zasad je ovo ponuda: 
     
    Monroe: 56EUR
    Bilstein: 71 EUR
    Sachs: 72 EUR
     
    Na bilstein dobijam 3 godine garancije za par, a monroe i sachs daju 2 godine, tako da mi sve vuce na bilstein jos samo da znam kako mogu provjeriti da li je original?
     
     

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...