Jump to content
FAS Goran

n0va

Members
  • Content Count

    112
  • Joined

  • Last visited

About n0va

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Grande Punto 1.4 8v 77HP 2008

Recent Profile Visitors

2821 profile views
  1. Naime prvo je prestao zvucnik u vozacevim vratima raditi, dok u zadnjim lijevima se slabo cuo, dakle samo desna strana je radila kako treba, danas je poceo da prekida zvucnik u desnim vratima koji izgleda kao da gubi kontakt preko rupa. Da li punto ima neku centralnu spojnicu za te zvucnike pa da tu pogledam. Zasad sam probao promjeniti cd player i euro dzek sa drugim i isto se ponasa, probao sam cistiti i konektore kod A stubova i vrata i isto je. Ima li neko jos neku ideju
  2. Mislim da nema potrebe da se mjenjaju amortizeri jer ne lupaju, a auto ne ljulja, mislim da su dobri. Nego treba to podmazati to im je standardna mana ali ne mogu naci gdje podmazati pa zato pitam. Jer cim padne kisa recimo prestane to cviljenje, vjerovatno zbog vlage u zraku bez obzira na temperaturu vanjsku.
  3. Zdravo, kad otopli vani zadnji ovjes na desnoj strani krene skripati/cviliti prilikom prelaska preko rupa, na netu sam pronasao da mu je to mana i da treba podmazati nesto na zadnjem ovjesu, ali ne mogu naci nigdje konkretno lokaciju gdje treba staviti mast, zna li neko mozda? LP
  4. Danas je problem napokon rijesen, nasao sam majstora koji ima strpljenja i covjek fino sve rastavio pogledao i nasao da je remenica bregaste otisla, nije obicna pa sam na otpadu kupio drugu za 50eu i to je rijesilo problem, ne cuje se vise onaj zvuk i sad radi sve ok, eto ako neko bude imao slican problem. Posjetio sam dosta majstora, svi su rekli nosac, zakretac, mjenjac, lezajevi radilice itd... Sve veci trosak od veceg, a na kraju banalna stvar.
  5. E ovako, danas sam preuzeo auto od majstora, kaze da se najvjerovatnije cuje diferencijal, lezaj neki, da li neko ima iskustvo da li ovaj zvuk moze se javiti zbog toga? Provjeravao sam, drugi mjenjac dodje oko 200eu sa prebacivanjem, a pitanje je sta cu dobiti, pa me intresuje sta mi je najpametnije raditi ovdje, oticu kod jos nekoga da pogleda za svaki slucaj.
  6. Izvinjavam se zaboravio sam na temu, samo se sad vise cuje, majstor kaze da je losa gumica balans stangle pa da struze u nagibu, sutra ce promjeniti pa cemo vidjeti, drugo nista ne vidi kaze. Ja ne vjerujem da je to.
  7. Zdravo ljudi, Pošto majstor nije mogao da utvrdi o čemu se tačno radi, auto na 2800-3200 obrtaja pravi čudan zvuk ne znam kako da ga opišem, primjetio sam da mi se najvise dešava kad je uzbrdica veća i kad stišćem gas u tom dometu obrtaja. Uspio sam snimiti i staviti na net pa ako neko ima vremena ili ako je imao sličan problem, da posluša pa da mi pomogne, jer me problem stvarno nervira, a sa obzirom da auto ide normalno, svi govore "ma vozi tako", a ja ne volim voziti pokvareno auto Audio zapis: https://vocaroo.com/i/s0gyVP5czYzf Ovo su ispod vremena na kojima se cuje: 1:30 1:36 2:03 2:11 2:24 2:36 - 2:50 2:54 3:08 3:25 - 3:40 <- Ovdje je najizrazenije 3:45 3:58 Hvala, n0va
  8. Danas sam malo jasnije uspio da reprodukujem zvuk, naime kad ubrzam preko 3000 obrtaja recimo od 3000 do 3400 se cuje taj zvuk, trrr trrrr i onda prestane, ne znam kako da opisem zvuk. Cujem ga obicno uzbrdo jer tad vozim u rezimu tih obrtaja.
  9. Zdravo, Primjetio sam da mi ce sve cesce krece desavati da kad ubrzavam naglo i brzo, dok prebacujem prva, druga, treca, cuje se neko brujanje iz motornog prostora koje obicno traje par sec dok traje ubrzanje i kasnije nestane. Isto tako mislim da kad idem uzbrdo sa jacim gasom cuje se brujanje, dok po ravnom kad idem rijetko kad. Zvuk je tesko opisati, ali da nesto grebe i struze "BRRRRR". Da li je neko ima slican problem na gp kao ovaj?
  10. Ipak sam se odlucio na Monroe kod drugog prodavca, naime monroe je kostao 55eur po komadu, dok kod svih bilstein nije bio na stanju stim da mu je cijena narasla na 80 eur po komadu, uglavnom auto je kod majstora pa se nadam ce biti sad sve ok Taj prodavac koji nije imao bilstein mi je nudio neke poljske ne mogu se sjetiti imena, uglavnom su bili 24eur po komadu i kao navodno su odlicni niko se ne zali... samo sam ga pogledao i mislio u sebi, naravno da se niko ne zali kad prodaju auto dalje...
  11. Zasad je ovo ponuda: Monroe: 56EUR Bilstein: 71 EUR Sachs: 72 EUR Na bilstein dobijam 3 godine garancije za par, a monroe i sachs daju 2 godine, tako da mi sve vuce na bilstein jos samo da znam kako mogu provjeriti da li je original?
  12. Koji jos proizvodjaci imaju da su ok za punta osim monroe i bilstein? Razlika za 2 amortizera je ja mislim oko 25eu, posto mi je bitna udobnost jer vozim samo po gradu, pa cu najvjerovatnije na bilstein, ali moram jos malo provjeriti da vidim sta ima
  13. Zdravo, Poceli su da mi lupaju amortizeri na rupama, otisao sam na test, jedan je 76, drugi 74%. Iako su ok sto se tice postotka, stvaraju poprilicno jak zvuk na lezecim i rupama pa sam htio da ih mjenjam. U ponudi zasad sam gledao monroe, 55eu komad i bilstein 73eu komad, kakva su vasa iskustva i da li se isplati davati 30eu vise za bilstein? 90% voznje je u gradu i da li imaju neki bolji za gpunta?
  14. Zdravo Da li je neko imao problem na grandeu sa 5 vrata, da prilikom prelaska preko udubljenja ili penjanja na ivicnjak, cuje se krcanje iz zadnjih suvozacevih vrata? Htio sam krenuti rastavljati da vidim gdje je problem i zasto krce, ali reko mozda je neko imao problem pa da me uputi.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...