Jump to content
FAS Goran

hadrijan

Members
  • Content Count

    99
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by hadrijan

  1. Hvala na odgovoru! Pozdrav!
  2. Dobro veče, forumašima. Verovatno će moje pitanje biti glupo, ali hajde... Imam FIAT 500L, benzinac 1.4. 2014. Problem je sledeći: Klima uredjaj (hlađenje) ne radi. Potrebna mi je kada se zamagle stakla. Ukjluči se na par sekundi i isključi se. Proletos sam je napunio, bila je potpuno prazna, proverili majstori da negde ne pušta, sve je bilo OK i celo leto je dobro hladila. Znači, na početku leta se ponašala kao i sada. Da li ove klime u 500L-u samo hlade? Ili i greju? Jer moja supruga kaže da ona uključuje klimu i kada je „na crvenom“, odnosno kada greje kabinu, da bolje ugreje. To je radila i prošle zime, kaže. Da li je ovo problem možda? Pitanje (glupavo?), da li klima sme da se uključuje kada se kabina greje?
  3. Pozdrav forumasima! Imam jedno (banalno verovatno) pitanje: Da li postoje da se kupe prednje i zadnje originalne zavesice za tockove za FIAT 500 L? Da li je to potrebno ili nije, ne bih pisao o tome... Video sam na netu da imju da se kupe neke univerzalne, ali mislim da one na 500 L ne mogu da se montiraju. Jer na obodima zadnjim 500L ima udubljenje siroko oko 3 cm, pa mislim da tu tesko idu te univerzalne zavesice. Da li je iko na forumu mozda ugradio zavesice? Pozdrav ljudi!
  4. ALU FELNE sa FIAT Stila - 4 kom. ODLICNO stanje (fotografija) Nisu krive Nisu varene Proverene na masini Nisu vozene 5 godina Gume u vrlo dobrom stanju - van roka upotrebe FELNE IDU SA GUMAMA 10.000 din.
  5. Pozdrav forumasima. Nadam se da se ne ponavljam. Uz pomoc pretrazivaca nisam uspeo da dodjem do podatka. Gde se nalazi zapisan precizan broj boje mog FIATA 500L? Bele je boje, 2014 godiste. Hvala svima koji pomognu !
  6. Prvo, Hvala Ivan na ozbiljnom odgovoru. Drugo, ovaj forum meni licno puno znaci, ljudi koji se javljaju su zbilja ljudine. Da, zaboravio sam potpuno na pravilo o skrin sotu! Izvinjavam se !!! Hvala na prebacivanju teme. Vec sam jednom razmisaljo o kupovini alu felni i nisam ih uzeo. Ostao sam na ratkapnama. Sada se to opet aktualizovalo, uticaj sina i zene koja podrzava sina. Posle ovog teksta gore konacno sam nesto poceo da kapiram. Treba tu dosta toga da se poklopi. Najbolje bi bilo da nadjem 16 originalne za 500L. Onda nece biti dileme. Tesko cu potrefiti da odgovaraju. A i vizuelno jeste pitanje kako ce biti. Uf... Javljam se svakako. Pozdrav!
  7. Postovani forumasi, zdravo! Imam sina koji je poceo da vozi, tek polozio, nasu masinu. Sin bi da zimske gume stavimo na alu felne. Nasao je ove felne, gledali on i drugar koji radi kao majstor kod vulkanizera odnedavno: https://www.polovniautomobili.com/felne-ratkapne/16507796/aluminijumske-felne-autec-germany-16-5-x-98?attp=p0_pv0_pc0_pl1_plv0 Da li neko zna da li gume 205 55 idu uopste na ove felne? I da li ove uopste mogu da se montiraju na nas 500L? I da se vozi normalno? Nesto ne verujem novopecenom majstoru. A kako bi ove izgledale na autu to se ne zna. Kako se vama cine ove felne? Ja sam da ostavimo celicne felne sa ratkapnama za zimu, ali mali ima podrsku majke. Pomagajte! PS: Molim administratore da pomere topic gde treba, ako sam promasio.
  8. Evo da se konacno oglasim. Bio sam kod jednog drugara prosle nedelje i slusajuci vase savete resio da zamenim amortizere 5 tih vrata. Zamenio sam amortizere i problem je resen. HVALA! Pozdrav veliki svima koji se javise!
  9. Pozdrav forumasima! Imama problem koji se manifestuje oko mesec dana. Naime, cuje se lupkanje u zadnjem levom delu automobila u predelu,svetla ili vrha amortizera, ne mogu tacno da lociram zvuk. Taj zvuk se cuje kada prelazim preko lezecih policajaca recimo, ali i kada ne prelazim povremeno. Bio sam kod majstora, drugara, da proverim amortizere, taj levi zadnji posebno, kaze drugar da je u redu amortizer, ali nije uspeo da locira mesto lupkanja, ali je i on cuo to sto i ja jer je provozao auto. Znaci, nisam Stevo Zigon !!! Vozilo je 2014 godiste, preslo je 97000 km. U zvanicnom servisu gde ga i dalje servisiram nisam pitao majstore, jer jos nije dosao red na mali servis. Da li se mozda nekome ovo desavalo?
  10. Dobro je pitanje totti ! shuxx, razuman odgovor! Ja sam vrlo zadovoljan ovim vozilom, toliko da na prolece planiram ponovo da ga kupim (novi)...
  11. Pozdrav svima! Da li je ovo istina? Jedan od razloga moje kupovine 500L a je bilo i 5 zvezdica na Evropskom testu! Procitah danas na sajtu Todorovica, koji je inace testirao i nahvalio 500L, da su Ameri uradili test bezbednosti. I da je Fiat 500L pao na tom testu kao nebezbedan. Napisao je: Američki IIHS tvrdi da je FIAT 500L nebezbedan. Pogledajte i procenite sami! Dakle EURONCAP je i mene i vas doveo u zabludu!
  12. Pozdrav forumasima! Imam par pitanja u vezi moje bele masine, FIAT 500L 1.4. 2014. Naime, cim je doslo ovo toplije vreme klimu ukljucujem redovno, no, cini mi se da slabije radi u odnosu na prethodnu godinu. Doduse nisam, siguran. Hladi, nije da ne hladi, ali mislim da nije kao pre. Klimu sam ukljucivao i zimi redovno, bilo mi je potrebno odmagljivanje stakala. Pitanja: Da li se klime koje dobro rade uopste servisiraju? Mislim na zamenu ulja i freona. Da li u ovoj mojoj situaciji treba da odem u ovlasceni servis i uradim servis klime, jer sam video da Stojanov to radi za 4400 dinara.?Menjaju freon, ulje, dezinfikuju... Stav moga drugara koji je automehanicar je da ne diram dok klima radi. ??? Radi, ali misli da je to na nekih 80%. Hvala svima koji se jave.
  13. Vrlo, vrlo korisni saveti! neshaoct ISV_01 Hvala!
  14. Dragi forumaši, Reših da za moj 500 L kupim krovne nosače. Jer, treba na leto staviti kofer na nosače, pa 15 dana provesti negde van zemlje... Krovne nosače, kada bi ih postavio, više ne bih skidao. Ali, kolega, koji isto ima 500L, reče da se nosači "čuju" kada je brzina veća od 80 km/h. Da zvizde... Da ne mogu uvek biti postavljeni. Da li neko ima krovne nosače na svom 500 l? Da li zavisi to "zviždanje" od proizvođača nosača? Hvala svima koji kažu koju reč...
  15. Dobra dan. Jos nisam. Dobio sam temperaturu 39,1. Pa su me poslali u COVID ambulantu, pa iz ambulante u kucu u izolaciju 7 dana. Pa da opet dodjem da vide da li da me testiraju. Tako da auto za sada ne vozim, samo supruga. Javljam se kada ovo prodje i nadam se budem negativan na virus. Pozdrav!
  16. Ivane, pozdrav! Nisam proverio osigurac. A pravo da Vam kazem ne znam ni gde se nalaze. Mozete li da me uputite?
  17. Pozdrav forumasima! Imam problemicic koji bi valjalo resiti. U mom 500L-u, mom mezimcu, crkao je upaljac. U stvari ono kuciste gde je nekada isao upaljac. Ne radi. Ne reaguje. Dosta sam koristio taj deo jer sam punio telefon preko njega. Gde taj deo moze da se kupi? Da li mogu sam to da promenim? Da li je komplikovano? Da li se ovo nekome desilo do sada? Hvala svima koji se jave! Dusan
  18. Dragi forumasi! Od kupovine alu felni sam odustao. Hvala svima jos jednom koji su se javili. Sada imam mali problemcic. Izlazim preksinoc sa posla i vidim da mi nema ratkapni na mom vozilu. Neko mi je ukrao sve cetiri. Veselo... E, sada... Brat koji zivi u Velikoj Plani vozi Tipa 2019. Kupio je alu felne jesenas i kaze da mu originalne ratkapne vise ne trebaju. Sinoc smo se culi, pa mu rekoh da su mi maznuli ratkapne. On je rad da mi posalje te njegove ratkapne od Tipa. Da li te ratkapne 16 od Tipa novog pasuju na moje celicne felne od 500l? Da li to neko zna? Da li su to iste celicne felne? I njegove i moje su 16tice. Hvala!
  19. Ivane, Francuz, Hvala na javljanju! Nisam znao da ne smeju da se stavljaju precice. Izvinjavam se! Evo print skrina. Da, rekao mi je da su replike. Sta mu to znaci tacno? Manji kvalitet, jel tako?
  20. Pozdrav svima! Potrebno mi je dragi forumasi vase misljenje. Do sada sam mog Fiata 500L vozio na celicnim felnama. Menjao sam zimsko-letnje gume. Sada mi jedan kolega, nudi felne u zamenu za neki dug. Zna li neko kakav je kvalitet ovih felni? Evo precice: https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Delovi-i-alati/Auto-Felne/Alu-Felne-FIAT-16-5x98-Novo-85726411-oglas.htm Meni ove deluju sumnjivo. Cini mi se da cu samo imati problema sa njima. Mozda i gresim... Da li tu idu standardni srafovi? Kako se uopste vozi na alu felnama? Da li je istina da je voznja tvrdja? Ove mi se cini da ce biti izgrebane za 2 dana... One originalne sto ih vidjam na 500L vozilima mi ulivaju mnogo vise poverenja. Hvala na odogovoru!
  21. Hocu, hvala puno! Posto se kod mene ne oseca tecnost u kabini, pretpostavljam da su brzigalice zapusene. Pozdrav!
  22. Pozdrav forumasima! Evo mene opet sa problemom za koji sam mislio da nece biti problem. Naime, prosle godine, kada su krenule niske temperature, nisam sipao na vreme tecnost za stakla za -20, nego je u posudi bila voda. Kada su dosle niske temperature i kada sam hteo da spricnem predjne staklo, ukapirah da sam zaboravio da zamenim tecnost. Onda sam odmah dosuo do vrha tu za -20 i kada se temperatura podigla na oko +5, prednja spricaljka je proradila. Ali ne i zadnja. Spricao sam tom prednjom sve dok nisam do kraja ispraznio posudu i opet nasuo do -20. I nista. Zadnja nije radila i dalje. Danas, kada je napolju 12 stepeni, probam ponovo da spricnem zadnje staklo i opet nista. Motoric se cuje da radi, ali nema tecnosti. Jesam li napravio tesko resiv problem? Hvala svima koji pomognu!
  23. Ivane, Beskrajno hvala na ovom savetu! Definitivno cu uzeti jedan komplet od ovih sto ste naveli! Videcu jos koje... Pozdrav veliki!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...