Jump to content
FAS Goran

Martini

Members
  • Content Count

    2778
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Martini

  1. U svakom slucaju havarijsko iskljucenje motora. Ono je uvek prouzrokovano ili nedostatkom ili prevelikim pritiskom goriva. Ako je pumpa u rezervoaru posle provere ok onda posumnjati na regulator pritiska na rail pumpi ili senzor pritiska goriva
  2. Ja imam 308 1,6 THP od 150ks, ali limuzinu. Slazem se sa gore navedenim stvarima ali moj je Sport Pack i mozda zbog toga je pretvrd za moj ukus. Sto se tice udobnosti Lybra je za 2 klase gore. Dizajn, izolacija, prefinjenost u radu i razne druge stvari su prednost produkcijski i dizajnerski 10 godina mladjeg vozila i iz tog razloga smatram da nema mesta poredjenju sa Lybrom. Iako je benzinac u mojim uslovima voznje potrosnja je u proseku oko 7,5 litara benzina sto je prihvatljivo.
  3. Grejac sonde ili njegov osigurac.
  4. Savetujem da stavis jaci alternator jer dizel ima vece potrosace od benzinca. Samo grejaci koje rade sve dok ne postigne 40 stepeni vuku 40A pa jos svetla i grejanje... Da ne nabarajam dalje. Moze on da dopuni ali kad ga opteretis rizikujes negovo otkazivanje. Nije bezveze 100A
  5. Uzecu ja oba. Stize ti adresa u PP.
  6. Dijagnostika? Ako je do senzora mora prijaviti gresku. Drugo, ako motor nije u tacnoj fazi nece ni baciti varnicu ali ce i ta greska biti prisutna.
  7. Proveri sa probnom lampom da li na 50 vod (tanji kabal na anlaseru) dolazi struja u trenutku kasnjenja. Takodje na hlaednom motoru mozes dovesti i direktno 50 sa akumulatora i tako probati da upalis.
  8. Kao sto ti rekoh danas telefonom nista se ne moze znati dok se ne uradi dijagnostika. Najskuplja popravka od svega moze da bude rucna kocnica posto si rekao da ne popusta. Zuta od airbaga sija sto je prekidac za iskljucenje suvozacevog jastuka aktiviran. ESP moze da se desi da ugasi sam posle 5 metara voznje ukoliko je sve ispravno. Sto se tice nivelacije farova moze da bude neka prisutna greska ili da se jednostavnim brisanjem greske ukloni.
  9. Moze. Treba ti alat koji se zavrce umesto svecice i ubacuje vazduh pod pritiskom u cilindar. Naravno svakako se mora razupciti i skunuti bregaste. Pozeljan je i jaci kompresor da sve to drzi zatvoreno
  10. Imas i Azmafon na svakom bolje opremljenom stovaristu.
  11. Nema nikakve razlike medju njima. I sedici se pravi u Madjarskoj. Realno gledano imas i Suzuki za 5000 ali 2006 godina. Konkretno ovaj http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8298339/suzuki-sx4 je vlasnik kupio nov i od prvog dana je kod mene na odrzavanju. Covek se odrekao fabricke garancije zbog plina. Ugradjen je Zavoli gas i auto je bez greske.
  12. Taj ce lim da ti izgori, raspadne, upadne u granu i napravi problem u motoru. Vadi ga sto pre i stavi deblji
  13. @sp Zadnje gumice se lako menjaju ali ih treba kupovati po uzorku i precniku balans stangle. U originalu nema da se kupi jer Lancia je prodavala gumice u kompletu sa balanstanglom.
  14. Upravo tako. Fali ulja u boci, zapusenje sistema ili servo pumpa. Nesto od ta 3
  15. Najverovatnije malo otvrdnule gumice na lulicama od dovodnog i povratnog creva. Mozes i sam da zamenis ako nadjes kvalitetne iste gumice.
  16. To nema veze sa tim. Vozim na plin dugo godina i nikad mi pumpa nije stradala. Bitno ne da u rezervoaru ima bar 1/4 goriva i da pumpa u njemu nije neka no name jer ce svakako otici na sta vozio. Fiati od 2002 cak i nemaju povratni vod tako da ta situacija ne pije vodu. Kolicine koje se potrose u motoru su minimalne i odnosu na njenu mogucnost dopreme.
  17. Polovne odlicne sam ugradjivao za 1000e u Thesis. Remonti su od 300 do 2000e.
  18. A ovaj volan i rucicu menjaca da nisu koznii i ja prvi put vidim.
  19. Problem u tabli naverovatnije. Treba uporediti dijagnostikom brzinu u tabli i onu koju dobija body racunar. Ukoliko je brzina u body racunaru realna problem je u tabli. I ne pasuje sa 2005 tabla na 2002.
  20. Nece da dimi plavo ako je zbog sonde. Te turbine imaju problem i ubacuju ulje u izduvni - pogonski deo turbine. Malo nakaplje kad prenoci i ujutro oblak belog ili plavog dima, ali mora dobro da odstoji da se to dogodi.
  21. Nema svaki podesavanje temperature pozadi. Na jeftinijim se vozacevo sediste po horizontali manuelno podesava i dok je naslon elektricni a suvozacevo na istom autu je full elektricno.. Jeftiniji nemaju ni Bose ozvucenje, navigaciju, cd changer, zavesu pozadi ni tamna stakla pozadi. A video sam i bez prednih meglenki i sa sedistima od Woolmark vune u najosnovnijoj opremi. Cak ni svaka nema Skyhook vesanje a ima i modela sa platicnim radkapnama na tockovima. Nasuprot svemu jeftinom najskuplji imaju grejanje i hladjenja prednjjih sedista a osim toga na zadnjim podesavanje sedista, naslona i masazu. Postoji i aktivni tempomat sa radarom za odstojanje, keyless sistem, solarni siber koji ima iskljucivo funkciju napajanja ventilatora kabine na suncu radi provetravanja. TV tuner, telefon u naslonu za ruku, daljinski za radio... Sto skuplja i opremljenija to vise muke, problema i skuplje odrzavanje.
  22. Nekad se ugradjivalo i po 2 uredjaja nedeljno a sada je tom spalo na jedan mesecno, a ponekad i jedan u meseca.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...