Jump to content

tempra291

Members
 • Content count

  42
 • Joined

 • Last visited

About tempra291

 • Rank
  Il Nuovo
 • Birthday 04/18/65

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stanisic

Recent Profile Visitors

1491 profile views
 1. Stilo 1.6 - ''prazan hod'' za papučicu gasa?

  Da osvezimo malo ovu temu.Da li neko zna kako se podesava potenciomer na pedali gasa.On ima na sebi cetiri sarafa koja se olabave i potenciometar se moze zakretati pod nekim manjim uglom.Kod mene taj potenciomer ne stoji u srednjem polozaju a i imam neku "rupu"izmedju lera i kretanja. Kod Tempre mi je slicno i ovladao sam time ali sa Stilom jos ne znam kako se to podesava.
 2. Neko je u prethodnim postovima napisao da ne moze da uskladi gas kada krece. Imao sam takve probleme do nedavno. Auto mi lepo krene na leru ali cim mu dam malo gasa pojavi se rupa na oko 1500 obrtaja, a posle ide dobro. Problem je bio u istrosenim zupcanicima u klapni gasa. Evo i slika pa mozda nekome pomogne.
 3. Dizna za tipo 1.6 ie

  Ja konstantno vozim na plin pa mi se ta dizna isto zapece.Mozda ce delovati grubo ali ja diznu sa dolnje strane cuknem malim cekicem i onda proradi.
 4. Fiat Tempra 1.6 - crevo za gorivo

  U pravu si da je tu poprilicno veliki pritisak.Ja vozim na plin i tada mi je iskljucena pumpa za benzin.Vrlo retko ga vozim na benzin ali ne curi mi tada na tom spoju.Ipak budi oprezan sa tim jer moze biti svasta ako popusti spoj.
 5. Fiat Tempra 1.6 - crevo za gorivo

  Ja sam izbacio tu spojnicu i u dovodno kruto crno crevo nabio 2cm bakarnog creva od auto plina od 6mm pa na to navukao to gumeno crevo sto ide na karburator (u stvari monopoint kao kod tebe).stegao dobrom selnom i sve je ok.Jedino sto sam ja stavio novo gumeno crevo ali je bilo nekvalitetno pa sam morao ponoviti postupak sa boljim crevom.
 6. Ventilator hladnjaka ima samo jednu brzinu,a kada struja ide preko reostata onda mu tej reostat daje otpor i ventilator se sporo vrti.Znaci ako ventilator radi u vecoj brzini onda je on ispravan.Rele i osigurace si kazes proverio znaci da ostaje reostat.Reostat je ispravan ako nije u prekidu a to proveris sa ommetrom.
 7. Stilo 1.6 - gasi se na plinu / metanu

  Godinu i po dana sam se patio sa ovim problemom i zahvaljujuci ovoj ideji sam resio veliko problem.Znaci trebalo je samo podesiti saraf koji je u stvari granicnik da leptir ne bi zaglavio u kucistu.Nema vise variranja lera,nema gasenja kad se stisne kvacilo i nema paljenja greske motora.Veliko HVALA.
 8. Ja sam stavio od Brava jer je moj na Tempri procureo.A kais ide na vodenu pumpu a ne alternator
 9. Fiat Stilo - konektor zadnjeg svetla

  Vidi negde na auto otpadu, uzmi ceo dzek pa ces imati nekoliko buksni.
 10. Imao sam iste probleme dok nisam vrlo precizno namestio fazu.Sad se ne gasi i nema onaj trzaj kad padaju obrtaji.Jedino jos osecam manju "rupu"kad dodajem gas negde na oko 1500 obrtaja.Ali je to podnosljivo.
 11. Ne znam. Ovo je od Stila, i hidraulicno je kvacilo.
 12. Meni se culo samo na leru .Lezaj je bio neki francuski a stavio sam redovan kuglasti dimenzije fi 20 fi 47 debljine 14 mm.To je u stvari 6204 kojem sam skinuo one bocne zastite da bi ga podmazivalo ulje iz menjaca. Negde samv ideo da je neko rekao da se moze odraditi bez skidanja menjaca ali nisam bas siguran da se to tako moze odraditi. Inace pre par godina sam pokusao na tempri 1.6 zameniti spojnicki lezaj ali kad sam ga rastivio vise ga nikad nisam sastavio,a na stilu je to jednostavno i sa amaterskim znanjem. Onaj link koji sam stavio je za punta ali je sve potpuno isto kao za stila 1.6.
 13. Kod mene se desavao problem da se cuje krckanje i cvrcanje na leru kad je pusteno kvacilo(motor 1.6).Cim se stisne kvacilo to prestaje.Na forumu http://www.fiatforum.com/punto-ii/158346-input-shaft-bearing-renewal.html sam nasao tutorial kako to resiti.Nisam nasao valjkasti lezaj vec neki kvalitetniji kuglasti i vrlo lako sam zamenio i sad je sve u redu.Naravno morao sam skidati menjac. Dobro je sto se menjac rastavlja na dva dela.Menjac i diferencijal se razdvoje a da se nista ne raspe.
 14. Radna temperatura

  Zamenio sam u prodavnici doticni hladnjak za hladnjak od drugog proizvodjaca koji dobro hladi.Prodavac se cudio mojoj tvrdnji ali mi je bez problema zamenio.
 15. Radna temperatura

  Najgore je sto sam bacio racun od tog novog. Da li se ti aluminijumski hladnjaci mogu variti u sevisima za hladnjake,pa da popravim stari?
×