Jump to content
FAS Goran

tempra291

Members
  • Content Count

    48
  • Joined

  • Last visited

About tempra291

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 04/18/1965

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Stanisic

Recent Profile Visitors

2145 profile views
  1. Moja tempra uopste i ne radi na benzin bar deset godina.Problem je ili u dizni ili u pumpi za benzin.Palim i vozim iskljucivo na plin.Do minus 20 pali kao grom.
  2. Znam za njih.Bio sam pre desetak godina i gadno su me osisali za repariranu glavu od Tempre.Ali, kao sto kazes,nazvacu ih i pitati.Hvala.
  3. Za prvu ruku zabelezi tacno kako stoji u odnosu na kuciste,zatim raskaci dzek,odvrni cetiri sarafa pa ga polako odvoji.Imas par klizaca koji ostaju na kucistu i njih malo,ali samo malo napni da bolje nalezu na tragove na plocici.Ti tragovi znaju biti suvise potroseni a nekad i u prekidu.Ocistiti (alkoholom) i proveriti multimetrom da nije negde u prekidu.Zatim malo naprskati sa kontakt sprejom ili wd40.Inace takve monopointe imaju mnogi auti tog godista.Neki golfovi dacije i slicni auti.
  4. Slaba "karika" na monopointu je davac polozaja leptira gasa.To je jedan potenciometar koji daje podatak kompu o polozaju leptira.On se vremenom potrosi i daje pogresne podatke.Nalazi se na osovini leptira gasa sa suprotne strane od step motora.Steta sto si daleko,mogli bi nesto skupa pokusati.
  5. Pitanje za banjo1990 Napisao si da ima neka firma u NSu koja moze reparirati solju trokrakog lezaja.Da li to jos postoji s obzirom da je post bio od pre pet godina.Ja sam stavio podmetace ispod homokinetickog pa sada krst naleze na zdrav deo solje ali bih ipak reparirao iste.
  6. Podignes prednjicu,skines plastiku ispod hladnjaka i on saam pada dole.Naravno pre toga se ispusti antifriz i raskace zabice sa crevima za vodu.Te zabice je malo teze skinuti,tim vise sto se ne mogu zakretati.
  7. Da osvezimo malo ovu temu.Da li neko zna kako se podesava potenciomer na pedali gasa.On ima na sebi cetiri sarafa koja se olabave i potenciometar se moze zakretati pod nekim manjim uglom.Kod mene taj potenciomer ne stoji u srednjem polozaju a i imam neku "rupu"izmedju lera i kretanja. Kod Tempre mi je slicno i ovladao sam time ali sa Stilom jos ne znam kako se to podesava.
  8. Neko je u prethodnim postovima napisao da ne moze da uskladi gas kada krece. Imao sam takve probleme do nedavno. Auto mi lepo krene na leru ali cim mu dam malo gasa pojavi se rupa na oko 1500 obrtaja, a posle ide dobro. Problem je bio u istrosenim zupcanicima u klapni gasa. Evo i slika pa mozda nekome pomogne.
  9. Ja konstantno vozim na plin pa mi se ta dizna isto zapece.Mozda ce delovati grubo ali ja diznu sa dolnje strane cuknem malim cekicem i onda proradi.
  10. U pravu si da je tu poprilicno veliki pritisak.Ja vozim na plin i tada mi je iskljucena pumpa za benzin.Vrlo retko ga vozim na benzin ali ne curi mi tada na tom spoju.Ipak budi oprezan sa tim jer moze biti svasta ako popusti spoj.
  11. Ja sam izbacio tu spojnicu i u dovodno kruto crno crevo nabio 2cm bakarnog creva od auto plina od 6mm pa na to navukao to gumeno crevo sto ide na karburator (u stvari monopoint kao kod tebe).stegao dobrom selnom i sve je ok.Jedino sto sam ja stavio novo gumeno crevo ali je bilo nekvalitetno pa sam morao ponoviti postupak sa boljim crevom.
  12. Ventilator hladnjaka ima samo jednu brzinu,a kada struja ide preko reostata onda mu tej reostat daje otpor i ventilator se sporo vrti.Znaci ako ventilator radi u vecoj brzini onda je on ispravan.Rele i osigurace si kazes proverio znaci da ostaje reostat.Reostat je ispravan ako nije u prekidu a to proveris sa ommetrom.
  13. Godinu i po dana sam se patio sa ovim problemom i zahvaljujuci ovoj ideji sam resio veliko problem.Znaci trebalo je samo podesiti saraf koji je u stvari granicnik da leptir ne bi zaglavio u kucistu.Nema vise variranja lera,nema gasenja kad se stisne kvacilo i nema paljenja greske motora.Veliko HVALA.
  14. Ja sam stavio od Brava jer je moj na Tempri procureo.A kais ide na vodenu pumpu a ne alternator
  15. Vidi negde na auto otpadu, uzmi ceo dzek pa ces imati nekoliko buksni.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...