Jump to content
FAS Goran

Dr N-gin

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dr N-gin


  1. Vozim fiat tempru 1,6 sw (karavan) 97 godiste.Auto sam uzeo pre 4 godine i do sada me dobro sluzio uz normalno tekuce odrzavanje.Na red su dosle kocnice da se srede i kada je majstor krenuo da mi radi desio je se sledeci problem.

    Zamenio sam prednji desni kocioni zadnji desni i peti kocioni cilindar smo izbacili i premostili ga (nov tesko mogu da nadjem polovan niko ne garantuje da radi!) i onda je nakon sipanja kocione tecnosti prilikom ozracivanja sistema probio glavni kocioni cilindar i kako majstor kaze sada pusta vakum (servo boca).

     

    Zanima me da li od nekog drugog automobila iz Fiat/Lancia/Alfa Romeo grupacije moze da se ugradi ceo vakum aparat ukoliko ne budem mogao da nadjem isti ispravan i ako neko ima neku sugestiju ili savet dobro bi mi doslo. Da bih auto doveo u ispravno stanje jer u zadnje vreme imam problem da nadjem delove za ovaj auto posto realno dosta retko se i vozi kod nas i ljudi kupuju mladja vozila.


  2. Danas sam kupio Fiat Punto 1,3 multijet automatic 2005 godiste sa ovim menjačem i zanima me da li autor ove teme jos vozi isti auto i kako mogu stupiti u kontakt s njim radi par konsultacija?Auto je u solidnom stanju dok uradim servis i pregledam ga kod majstora okačiću par slika:)Vidim da je tema starija ali pretragom na internetu sam dosao do ove teme a Google mi nije bas pomogao preterano!Video sam da je ova verzija jako retka auto sam uzeo za ženu i sto se tiče motora i mehanike nemam problema da to rešim ali za menjač nemam nikakve informacije a značilo bi mi da znam podatke oko servisnog intervala vrste ulja koje koristi i uopste cene servisa ili ako neko ima pdf neki bio bih jako zahvalan!


  3.  Imao sam tu nesrecu da mi je pukla glava na trecem klipu izmedju ventila i potrebna mi je druga za zamenu.Prijatelji me savetuju da ugradim glavu sa Tempre 1,6 jer je navodno identicna opet neko kaze da to ne radim da cu imati problema posle!Glavu od 1,6 mogu da nadjem i gledao sam par njih a sve od 1,4 koje sam do sada gledao su bile ukopane po povrsini kanala za protok vode i plasio sam se da ih kupim.Kazu da to moze da se sredi zavarivanjem ali nisam za taj zahvat jer smatram da bi tako odgrejao materijal i oslabio je sta mi vi savetujete ?Tempra je inace 1,4 SW karavan i 97mo je godiste.Da li su motori na Tipu i njoj potpuno isti ili ne?Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...