Jump to content
FAS Goran

mladen1977

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About mladen1977

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 05/25/1977

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Inđija,Srbija

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto mk2a 1.9 jtd
  1. Potreban regulator gasa za Fiat Tipo 1.6 monopoint (dve bregaste), ili kompletan monopoint.
  2. WD 40 sapada u klinere sa kratkotrajnim podmazujućim dejstvom tako da ti je on rastvorio i izbacio i ono malo masti što je bilo i zato je škripa još veća.Kao što sam rekao kod mene se škripanje čulo na papučici(tamo gde osovina prolazi kroz papučicu) i jedino rešenje problema na duži period je rastavljanje i podmazivanje.
  3. Imao sam isti problem prošle godine.Što je toplije vreme više se čuje.Probao sam sa raznim sprejevima i uljima da podmazujem na licu mesta i sve je to bilo kratkotrajno,tri četiri dana najviše. Na kraju sam rastavio ceo sklop i podmazao osovinu,pedalu i plastične čaure na pedali sa Wurth specijal masti.Tu mast koristimo u mojoj firmi za podmazivanje sklopova mašina na mestima gde su veće temperature,tako da je mast jako gusta i postojana.Prošlo je skoro godinu dana a škripanje se nije javljalo,mada tek dolaze topli dani pa ćemo videti.Inače sklop nije teško rastaviti,ali za sastavljanje treba malo umeća i malo više živaca.Malo je mesta kada se nabijete ispod volana a opruga od papučice je vrlo jaka pa je malo teže nacentrirati rupe da bi provukli osovinu(ta osovina prolazi i kroz papučicu kočnice,ali ona nije problem).Ovo je verovatno najteže ali i najdugotrajnije rešenje ako je samo papučica u pitanju.
  4. Pošto imam desktop računar ja sam prvo pokušao sa bluetooth verzijom i nije išlo(računar prepozna i upari se sa interfejsom ali nisam mogao da se povežem sa ecu).Zamenio sam bluetooth za USB verziju i sa produžnim usb kablom dužine 5 metara(kroz balkonska vrata preko terase do automobila)uspeo da se povežem na ecu ali je od svih modula mogao da se poveže samo sa motorom. Potražio sam rešenje na internetu i našao ga na MES-ovom sajtu i forumu.Na zvaničnom sajtu na prvoj strani piše da ima problema sa interfejsima proizvedenim u zadnjih par meseci i da se problem lako rešava uklanjanjem jednog otpornika(tu imate i link na tu temu na MES forumu).Rastavio sam moj interfejs, izvadio štampanu pločicu i počeo da je upoređujem sa fotografijama na forumu (PAŽNJA,NISU SVE ŠTAMPANE PLOČE ISTE TAKO DA SU I OTPORNICI U ZAVISNOSTI OD MODELA DRUGAČIJE OBELEŽENI) i našao sam istu(sa istim rasporedom elemenata samo je pločica zelene boje). (crveno je uokviren otpornik koji se uklanja, oznaka na pločici je R04)Uklonio sam otpornik i gle čuda ,uspelo je. Osim motora mogu da se povežem i na servo,šasiju i kontrolnu tablu.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...