Jump to content
FAS Goran

SeriouS

Members
  • Content Count

    67
  • Joined

  • Last visited

About SeriouS

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 02/29/1996

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Bravo
  1. Pa uglavnom sve dok se servis radi na vreme i sipa ok ulje sa ok filterima nema problema.
  2. Fabrika ili balkanski mentalitet (uvoznik)? Sta li je razlog za tolku cenu, posto je sad na popustu 6100...
  3. Narucio ovu VMP verziju, hvala na pomoci. Meni za godinu ipo dana i oko 10k nije nista potrosio, ulje je kako je i sipano, a i zuckasto je jos uvek, sipano castrol edge proslog puta.
  4. Koje ulje sipati u 1.9 jtd 16v 150ks? Proslog puta sam sipao Castrol Edge 5w30, ali citam da nije original... Gledao sam Motul 8100 5w30, ali neki kazu da ni ono nije dobro... Selenia isto citam diskutabilna a i skupa... Iz prodajadelova rs mi preporucili TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W30, ali mi total nesto ne uliva poverenja.... Pa koje ulje na kraju za ovaj motor? Da li da se drzim castrol edge, samo ne znam gde ima original ako je vecinom fals, ili da idem na Motul 8100 posto je generalni uvoznik na Mirijevu blizu mene, ili nesto deseto?
  5. Ko ce se zezati sa tim, uzeo osram one plave sijalicice i svetle belo, i uklapaju se sa bosch gigalight 120 plus sto se bije tice... Svakako nije bas bas zuto kao sto je bilo. Leva je stara zuta, desna je osramova plave boje. A narucio sam i sa alija neke skroz tamno plave pa cemo videti kakve su, slike sa alija kako je ispalo nekom od kupca:
  6. Zanima me koje sijalice da uzmem za pozicije i tablice (iste idu t10 5w5) a da mi ne izbacune error? Da li neko ima link moze i sa aliexpresa neke koje valjaju ili kod nas, ali za tablice ne bi nesto da vristi nego nesto normalno. Edit: za fiat bravo 2
  7. Kupio sam elm 327, koji se konektuje preko bluetootha. Kada ubacim u auto (fiat bravo 2007) pocne da svetli crveno, vidim ga na bluetooth normalno, kada upalim auto desava se da mi izbaci gresku za airbag i da se pali i gasi radio sam od sebe. Program inCarDoc Pro ga vidi ali nece da se konektuje. Torque lite pise da nije povezan ecu. Da li neko zna sta je problem?
  8. Hteo sam da podelim pa mozda nekome pomognem oko sredjivanja farova, ovo je vudzet varijanta, a rezultate vidite i sami. Moji su bili osrednje matirali, i pozuteli. Sta mi je bilo potrebno: -vodene smirgle (800, 1200, 2000, 2500, 3000) -sundjer za poliranje -set za reparaciju farova iz lidla -busilica sa potenciometrom Najbolje je uzeti prskalicu i natociti vodu u nju za prskanje farova, ali posto nisam imao istu, izbusio sam cep od flase i tako polivao farove prilikom smirglanja. Prvo poceti sa 800 gradacijom, i sa njom smirglati uz konstantno dodavanje vode dokle god nema vise zute boje, i obavezno osmirglati ceo far da bude isto matirano sa avih strana, koristiti pokret linijski, na primer levo desno po duzini fara. Sledeca gradacija 1200, isto smirglati ali u suprotnim pravcima, ako ste do sada smirglali lrvo desno, sada idete gore dole, dokle god far ne bude isto matiran sa svih strana. Ponoviti sa ostalim smirglama. Na kraju sam koristio smirglice iz seta kao zadnju gradaciju za smirglanje. Ja sam u setu dobio 2 paste, 2 maramice sa uv zastitom, 4 smirglice male, 2 krpe i onaj sundjer za smirglanje, vidim da sada ima neki drugi set u lidlu koji je nesto sasvim drugo. Obavezno ocistiti far vodom i osusiti skroz, ne sme biti uopste mokar far. Uzeti pastu i naneti na sundjet i razmazati na far, obavezno koristiti masinu sa potenciometrom (stelovanje brzine okretanja busilice u zavisnosti koliko jako pritisnete), u mom slucaju je to bila busilica. Polirati farove ali ne velikom brzinom, osrednjom. Meni je otisla jedna mala tubica za oba fara. Raditi dve ruke poliranja, pa ocistite mikrofiber krpom, odmah bi trebalo da vidite rezultate, u mom slucaju su odlicni iako se nisam nadao. Premazati far uv zastitom koja se dobija u pakovanju. Sve ukupno me je kostalo oko 15e, a rezultati su me iznenadili. Moze da se polira i rucno, ali rezultat ce digurno biti malo losiji. Smirglanje ze obavezno jer se tako skida povrsinski sloj koji je oksidirao, ako se smirgla samo sa smirglom koja ide u setu nece se dobiti dobar rezultat jer je smirgla jako fina i ne skida kako bi trebala da skida, kao na primer 800. Da napomenem da ze prozirnost fara dobija tek na kraju kada se ispolira. U prilogu ide slika kakvi su farovi bili pre sredjivanja, nakom smirglanja, mutni i matirani, i nakon poliranja, kristalno jasni. Meni je ovo prvi put da se srecem sa poliranjem farova, set za reparaciju farova sam uzeo iz razloga sto ima uv zastitu koja je obavezna, i sto ima pastu za poliranje, nasao sam ga za nekih 6 eura nov na kp, tako da mi se isplatilo. Ovim sam dobio lep far na izgled, i najbitnije od svega odlicnu vidljivost nocu. Nadam se da ce nekome pomoci.
  9. Nije Sava, u pitanju su Kleber Dynaxer HP4. Icicu kod treceg vulkanizera da mi ispravi felnu i recicu mu da pogleda gume dal su dobre.
  10. Pozdrav, Skoro sam kupio nove gume sve 4, i od tada mi auto "ljulja" na odredjenim brzinama - oko 40kmh pa na oko 80kmh. Takodje mi je auto tresao na oko 120kmh, levo desno ide auto, nisam primetio da volan trese. Balansirao sam opet sva 4 tocka, i kao da je malo bolje bilo, ono tresenje na 120 je nestalo, ali auto i dalje ljulja na oko 40 i 80 kmh. Oba vulkanizera su mi rekli da jedna felna malo "samara" ali da nije nista opasno, i da se balansiranjem to sredi. Da napomenem da pre novih guma nisam imao ljuljanje, pocelo je tek sa novim gumama. Razumem da bih mogla biti felna sto je malo kriva ali ne razumem zasto se to ljuljanje nije osecalo i na starim gumama. Gume su napumpane na 2.25, u pitanju su 16 205/55 tako je po fabrici. Da li neko ima ideju sta bi moglo biti?
  11. Hvala werp. Uradio mali servis, nema vise dima kad se auto zagreje iz meraca.
  12. Uzeo sam brava 150ks kad izvucem sipku vidi se da duva, ne znam dal je dim ali ocigledno je da izlazi beli "dim". Prvo paljenje kad je hladan i kad stoji preko noci baci malo belog dima, nista u velikoj kolicini. Auto ide lepo, ne gubi snagu, uzeo ga pre nekoliko dana, pre 10k je radjen veliki i mali servis i vreme je da se radi opet mali (iako je nikom u kg napisao na 19k da se radi). Da li treba da budem zabrinut? Nisam video beli talog na meracu. Kada ga nagazim nema nikakvog dima iza niti crn niti beo.
  13. http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/19067227/alfa-romeo-147-19mjtd-ful Zagrejao sam se da ga uzmem, sta mislite? Da li je neko imao iskustva sa ovim da je isao da ga gleda ili slicno? Kaze nov akumulator, trap odradjen 90%, nema ulaganja osim letnjih guma. Nesto kao da se talasa hauba, mada mi zazori svuda izgledaju na slikama okej. Kaze sve radi svako dugme, ima ga vec 8 meseci.
  14. Sta mislite o ovom? Kaze da nema ulaganja osim desnog krila koje je zakacio malo https://www.mojauto.rs/polovni-automobili/2968203_Fiat_Croma_2008_god/?cena=low

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...