Jump to content
FAS Goran

Droog

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Droog

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 06/08/1986

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sarajevo

Previous Fields

  • Garage
    FIAT Stilo 1.9 JTD 2002 115hp
  1. Za nosac si upravu...otisao je taj neki nosac ispod mjenjaca (ako sam dobro skont'o majstora).To se i prije desavalo...ali ovo za promjenu obrtaja dok stojis i spustas i dizes prozore prvi put sam sinoc osjetio. Hvala u svakom slucaju...
  2. E raja... Ovako... 1. Pri gasenju i paljenju klime u autu (Stilo 1.9 JTD 85kw) mi se desava da se promjeni zvuk motora. 2. Isto tako sinoc, nakon sto sam parkirao, i sad hocu da podignem prozore (auto radi) cujem promjenu zvuka u motoru i blago pomjeranje kazaljke obrtaja kad dizem prozore isto kao da na sekund dodam blago gas. Mozda su ovo normalne stvari...mozda nisu...stvarno ne znam. Moze li mi ko reci sta je to?
  3. Imam ali nemam bas puno koristi od nje...tel mi ne radi. Ali inace se raja zalila da im je znala ispasti tel kartica kad je stave u ono kino... Najbolje bi ti bilo kad bi kupio novi broj (ili da u posti dobijes duplikat svog broja-ne znam da li daju) i da komplet tu kupovnu karticu bez "vadjenja" onog manjeg dijela ubacis. Radi provjereno. A sto se tice tih majstora po gradu...zvao sam nekoliko njih i pitao...ma nista. Kao, da je ona obicna naknadno ugradjivana - to bi mogli da vide...ali ova je fabricka i citiram "ne bih ja da se nesto previse petljam tu, komplikovano je to...".
  4. Ovako...ako si skidao prije da ti ne objasnjavam proceduru...ako nisi javi se da opet pa cu napisati... Kada sve poskidas, odsarafis, bla blaa...fino pogledaj unutra gdje CD ulazi gdje ti je laser...onda uzmes na onaj jedan stapic za uho i stavis malo alkohola i ocistis. Ne bi bilo lose i da sve okolo "predjes" i ocistis jer nije samo laser prasnjav vec se vjeruj mi sve kol'ko-tol'ko nakon odredjenog vremena zaprasi... Znas li koga ko je u Sa dobar sa ovim stvarima oko navigacije...?
  5. Proradio signal za radio...ali za telefon nece i dalje... Zna li koji kabal je za taj GSM...negdje procitah da je onaj sivi, ali nisam siguran...
  6. Kada sam kupio Stila dosla mi je u opremi i navigacija. Medjutim CD-ove nije ocitavao...Malo sam se raspitao i saznao da postoji veoma velika sansa da se zaprljao onaj laser-citac. Izvadim sve, ocistim...BINGO! Radi! Ali...(uvijek postoji ono "ali") sad tel. nece da radi. Kontam haj, ko sisa tel...al kopka me to i ja opet otvorim. Pregledam sve, sve na mjestu. Vratio navigaciju nazad...haj sto nema signala za tel., da se razumijemo - nije ga ni bilo prije...ali sad nema ni signala za radio. Moze li me neko uputiti sta bi mogao biti problem, da li mu treba vremena da "nadodje"...stvarno sam pedantno sve obavio, nista nije slomljeno (iako ima bruku osjetljivih stvari)...da li ima negdje neka specifikacija na netu oko rasklapanja i sklapanja navigacije...?? Lijep pozdrav!
  7. Ma i mislio sam da za to niko nije cuo...al kontam da mozda neko zna da nije do nekih senzora, al opet volan je naprijed-otvor za gorivo nazad...nidje veze.
  8. Pozdrav raja. Novi sam clan (od prije 3 min ). Vozim Fiat Stilo 2002 1.9JTD 85kw. Uglavnom... Mogao bih esej pofin da sad napisem sto se tice elektronike na Stilu (ovo mi je drugi Stilo)...ali ima jedna caka koja me nervira nenormalno... Naime...pocela mi se paliti lampica za volan uz standardnu poruku Pwr.Steer bla bla bla. To mi se i prije desavalo...i zamjenim akumulator i problem rijesen. I sve je bilo ok do skoro, mjesec-dva odprilike...a kladimo se da se nikad nikom ovo sto cu sada reci nije desavalo. Uglavnom...KAD GOD stanem da naspem goriva, i kad onaj ciko obavi svoj posao, fino mi zatvorii onaj poklopac, a ja sjednem da nastavim voznju, dodam kontakt - pojavi se PWR STEER FAILURE (ili tako nesto). Znaci samo mi se pali ta greska u tom momentu, kada se gorivo naspe i ja dodam kontakt. Zasto zasto zasto?? Ima li ko kakav prijedlog... Hvala puno...oduzih i ja pricu bezze.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...