Jump to content
FAS Goran

Klein

Members
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

About Klein

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    BGD
  • Interests
    Electronic

Recent Profile Visitors

1599 profile views
  1. Ma nije problem da napunim. Aku je bez odrzavanja pa nisam nasao informaciju da li se pune klasicnim punjacima kao olovni akumulatori. Olovne sam otvarao prilikom punjenja i dolivao destilovanu po potrebi ovde nema sta da se odvije.
  2. Procitao sam skoro sve teme vezane za akumulator, prema opisanom i prema problemu koji imam reklo bi se da je potreban novi akumulator. Kupio sam nov akumulator decembra 2012 Fiamm titanium plus 44aH. Tip bez odrzavanja. Kontrolisao sam vise puta u toku godine, odnosno ono sto mogu da kontrolisem je samo “prozorce”. Sve je odlicno funkcionisalo do proslog meseca. Manje sam vozio auto nego obicno i akumulator se ispraznio, mogao sam da upalim ali dosta teze. (treci put i to jedva) “Prozorce” za kontrolu akumulatora je pokazivalo da je ispraznjen. Zatim sam auto vozio malo vise u narednom periodu i na “prozorcetu” se vidi da je ok (zeleno). Medjutim danas opet jedva upalim, otvorim haubu pogledam aku i prozorce zeleno. Prvi put kad mi se to desilo ocistio sam kleme i kontakte, inace su bili prilicno cisti. Pre desetak dana crkne mi osigurac u kabini, farovi i zmigavni ne rade, osigurac je 10A mini blade. U nekoj temi o akumulatorima se pominje osigurac ali nisam nasao da su ti problemi povezani. Otprilike kada se desilo problem sa osiguracima, alarm ne ukljucije zmigavce prilikom otkljucavanja i zakljucavanja vozila, tako da sam problem crkavanja osiguraca vezao za alarm. Sve ostalo radi kako je radilo. Ne bacaju mi se pare za nov aku garancija za ovaj je istekla pre tri dana. Ako svi traju koliko garancija onda bolje da kupim najjeftiniji i tako opet do garancije. Iskreno mislio sam da ce ovaj da izdrzi 4 – 5 god. Ako smo vec kod kupovine novog sta uzeti, cene su manje vise slicne za, banner, fiamm, vartu, exide … nesto peto.
  3. @zoric Kako je doslo do kvara, da li si ti menjao diode (u predhodnim postovima citam da jesi) ili jednostavno ne rade.
  4. Leva stopaljka odnosno cela leva strana nema veze sa zvucnicima. Skini i pregledaj zadnju stopaljku, moze biti da su kontakti oksidirali pa zato ne radi. Malo je verovatno da su sve sijalice neispravne. Sto se tice zvucnika mislim da oni nemju nikakve osigurace tako je bar kod mene, moze biti razlike u pojednim modelima ali cisto sumnjam. Proveri kablove instrumentom, skini radio isprati kablove redom moze biti da uopste nisu ni povezani.
  5. Antena nema veze sa problemom, ako hvata stanice. Kako si resetovao ? Koji je tip pojacala? Moze biti da je do nekih podesavanja ujedno proveri da li je sve lepo povezano i prikljuceno. Obavezno proveri usb ulaz kao i druge ulaze, da li ti je jos nesto povezano osim usb i kako.
  6. Da li je neko od vas resio problem zamenom nosaca motora ?
  7. Slican problem sam imao i resio sam tako sto sam ocistio kontakte na zadnjem stop svetlu. Malo vode je nekako uspelo da prodre do konektora i napravi problem.
  8. Ipak mislim da to nece funkcionisati, crtanjem tecnim srebrom ne dobijas grejac. Evo jedne od ideja, problem koji se ovde moze javiti je da povrsina ogledala nije ravnomerno zagrejana.
  9. Ali ti rece da nije akumulator jer si stavio drugi i probao da upalis na kablove !?
  10. Pokusaj da namestis kazaljku kad je motor zagrejan na radnu temperaturu. Ako i dalje popada verovatno ces morati da zamenis ceo pokazivac temperature.
  11. Deluje kao suvise posla svaka zica posebno. Mislim da bi to ipak trebalo spojnicama da se namesti. Nesto kao sto je ovo na slici.
  12. OK onda idi na sledeci korak. Proveri ispravnost same diode i njen polaritet. Proveri da li je sve lepo spojeno, konektori na instrument tabli, ujedno prekontrolisi i samu instrument tablu. Pokusaj da ispratis instrumentom elektricne vodove diode.
  13. Perwoll color magic ili kako se vec zove, pomesan sa vodom pola - pola. Sam perwoll je gust pa je problem kad se sipa u prskalicu, pomesan sa vodom daje solidnu penu. Naprskao sam dobro i sacekao malo minut - dva, zatim usisao usisivacem koji ima vodu kao filter. Na par mesta je ostalo nekih fleka koje sam ukloni tako sto sam naprskao axel za masnocu i ponovo usisao. Rezultat je vise nego odlican bukvalno se svaka mrlja skinula.
  14. Koja verzija punta reklo bi se da je EL oprema u pitanju. Ustvari EL nema nista od dodatne opreme, pa tako nema ni ugradjenu led diodu za indikaciju vrata/gepek. Na osigurace zaboravi led diode sigurno nisu vezane na osigurace. Proveri dobro instrument tablu ako ima diodu kao sto kazes proveri polaritet i ispravnost same diode. Imas gore na slici kako je dioda polarisana.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...