Jump to content
FAS Goran

Godzilla Toys

Members
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Godzilla Toys


  1. na 132 i na ladi mi je elektronika. radi perfektno, 100 puta bolje od platinskog. komutator je 35e, razvodnik ti odgovara bilo koji sa dohc. u ladi mi je sad 2,0 iz 132 '77. a na njemu paljenje komplet od ritma 105tc '85. nov razvodnik sam platio 50e, bobina ide bilo koja za elektroniku, moze i od juga. gledaj da iskopas negde hladnjak za komutator, oce da crkava od pregrevanja ako nema hladnjak. izgleda manje vise kao hladnjak za procesor od kompjutera, aluminijumski sa vise ili manje rebara.

    sve ukupno uzev, vredi truda da se pomucis. kad jednom montiras, nema vise zajebancije sa stelovanjem i zamenama platina. takodje, pali bez greske uvek, bez obzira na vlagu i slicno...

    na 131 je platinsko paljenje, dupe mi je ispomeralo. jedna od stvari koja ce biti zamenjena u sklopu ove restauracije. na ladi sam prvobitno imao platinsko paljenje jer je bio motor 1,8 iz 132 '75. nikako nisam uspevao da nastelujem plin da radi lepo dok nisam ubacio elektroniku.

    Ma meni je na auto elektronsko paljenje , ali nesto ne stima , ili me mozda jebe neki kabal.

    nego, da nije ovaj crveni 131 sto ga rasturih u delove nekad bio tvoj? iz kragujevca je a i mesavina je bar 3 verzije mirafiorija, kao da ga je sastavio neko ko je imao puno dvoriste delova od 131

    Taj crveni se vozao po KG negde do 2005 a onda je nestao , verovatno je tad i slupan . Znao sam coveka ciji je bio auto , a on ga je verovatno kada ga je slupao odvezao za Jarmenovce kod Topole. Ja sam u KG pocistio pet 131 za dve godine , tri su otisla u kobasice MK1 2kom. i MK3 a dva su u voznom stanju.


  2. ^^^ Pa ne znam kada si ti djape poceo ali ja sam 2003 godine sa Fiatom 500 , a onda je dosao Opel olimpia (1951), FIAT 850 S , Opel Kadett B , Edicija 5kom. Fiat 131 , Auto Union DKW F12, Opel Olimpia Rekord (1953), Fiat 1100 mod.103, Fiat 1100 R. :whistle:


  3. mikisxy said:
    kad gledam slike ovih ocuvanih cica od automobila,svaki ima "dusu" pa ti prosto dodje samo da ih posmatras dok ove nase novije limenke ko na kalup da ih prave sa 50metara nemozes da razlikujes vise ni marku a kamo li model kola.

    moze koja slicica enterijera?

    Evo i enterijera.

     

    DSC00073.jpg

     

    Damjanović said:
    ovo je čuveni model "RENOVATO"!!. Najkvalitetnija naprava IKAD izašla iz FIAT-a

    Dobar je, udoban kao brod...

     

    LybraJTD said:
    Veoma lep i očuvan auto! Koje je godište? Je l' se ovaj model proizvodio u Zastavi pre Tristaća?

    Godiste je 1967, ne verujem da se pravio u Zastavi jer bih znao jer sam Kragujevcanin.

     

    DSC00075.jpg


  4. Skoro sam naleteo na 131 mirafiori 1.3 u fabrickom stanju , vozio ga je neki inzinjer koji je umro i sad auto stoji u garazi. Potpuno isti kao ovaj tvoj tamno zeleni .

    Evo moje edicije 131 od praistorije do danas.

    9Twtr.jpg

    1JnZOS.jpg

    1rZFDJ.jpg

    1Jo3O9.jpg

    1Jo6ii.jpg

    1rZS6r.jpg

    1rZUBA.jpg


  5. E ipak sam se upustio u enigmu zvanu KARDAN , kupio dva krsta i lezaj i razjebo ga nacisto , a sto je najcudnije i sklopio ga . Sledeci projekat je pumpa za gorivo , verovatno je kriva prirubnica i gubim ulje samo tako. Auto sam vozio oko 300 km , a vec sam sipao 7 litara ulja (4 standardno mora , ali prosuo sam vec blizu tri ??? ) i vec mi pali lampu za ulje. Moram malo da odvojim vremena da i tu pumpu odradim jer ne mogu da navasam samo ulja .

    1jxvkA.jpg

    1AFwui.jpg

    :question:

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...