Jump to content
FAS Goran

cromavox

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About cromavox

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 12/02/1973

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    FIAT CROMA 1.9 16V multijet 150 HP
  1. Pa i meni je otisao neki semering dole kod kojeg se spajaju menjac i motor to mi je ustanovio majstor kada sam vozio auto na pregled u ovl.fiat servis pre kupovine,na tom mestu izlazi ulje.Mozda je to uzrok ovom proklizavanju!?
  2. Hvala Ivane,znam da moram otici do majstora sto pre,ali ko zna koliko je dugo vozen sa tim simptomima tamo u Italiji,posto sam ja sa njime presao tek nekih 500km,a nisam imao prilike da ga bas isprobam pre kupovine,samo sam ga odvezao na dijagnostiku i pregled u ovl.fiat servis.Majstor mi je tom prilikom samo rekao da je pedala kvacila tvrda,te da vremenom bez zurbe zamenim set kvacila,a menjac nije ni otvarao,i ustanovio je da na mestu gde menjac ulazi u motor izlazi malo ulja na nekom dole semeringu.U tom istom servisu sam i odradio veliki i mali servis. i yamenu ulja u menjacu.
  3. @ivan.ik Ivane pokusavam da opisem problem,mozda ne uspevam do tancina da da ga opisem,ali to mi se odprilike desava kako sam i naveo. A sta je to lamela kandela? Hvala
  4. @ milos bc Milose mislim da si shvatio upravo se to desava,a mogu vam reci da se to desava i u nizem stepenu prenosa kada se naglo stisne papucica gasa,kada se lagano dodaje gas nema tih oscilacija,mislim da mi se to desava i kada idem uzbrdo recimo trecom brzinom i onda dodam gas da ga izvucem on digne obrtaje pa ih spusti i tek onda pocne da hvata! Tek sam presao sa njom 500km,tako da ne znam sta da radim.Ako je taj set kvacila u pitanju ne znam da li uopste smem da je vozim ili odmah kod majstora?I koliko ta popravka moze da kosta? Sada jos jedno pitanje. Juce sam vozio u nekoj koloni(3-4 kamiona)u mislim 5-oj brzini na 60-70 km/h i auto je poceo da struca sta to moze da bude?Ovo mi je prvi dizel auto,mozda ne smem da ga vozim u velikoj brzini na mali broj obrtaja? Hvala unapred!
  5. Pozdrav za sve.... Novi sam clan,a i pre par dana sam pazario cromu 1.9 16V multijet 150KS 2006 godiste, sa predjenih 137000(ako je prava kilometraza),pa bi hteo da cujem od Vas par reci o istoj.Ustvari imam par pitanja.Sta mi se desava kada recimo vozim iza nekog kamiona u npr cetvrtoj brzini pri 1800-2000 obrtaja,i kada hocu da ga preteknem bez saltanja u manji stepen prenosa naglo pritisnem papucicu gasa onda sa 2000 obrtaji u sekundi skoce na otprilike 3000 i iste sekunde se vrate na oko 2000 i tek onda auto pocne da ubrzava,u tom momentu se ponasa kao automatik kada mu se nagazi kickdown.Ne znam da li je to normalno ili postoji neki kvar? Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...