Jump to content
FAS Goran

xalexas

Members
  • Content Count

    178
  • Joined

  • Last visited

About xalexas

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 02/02/1970

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.tagandtell.rs
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Delta Twin Turbo

Recent Profile Visitors

4110 profile views
  1. Danas sam baš pričao sa dvoje ljudi koji su dobili kazne sa kamera za prosečnu brzinu na autoputu. Dobijali su iz više mesta iz Srbije u zavisnosti gde se koja kamera nalazi. Svaki put su zvali broj koji piše na obaveštenju pa su im slali sliku uplatnice na Viber. Usmeno se izjasniš da si ti upravljao vozilom i da želiš da ti pošalju uplatnicu elektronski. E sad verovatno su se ovi sa autoputa malo izveštili da bi skratili administraciju. Zamoli ih da ti pošalju na telefon.
  2. Mislim da možeš sigurno. Znam slučajeve gde su kazne slali i preko Vibera Sve je moguće ako su raspoloženi da izađu u susret.
  3. Jedino što znam da je nadležan prekršajni sud opštine u kojoj je napravljen prekršaj. Da li moraš da ideš tamo, nemam pojma. Neka se javi neko ko je imao sličan slučaj. Mislio sam da ti je stiglo da se javiš u opštini stanovanja. Za prekoračenja na autoputu kazne stižu na adresu, nema izjašnjavanja.
  4. Za kretanje na putu van naselja brzinom koja je za više od 10 km/h do 20 km/h veća od dozvoljene, kazna je 5.000 din, odnosno 2.500 ako platiš u roku od 8 dana. Ista je kazna i za isto prekoračenje u naseljenom mestu. Ideš prvo da se izjasniš ko je vozio. Ako si ti vozio pitaju te da li priznaješ prekršaj. Ako priznaš, odmah dobiješ uplatnicu da platiš (50% popust ako platiš u roku od 8 dana). Ako ne priznaješ, ideš kod sudije za prekršaje gde pored kazne plaćaš i sudske troškove.
  5. Po zakonu ne postoji tolerancija, ali je realnost malo drugačija. Koliko se sećam, bio je intervju sa nekim iz MUP oko snimanja prolaska na crveno. Kamera počinje da snima 2s nakon što se upali crveno. Sasvim druga situacija je kad te uhvati patrola da si prošao na crveno, tu po zakonu ne praštaju ni sekund, kao ni za radar ako im se baš hoće. Sve zavisi na koga naletiš i koliki je prag tolerancije podesio na mernom uređaju.
  6. Koje kamere? Za merenje brzine bi trebalo da imaju neki lidar, za prolazak na crveno bi trebalo da budu povezane sa semaforima i senzorima za prolazak itd... Ako pričaš o onim kamerima na krstovima, ne verujem da su sposobne za to. To svakako jesu biometrijske kamere i mislim da služe samo za nadzor i praćenje stanovništva. To je mnogo ozbiljnije nego beleženje prekršaja.
  7. Za prvu pomoć, pojačaj duvanje na MAX i trebalo bi da čuješ TUP, što znači da se klapna zatvorila. Radiće ti grejanje ali bez regulacije temperature, radi sve vreme. Za zamenu tog motora ne mora da skida tabla ali mora da se seče metalna konzola. Ako ti je već isečena, utoliko bolje. Za motor recirkulacije mora da se skida tabla.
  8. Ja sam odustao od te popravke recirkulacije. Preskupo a nema nikakve garancije da neće posle par meseci opet da rikne. Već sam se naplaćao kojekakvih servisa. Još se oporavljam od servisa lamele. Mislim da više nikad neću kupiti auto sa automatskom klimom.
  9. Већина камера за жуту траку бележе прекршаје само у периоду од 7 до 9 пре подне и од 14 до 18 поподне. Ван тих часова вожња жутом траком је дозвољена. То правило важи само ако на знаку пише ограничење када је забрањена вожња. Ако нема такваог знака, вожња жутом траком је увек забрањена. Иначе на Бранковом мосту је увек забрањена вожња жутом траком. Иако ти стигне казна није нека драма. Казна је 5000 или 2500 ако платиш у року од 8 дана.
  10. Upravo se vratio iz Grčke. Kamere se jasno vide ispod velikih znakova za mesta. Na svakoj resetovao merenje prosečne brzine na board kompu. Držao sam prosečnu brzinu do 130km/h. Na svim deonicama sam vozio u rasponu od 120km/h do 150km/h. Uobičajena vožnja kao i do sada. Zbog radova na putevima sam možda neke preskočio da resetujem jer se tu inače ne vozi više od 80km/h. Ovaj sistem je stvarno predviđen da beleži one koji prave ozbiljna prekoračenja brzine. Osnovni problem su stranci koji peglaju sve vreme preko 170km/h. Većina stranaca ne vozi ispod 150. Na naplatnoj rampi u Vrčinu nije ni bilo saobraćajne policije koja bi ih zaustavljala, tako da ćemo i dalje mi biti zaduženi za punjenje državnog budžeta a stranci će i dalje divljati nekažnjeno.
  11. Hvala. Nisam gledao emisiju do kraja. Ovde ima sve detaljno https://www.satplus.rs/novost/pauze-vise-ne-pomazu
  12. I šta reče u videu, da li dolazi jedna kazna ili više? Koliko vidim na čestitkama je samo jedno prekoračenje ali opet je pitanje pored koliko kamera je taj neko prošao. Mogao bih samo da zaključim po izjavi da "neće opterećivati sudove" da će slati jednu kaznu za najveće prekoračenje? Nisam naišao na mesto u videu gde se to eksplicitno kaže.
  13. Evo jednog predloga, da svi lepo skupimo za jednu maksimalnu kaznu i da delegiramo jednog forumskog kolegu da odvoza od BG do Niša sa normalnom vožnjom od 130-150
  14. Da li ima neko kontakt tog Stefana kod TC Zmaj? Zovem broj 064 302 55 93 koji sam ovde našao, ali niko se ne javlja u poslednjih mesec dana. Da li imam pogrešan broj?
  15. @Ryan Dupli je izduv kao na slici ispod. Vidimo se u septembru.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...